BLOKIRANE ČAKRE – PRONAĐITE SVOJE SIMPTOME

Čakre, energetski vrtlozi direktno su povezani sa zdravljem čitavog tijela, a svaka od sedam čakri odgovorna je za određeni aspekt vašeg života; emocionalno blagostanje, mentalne sposobnosti i duhovni mir.

Ovi vrtlozi energije, raspoređeni duž kičmenog stuba od baze do vrha glave čine: korijenska, sakralna, čakra solarnog pleksusa, srčana čakra, grlena čakra, čeona čakra (treće oko) i krunska čakra. Svaka od ovih čakri omogućava nam da se izražavamo, živimo kvalitetan život u svim aspektima, kao što su ljubav, bogatstvo i kreativnost, ali za to je neophodno da one budu u savršenoj ravnoteži. Svako ispadanje iz ravnoteže, znači da  je blokiran protok energije u jednoj ili više čakri, i za to koristimo izraz “blokirana čakra”.

Kada liječimo posljedice blokiranih čakri, obično liječimo bolesti fizičkog tijela, dok se uzroci kriju u duhovnom, emocionalnom i mentalnom tijelu, a što znači da se bolest – problem pojavio i prije nego smo to osjetili kao manifestaciju na fizičkom nivu. Stoga je, pored medikamenata i terapija koje primjenjujemo kod iscjeljenja bolesti fizičkog tijela neophodno raditi na iscjeljenju izroka u emotivnom i mentalnom tijelu.

Pogledajmo koji su simptomi blokiranih čakri:

maxresdefault

PRVA – KORIJENSKA ČAKRA
Ova čakra predstavlja osnove našeg života, a koje su najuže vezane za pojam “egzistencije”. Jako nam je bitno da imamo sigurnost, krov nad glavom, zadovoljene primarne potrebe poput jela, pića, slobode kretanja, sklonište od bura života. Korijenska čakra je vezana za nadbubrežnu žlijezdu kroz koji se kanalizira njena energija. Kada je energetski protok bez zastoja, onda u našem životu nema zastoja po pitanju egzistencije, osjećamo vitalnost, hrabrost, samopouzdanje, snagu volje, izdržljivost. Potrebe ove čakre su potrebe za sigurnošću, financijskom stabilnošću i skladnim odnosima. Prvi znakovi da je čakra blokirana osjećaju se u vašim životnim okolnostima poput borbe za opstanak, financijskim problemima, problemima u odnosima. Stres djeluje na nadbubrežnu žlijezdu kada osjećamo primarnu emociju STRAHA za naše preživljavanje, a posljedice su debljanje, depresija, nizak nivo samopouzdanja, manjak energije i slaba tolerancija na stresore.
Fizički simptomi blokirane Korijenske čakre su problemi u koljenima, donjem dijelu leđa, hemoroidi, problemi s prekomjernom težinom, strahovi. Oni kod kojih je ova čakra blokirana stalno su suočeni s besparicom, problemima u ljubavnim vezama, depresijom i lošim odnosima. Nedostaje im hrabrosti i samopouzdanja te h muči osjećaj krivnje, beznađa, preopterećenosti i ljutnje. Fizički problemi koji su posljedica blokade Korijenske čakre su zamor nadbubrežne žlijezde, Crohnova bolest i rak.
Boja koja stimuliše prvu čakru je crvena (između bolje zemlje i crvene). Vježbe za donji dio tijela, fizičke aktivnosti i poslovi na otvorenom, opuštanje, meditacija. Izbjegavajte kofeinske napitke. Možete koristiti crvene kristale.

DRUGA – SAKRALNA ČAKRA
Ova čakra je naš emocionalni pokretač, centar razvoja energije, centar stvaranja (rađanja i kreativnog stvaranja) jer u njoj tinja vječni plamen života, i pojam za ovu čakru je IZAZOV. Stoga se ova čakra predstavlja bojom vatre – narandžastom, plamena koji tinja u nama i prerasta u buktinju. Dobar protok energija u drugoj čakri omogućava nam uživanje, fizičko i emocionalno zadovoljstvo, a udaljava nas od onog što nam nanosi bol i patnju. Oni koji imaju jaku sakralnu čakru sretni su, zdravi, ispunjeni, energični, samouvjereni i društveni te imaju visoko samopoštovanje i otvoreni su za nove ljude i iskustva. Ovu čakru još nazivaju i seksualnom, jer se u tom području energija kanlizira kroz seksualne žlijezde.

