POSLJEDICE RUŽNE STRANE LJUBAVNIH ODNOSA PO DJECU

mother-daughter.jpg

 

Dijete je suma oca i majke. Ukoliko se roditelji ne razumiju, prečesto nerazumijevanje bude uzrok jako teških posljedica kao što su; svađa, razilaženja ili gore; život u svađi i antagonizmu. Tada dijete kroz vlastitu bolest nosi karmu roditelja. Sve je povezano sva svime i jedna energija u vidu želje uzima za pravo da bude uzrokom drugačijeg toka života. Uzmimo za primjer ženu koja ne može zatrudnijeti, to se dešava ako želi da dokaže da je bolja od drugih, ovo je neosporivo mada mnoge žene neće to priznati. Morate znati da dijete ne treba poznavati ružnu stranu vašeg odnosa, ne treba je niti naslutiti jer dijete u biti ne želi nikad da bude sredstvo za ostvarivanje bilo kojeg cilja bilo kojeg od roditelja, i ne želi biti objekt preko kojeg se svete jedno drugome.

Da, upravo ovako dijete sebi prevede svako neslaganje roditelja i tada ono ne zna na čiju bi stranu stalo, kao niti zašto mora odabrati stranu jer je cijelo vrijeme mislilo da roditelji skupa jesu jedna cijela strana. Pogledajmo dalje šta želje ili neke druge slutnje i emocije mogu učiniti. Ako žena sažalijeva druge žene, uglavnom trudnice, ona nema snage da sama ostane trudna. Onaj ko duboko u sebi ne želi imati dijete ukoliko to dijete nije sa savršenim, još jednom; savršenim partnerom, po nekim subjektivnim kriterijima, rizikuje, logično; da ostane bez djece i da ostane sam na ovome svijetu kao usamljeni kaktus u pustinji. I baš ovako ove osobe kasnije i počnu izgledati, prebrzo usahnu i izboraju se.

Majka koja ima negativan stav prema sexualnom životu, riskira da isti taj stav prenese i na kćerku i najčešće ovi slučajevi, kćerke od ovakvih majki kroz život nemaju djecu jer ne mogu začeti, stoga što zapravo majka ima preveliki uticaj na maternicu svoje kćerke. Ponekad žena saželijeva drugu ženu trudnicu, zato što mora da nosi dijete, jer ona sama nema snage da iznese trudnoću. Zato se dešavaju pobačaji, jer to jeste ta prirodna selekcija; slabi ne mogu iznijeti zdrav plod. Tek kada žena odluči srcem i dušom imati dijete, ona će tada biti dovoljno jaka da iznese trudnoću; i tu opet stupa prirodna selekcija koja bira najjače kao konačne plodove.

 

10101010

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s