Emocionalni, financijski i zdravstveni problemi mogu uzrokovati blokadu sakralne čakre. Posljedica su problema s plodnošću, ginekološki problemi, bubrežni poremećaji te bol u donjem dijelu leđa. Osoba ima nisko samopoštovanje i samopouzdanje te poljuljan osjećaj seksualnosti, te se ponaša hladno tražeći zadovoljstvo u materijalnom. Gubi kontrolu nad emocijama te reagira dramatično i iracionalno.Posljedice mogu biti tjeskoba, depresija, destruktivno ponašanje i ovisnost o opijatima. Mogu se pojaviti i fizički poremećaji, kao što su sindrom iritabilnog crijeva, problemi s plodnošću, bubrežni kamenci. Raka jajnika u žena ili testisa u muškaraca česti su kod onih s blokiranom sakralnom čakrom.Da biste ju vratili u ravnotežu radite vježbe potiskivanja karlice te prakticirajte jogu i meditaciju uz narančasti ili žuti kristal – kalcit, jantar ili citrin. Razvijajte urođene talente, radite ono što vas čini sretnima te smanjite aktivnosti koje ne volite. Pisanje dnevnika je učinkovit trik za uravnoteženje sakralne čakre, jer ćete nakon uvida u nerazumno ponašanje lakše uspostavite kontrolu nad emocijama. Jedite narančastu hranu – mrkvu, mandarine i naranče te orašaste plodove.

TREĆA – ČAKRA SOLARNOG PLEKSUSA
Smještena u centalnom dijelu našeg tijela, predstavlja Sunce našeg sistema (položaj u gornjem dijelu trbuha, ispod rebara). Ona je središte energije koje je povezano s egom, samopoštovanjem i samopouzdanjem. Izvor je osobne snage, sposobnosti da savladamo svoje misli i osjećaje te prevladamo strahove.  Pojam koju vežemo za ovu čakru su lični MAGNETIZAM I KARIZMA. Omogućava vam da ustrajete ne skrećući s pravog puta. Njena energija je jarko žute boje. Ono kod kojih je ova čakra otvorena, ne hvale se postignutim već njihova djela govore za njih. Uporni su, zadovoljni sobom, smireni i sretni, ali ne i nadmeni. Porazi i neuspjesi ih ne slamaju.

Kada je bokirana i neuravnotežena javljaju se problemi s probavnim sistemom, čirevi i bolesti jetara te dijabetes. Osoba teško kontrolira emocije, razočarana je i frustrirana, ima kratak fitilj i lako plane te ima nisko samopouzdanje i samopoštovanje i sebe vidi kao žrtvu. Sramežljiva je, osjetljiva i rijetko ima ulogu vođe. Misle da se njihove ideje ignoriraju ili nedovoljno cijenjene, zbog čega mogu postati bahati, arogantni i hvalisavi, što u konačnici završava depresijom.
Blokirana Treća čakra  se liječi prevladavanjem sramežljivosti i jačanjem samopouzdanja. Potrudite se da se vaš glas čuje i slobodno se izražavajte te se hrabro se suočite s novim izazovima. Odblokirajte čakru smijanjem, pravilnim držanjem tijela, jogom (poza broda), plesom u kojem gibate bokove. Promijenite modni stil, hodajte uspravno i bržim odlučnim koracima, vodite računa o prehrani, gledajte sugovornika u oči.

Promijenite dnevnu rutinu i izađite iz svoj sigurne zone udobnosti.Da biste povećali samokontrolu i prevladali strahove, meditirajte uz žuti kamen – kalcit, topaz ili citrin. Jedite žutu hranu – kukuruz, banane, žitarice i vlakna, te pijte čajevi od metvice i od kamilice.

ČETVRTA – SRČANA ČAKRA
Pojam koji najčešće vežemo za ovu čakru je LJUBAV, jer je smještena u blizini srca. Energija smaragdno zelene boje koju proizvodi srčana čakra omogućava nam da imamo smislenu ljubavnu vezu te da budemo empatični, suosjećajni, strastveni i da znamo oprostiti te dati i primiti ljubav.

Kada nije otvorena i uravnotežena posljedice mogu biti bolesti srca i pluća, poremećaji u radu imunološkog sistema, alergije i astma, visok krvni tlak i rak dojke. Osobe kod kojih je srčana čakra blokirana emocionalno su hladne ili prevše tužne, nedostaje im životna radost i unutrašnji mir, ruše mostove, ne opraštaju i misle da ne mogu pronaći ljubav.

Ljubomora, bijes, zbunjenost, ogorčenost, ljutnja, strah i sumnja u sebe simptomi su zatvorene srčane čakre. Ljubav koju žele dati ne može izaći, a ona koju žele primiti ne može ući te se javljaju problemi u vezi, nevjera i nerijetko rastava braka.

Srčanu čakru liječi ljubav i samo ljubav – prema ljudima, životinjama i biljkama. Otvaranje srca prema drugima najbolja je iscjeljujuća vježba. Oprostite i rješite se osjećaja krivnje i kajanja. Pomoći će i joga te boravak u prirodi, volontiranje i omiljeni hobi. Meditacijom uz zeleni ili ružičasti kristal poput roza kvarca, turmalina, žada ili smaragda podignite razinu samokontrole. Jedite zelenu hranu – lisnato zeleno povrće i špinat, te pijte zeleni čaj.

PETA – GRLENA ČAKRA
Nalazi se u stražnjem dijelu grla te omogućava da jasno i glasno izrazimo svoje misli, osjećaje I ideje. Ona simbolizira sve oblike ljudske kreativnosti i umjetničkog izražavanja. Kad je grlena čakra otvorena, kreativni smo te se izražavamo iskreno, jasno, precizno, sažeto i bez straha te lako apsorbiramo ideje drugih.

Kada je blokirana i neuravnotežena javljaju se problemi kao što su laringitis, grlobolja, bronhitis, astma, angina, problemi sa štitnjačom, sa sluhom, upale uha te problemi sa zubima, desnima i usnom šupljinom. Osjećamo umor, tjeskobu, nedostatak kreativnosti i samopouzdanja te imamo problema s komunikacijom i izražavanjem osjećaja jer ne možemo naći prave riječi u pravo vrijeme.

Liječe ju vježbe, a najdjelotvornija je „svijeća“, kada ležeći na leđima podignite noge i ostanite oslonjeni samo na ramena. Čakru odblokirajte glasnim pjevanjem pod tušem ili u automobilu kako biste upoznali svoj glas. Ojačajte samopouzdanje te naučite proaktivno izraziti svoje mišljenje.

Čakru ćete otvoriti i kreativnim izražavanjem, primjerice pisanjem. Meditirajte uz kamen tamno plave boje – sugilit, plavi ahat ili plavi safir, udišući kroz nos i izdišući kroz usta. Jedite voće svih vrsta te pijte sokove i biljne čajeve.

ŠESTA – ČEONA ČAKRA ILI TREĆE OKO
Smještena je između obrva, tek malo iznad njih. Ona je naš unutrašnji kompas i zvijezda vodilja koja tumači prošlost, sadašnjost i budućnost. Omogućava nam da koristimo svoju intuiciju, maštu, mudrost i znanje te da donesemo odluke. Dekodira simbole iz snova koji donose poruke iz podsvijesti. Fenomen „Deja vu“ proizvodi energija trećeg oka čija je boja indigo- boja mudrosti, znanja i mistike. Oni kod kojih treće oko nije blokirano intuitivni su, idealisti, mudri, neustrašivi i praktični te znaju odabrati pravi put.

Ako se mučite s donošenjem odluka i zanemarujete instinkte ne vidite smjer ni svrhu života, tada je vaše treće oko blokirano. Kao posljedica mogu se javiti problemi kao što su disleksija, gluhoća, nesanica, tenzijske glavobolje i migrene, iscrpljenost i frustriranost te smetnje vida (kratkovidnosti i dalekovidnosti) problemi s hipofizom ili sinusima.

Najbolji način da ju odblokirate je vođenje dnevnika snova. Čim se probudite zapišite ključne slike iz snova te razmislite koga ili što one predstavljaju. Vježbajte jogu – poze s pretklonom prema naprijed. Poradite na vjeri u sebe i vlastitu intuiciju. Deblokirajte trećeg oko vizualizacijom. Zažmirite i zamislite da radite nešto što volite.

Oslobodite divlju maštu i gledajte sebe kao na filmskom platnu. Što više rasplamsate maštu to će više energije strujati šestom čakrom te će ona bolje funkcionirati preplavljujući vas intuicijom i inspirativnim idejama što će vam pomoći da donesete odluke. Meditirajte uz kamen indigo boje – sodalit, safir ili lapis. Jedite tamno voće – grožđe i borovnice te tamnu čokoladu.

SEDMA – KRUNSKA ČAKRA
Smještena je na vrhu glave, tik iza tjemena. Povezana je s epifizom. Osim što je središte za proizvodnju hormona sreće serotonina, vjeruje se da je epifiza i sjedište duše u tijelu. Krunska čakra, čija je boja ljubičasta, središte je duhovnosti i vjere. Omogućava otvaranje neiskorištenih izvora mudrosti, znanja i osobne moći. Onaj čija je krunska čakra otvorena kreativan je, jak, inspirativan vođa, vizionar i humanist.

Ako zapostavimo svoju duhovnu stranu, ova se čakra može blokirati. Posljedica su egzistencijalne i duhovne krize koje se manifestiraju kao osjećaj usamljenosti, izolacije, beznađa i očaja. Svoju gorčinu i frustracije osoba usmjerava izravno prema sebi ali i prema drugima ponašajući se sebično.

Posljedice mogu biti psihički poremećaji kao što su depresija i zbunjenost, problemi poput epilepsije, Alzheimerove bolesti, multiple skleroze , demencije, Parkinsonove bolesti i moždanog udara. Može doći i do teških mentalnih poremećaja poput shizofrenije.

Da biste odblokirali krunsku čakru trčite, radite kardio vježbe i jogu te meditirajte uz ljubičasti kamen ili kamen jasne boje kao što je dijamant, selenit, čisti kvarc ili ljubičasti ametist. Budite nesebični i zahvalni. Ova čakra predstavlja duhovnu vezu s okruženjem te se ne liječi se namirnicama, no pomoći će vam udisanje čistog i svježeg zraka te sunce. Meditacija na otvorenom najbolji je način da se stimulira epifiza i otvori krunska čakra.

NAJPOUZDANIJA TEHNIKA ZA BALANSIRANJE ČAKRI JE – REIKI

55555555555555555555555555555555555

PRIJAVITE SE NA “ONLINE REIKI TEČAJ” I NAUČITE OVU PREDIVNU TEHNIKU

Možete i poručiti namjenski urađene Reiki energetske privjeske, više pročitajte u nastavku

 

Iscjeljivanje čakri

Čišćenje, otvaranje i balansiranje, mogu vam pomoći dostići zdravlje fizičkog i psihološkog tijela. Iscjeljenje čakri može biti postignuto na više načina, ali kao najdjelotvorniji način pokazao se Reiki, univerzalna energija koja djeluje direktno na vaše eterično tijelo (vitalno tijelo), obnavlja ga i time vas iscjeljuje.

Čakre su energetski centri, ili portali, u našem energetskom polju. Locirani na određenim položajima u tijelu, od baze na dnu kičme, pa sve do vrha glave, stvaraju vrtloge energije koja se putem nadija, sitnih energetskih kanala, usmjerava prema našim žlijezdama s unutrašnjim lučenjem. Žlijezde energiju raspoređuju u dijelu tijela gdje su smještene, energizirajući okolne organe. Ukoliko organi ne dobiju dovoljno energije, tada se javlja bolest. Isto tako ova energija djeluje na naše psihološko tijelo – misli i emocije, smještene u našoj podsvjesti. Čakre mogu biti blokirane, i van balansa, što uzrokuje probleme s našim zdravljem, emocijama, mislima, duhom ili životom u cjelini.

 

Zdrav čakra sistem se obično manifestuje kao:

– relativno zdravo fizičko tijelo i dobra vitalnost

– osnovni osjećaj sigurnosti u materijalnom smislu

– balansirana seksualnost, kreativnost, sveopće zadovoljstvo

– balansirani, zdravi odnosi, povezanost s prirodom i drugima

– samopoštovanje, sposobnost djelovanja

– sposobnost izražavanja, govorenje istine, slušanje i govor

– sposobnost donošenja odluka, aktivna intuicija

– smislen život, povezanost sa višom moći ili višom svrhom

Osoba sa totalno zdravim sistemom čakri je veoma zdrava osoba u mentalnom, emotivnom i duhovnom smislu. Za takve osobe kažemo da su cjelovite.

 

REIKI ENERGETSKI PRIVJESCI VAM POMAŽU VRATITI RAVNOTEŽU. 

17012568_1811474625845598_1028719171_n

U nastavnku pogledajmo koji su to problemi na koje nailazimo u fizičkom i psihološkom smislu, a koje prouzrokuje disbalans u radu čakri.

 

ZA VAS JE CRVENI REIKI ENERGETSKI PRIVJESAK UKOLIKO IMATE POTREBE ZA NOVCEM, DOMOM, SIGURNOŠĆU PORODICE, OSIGURANE ŽIVOTNE POTREBE,  I  POTREBU RIJEŠITI ZDRAVSTVENE PROBLEME U DONJEM DIJELU TIJELA

912f47a0d1da1eadc1831de772fd0d39.jpg

Djeluje na 1. čakru – KORIJENSKA ČAKRA (boja crvena, baza kičme, nadbubrežna žlijezda)
Fizička neravnoteža u korijenskoj čakri uključuje probleme u nogama, stopalima, rektumu (hemoroidi, rak debelog crijeva), problemi sa kožom i osipi u donjem dijelu tijela, bolovi u koljenima, donjem dijelu kičme, išijas, problemi s imunološkim sistemom, artritis, poremećaj prehrane (opstipacija).
Emocionalna neravnoteža uključuje osjećaje koji utiču na naše osnovne potrebe preživljavanja i sigurnosti: novac, dom, porodica, hrana. Mogućnost da imamo osigurane životne potrebe.
Kada je ova čakra u ravnoteži, osjećamo se podržanima, svijet nije mjesto koje gledamo sa strahom, osjećamo sigurnost u materijalnom smislu, naši porodica i dom su stabilni i u tom okruženju osjećamo sigurnost, nemamo probleme u donjem dijelu tijela, a finansije i materijalne potrebe su zadovoljene.
Pouka ove čakre je samoodržanje; imam pravo biti ovdje!

 

ZA VAS JE NARANDŽASTI REIKI ENERGETSKI PRIVJESAK UKOLIKO IMATE POTREBE ZA: POBOLJŠANJEM ODNOSA PREMA SEBI I DRUGIMA, VIŠE ŽIVOTNOG ZADOVOLJSTVA, UŽIVANJA U SEKSUALNOSTI, UČENJEM I PAMĆENJEM, KREATIVNIM STVARANJEM, POTOMSTVOM, SMANJENJEM STRAHA; I POTREBE RIJEŠITI ZDRAVSTVENE PROBLEME U PODRUČJU DONJEG STOMAKA I KRSTA

68dc0d3b7f733373f23b60116c53f3d6

Djeluje na 2. čakru – SAKRALNA ČAKRA (boja narandžasta, područje ispod pupka, seksualne žlijezde) 
Fizička neravnoteža uključuje seksualne i reproduktivne probleme, urinarne probleme, poremećaj rada bubrega, problemi sa kukovima i karlicom, bolovi u krstima, pojava cista, tumora, problemi s impotencijom, prostatom, seksualnom željom (povećana ili smanjena).
Emocionalna neravnoteža uključuje našu predanost u odnosima, kao i našu sposobnost da izrazimo emocije. Ovo je čakra zadovoljstva, i odnosi se na našu sposobnost da se zabavljamo, uživamo, stvaramo, kreiramo, uživamo u seksualnosti. Slab rad ove čakre izaziva impotenciju, strah od izdaje, ovisnosti, teškoće kod učenja i pamćenja, razdražljivost. Ovo je čakra reprodukcije i od nje zavisi naše potomstvo.
Kada je ova čakra uravnotežena sposobni smo za preuzimanje rizika, kreativni, odlučni, strastveni, uživamo u odnosima, sposobni smo za velike ideje i djela.
Poruka ove čakre je – u čast drugima.

 

ZA VAS JE ŽUTI REIKI ENERGETSKI PRIVJESAK UKOLIKO IMATE POTREBE ZA RJEŠAVANJEM NEGATIVNIH EMOCIJA – STRAHOVA, LJUTNJE, BIJESA, LJUBOMORE, GORČINE, NERVOZE, ZA PROBLEME SA SAMOPOŠTOVANJEM I SAMOPOUZDANJEM, ZA JAČANJE LIČNE MOĆI I KARIZME; I POTREBE RIJEŠITI ZDRAVSTVENE PROBLEME U PODRUČJU DONJEG STOMAKA I KRSTA

ef220b4c6a5dd0e344f07a5333cce9d3.jpg

 

Djeluje na 3. čakru – SOLARNI PLEKSUS (boja žuta, područje iznad pupka, žlijezda gušeterača, jetra)
Fizička neravnoteža se ogleda u zdravstvenim problemima u području abdomena, probavne smetnje, disfunkcija jetre, svi problemi slezene, problemi s probavom, lijena crijeva, gastritis, kronični umor, visok krvni tlak, dijabetes, čir želuca, kamenac u žuči, problemi s gušteračom i žučnim mjehurom, problemi s bolestima debelog crijeva, nadutost, gasovi.
Emocionalna neravnoteža uključuje pitanja lične moći, samopoštovanja, naš unutrašnji kritičar izlazi. Strah od odbacivanja, kritike, naša pojavnost.
Kada je ova čakra uravnotežena, osjećamo samopoštovanje, i suosjećanje prema sebi, kao uvažavanje onog što jesmo. Osjećamo kontrolu, uporni smo, samopouzdani.
Pouka ove čakre je – samoprihvatanje!

 

ZA VAS JE ZELENI REIKI ENERGETSKI PRIVJESAK UKOLIKO IMATE POTREBE ZA: RIJEŠAVANJEM PITANJA SRCA, LJUBAVI PREMA SEBI I DRUGIMA, OTKLANJANJEM TUGE, STRAHA OD SAMOĆE, OPRAŠTANJA I ZABORAVA; I POTREBE RIJEŠITI ZDRAVSTVENE PROBLEME U PODRUČJU GRUDNOG KOŠA, PLUĆA I SRCA i LIMFNOG SISTEMA.

0ae3de551246e36e5fa7fcdc075d8908.jpg

 

Djeluje na 4. čakru – SRČANA ČAKRA (boja zelena, područje sredina grudi, žlijezda timus)
Fizička neravnoteža uključuju astmu, bolesti srca, bolesti pluća, probleme s grudima, limfni sistem, gornji dio leđa i problemi s rukama, ručnim zglobovima.
Emocionalna neravnoteža uključuje pitanja srca, previše voljenja do tačke gušenja, napuštanje, tuga, gorčina, mržnja. Strah od samoće. Nesposobnost davanja i primanja. Nesposobnost suosjećanja i empatije. Nedostatak ljubavi prema sebi.
Kada je ova čakra uravnotežena osjećamo radost, zahvalnost, ljubav i suosjećanje, opraštanje teče slobodno, povjerenje je dobro.

Pouka ove čakre je – Ja volim.

 

ZA VAS JE SVIJETLO PLAVI REIKI ENERGETSKI PRIVJESAK UKOLIKO IMATE POTREBE ZA: POBOLJŠANJEM SAMOIZRAŽAVANJA, ZAUZETI SE ZA SEBE, POBIJEDITI STRAH OD IZBORA I GUBITKA MOĆI, POBIJEDITI TREMU, RIJEŠITI PROBLEME KOMINIKACIJE OPĆENITO; I POTREBE RIJEŠITI ZDRAVSTVENE PROBLEME U PODRUČJU GRLA I VRATA

32f2a0433d45f0ab028274b7a1783cea.jpg

5. Peta čakra – GRLENA ČAKRA(boja svijetlo plava, područje grla, žlijezda štitnjača)
Fizička neravnoteža uključuje probleme štitnjače, grlobolje, laringitisa, čeljusnog zgloba, infekcije uha, probleme lica (brada, obrazi, usne, jezik), bolovi u vratnoj kralježnici, rak grla, ciste, problemi sa zubima, vilicom, glabovolje kao posljedica pritiska u vratu.
Emocionalna neravnoteža uključuje nemogućnost samoizražavanja kroz komunikaciju, kako govor tako i pisanje.  Trema. Strah od gubitka moći ili strah od pravljenja izbora. Bezvoljnost ili biti van kontrole. Strah zauzeti  se za sebe, objaviti svoje stavove, odluke.
Kada je ova čakra uravnotežena, naše riječi teku slobodno, izražavanje je slobodno, izražavamo se lako i bez suzdržavanja, komuniciramo bez problema. Pošteni smo i iskreni, ali i čvrsti. Dobri smo slušaoci.
Pouka ove čakre je – govorite, neka se i vaš glas čuje.

 

ZA VAS JE INDIGO REIKI ENERGETSKI PRIVJESAK UKOLIKO IMATE POTREBE ZA: BOLJIM RASPOLOŽENJEM, BOLJIM I REALNIJIM UVIDOM U VLASTITU SITUACIJU, JASNO I ISPRAVNO ODLUČIVANJE, POBOLJŠANJE INTUICIJE, BOLJI SAN, MENTALNU JASNOĆU ; I POTREBE RIJEŠITI ZDRAVSTVENE PROBLEME U PODRUČJU ČELA I LICA.

484bc8ab77817938f4bef5a33e20f30f.jpg

Djeluje na 6. čakru – TREĆE OKO(boja indigo plava, područje između obrva, žlijezda hipofiza)
Fizička neravnoteža uključuje glavobolje, zamagljen vid, probleme sa sinusima, naprezanje očiju, napade razdražljivosti, gubitak sluha, funkcije hormona, migrene, nervni slom, šizofreniju, tumor na mozgu, napetosti i mentalne blokade uzrokovane jakim stresom (napadom, šokom…)

Emocionalna neravnoteža uključuju probleme s promjenama raspoloženja, zabrinuti smo, nismo u mogućnosti da pogledamo s onu stranu vlastitih strahova (misli), i učimo od drugih. Dnevno sanjarenje, iluzije i obmane, nesposobnost da donosimo jasne i ispravne odluke, često živimo u svijetu pretjerane mašte. Nismo u stanju donijeti odluke i izbore u svoju korist. Imamo strah za svoje intuitivne potencijale, jer imamo ubijeđenje da nismo dovoljno inteligentni (pametni). S druge strane, možemo zloupotrebiti svoju intelektualnu moć zbog povećane aktivnosti ove čakre. Imamo noćne more i općenito probleme sa spavanjem.

Kada je ova čakra uravnotežena osjećamo jasnoću, fokusirani smo, lako možemo odrediti istinu od iluzije. Otvoreni smo za mudrost i razboritost. Imamo spontani mir, intuiciju, unutarnje vodstvo, lako donosimo odluke i zauzimamo se za sebe.

Pouka ove čakre je – vidjeti veliku sliku.

 

ZA VAS JE LJUBIČASTI ili BIJELI REIKI ENERGETSKI PRIVJESAK UKOLIKO IMATE POTREBE ZA: OSLOBAĐANJEM OD DEPRESIJE I ANKSIOZNOSTI, ZBUNJENOSTI, PRONALASKOM SMISLA U ŽIVOTU I ŽIVOTNE SVRHE, RIJEŠITI NEDOSTATAK SAMOPOUZDANJA I LJUBAVI PREMA SEBI ; I POTREBE RIJEŠITI ZDRAVSTVENE PROBLEME GLAVE, KOSTIJU, NERAVA, KOŽE.

7f6854276ad63083eab251768df7519a

Djeluje na 7. čakru – KRUNSKA ČAKRA (boja ljubičasta/bijela, područje iznad glave, žlijezda pinealna (epifiza))

Fizička neravnoteža uključuje depresiju, nemogućnost učenja, osjetljivost na svjetlo, zvuk, okoliš, pojačan pritisak, rak kostiju, nervno rastrojstvo, razne degenerativne bolesti.

Emocionalna neravnoteža uključuje probleme samospoznaje i veće moći. Neravnoteža proizlaze iz krutog mišljenja o religiji i duhovnosti, stalne zbunjenosti, nošenja predrasuda; „analiza je paraliza.” Strah od otuđenja, egoizam. Dovodi do nedostatka samopouzdanja, duhovne tj. lične krize, osjećanja besmislenosti života. 

Kada je ova čakra uravnotežena, živimo u sadašnjem trenutku. Imamo nepokolebljivo povjerenje u naše unutarnje vodstvo. Ne opterećujemo se prošlošću, ne strahujemo za budućnost, živimo za sada i ovdje. Imamo osjećaj povjerenja, vjere i duboke povezanosti sa božanskim u nama i drugima. Osjećaj jedinstva sa cijelim svijetom i univerzumom.

Pouka ove čakre je – živjeti svjesno.

Nakon što ste ovo pročitali moguće je da prepoznate da vam je jedna čakra blokirana ili u disbalansu. Dešava se da kada je jedna čakra blokirana, druge čakre počinju da kompenziraju i time postaju preaktivne ili manje aktivne.
ISKORISTITE REIKI ENERGETSKE PRIVJESKE ZA BALANSIRANJE ČAKRI. Više informacija potražite putem emaila: skolazadusu@hotmail.com

MOŽETE SE JAVITI I PORUKOM NA NAŠU FACEBOOK STRANICU

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s