NAJBOLJI METODI ISCJELJENJA PREMA ZODIAKU

meditacija

OVAN – MEDITACIJA
Vašu vatrenu energiju je često teško kontrolisati. Posebno kada trebate poredati stvari i usporiti tempo. Donesite odluku da svaki dan odvojite nekoliko minuta za meditaciju. Usporite! Osluhnite mudrost iza vaše vatre. Osluhnite svoju dušu.

BIK – TERAPIJA U ŠUMI
Vi ste znak na koji se svi mogu osloniti. Vaša praktičnost, strpljenje i stabilnost su dovoljno jaki da se drugi uz vas osjećaju sigurno. Ali ponekad možete previše biti privrženi svom načinu, i imati probleme da se prilagodite promjenama. Boravak u šumi imaće blagotvorno dejstvo na vaš um, a što će vas podsjetiti na jednostavnu istinu: Majka Zemlja nikada ne stagnira, ni vi ne biste trebali.

BLIZANCI – ETERIČNA ULJA
Oko svega dvojite i teško vam je da donesete odluke kojih ćete se držati. Srećom, stotine i stotine prirodnih mirisa koji postoje mogu odgovoriti svakom vašem raspoloženju. Osjećate da ste pod stresom? Pokušajte s uljem narandže. Ne možete umiriti um? Vetiver će vas spasiti.

yoga-enss-4

RAK – JOGA
Intuitivni i osjetljivi, vi ste oni kojima se prijatelji okreću u teškim trenucima. Iako ste prirodni njegovatelji i majčinski nastrojeni, ponekad imate problem brinuti o sebi. Joga nudi spas! Upoznajte sebe, pogledajte i povežite se sa svojim tijelom na dubljem, intuitivnom nivou.

LAV – CVJETNE ESENCIJE
Puni ste života, volite pripovjedati i dijeliti svoj entuzijazam sa svima. Ponekad i pretjerate u dijeljenju energije, a cvjetne esencije su nešto što će vas oporaviti, a nećete previše “sletjeti” s visina dobrog raspoloženja na kojima želite biti. Koristite esenciju krunice, kada se vaše mentalno brbljanje izmakne kontroli.

DJEVICA- AKUPUNKTURA/AKUPRESURA
Perfekcionistima zodijaka, previše pažnje na detaljima može ostaviti posljedice na  živce. Ako osjetite stres, anksioznost, preforsiranost poslom, idealna  alternativna medicina koja će smanjiti nivo kortizola i potaći toliko vam neophodno zen stanje mira u vama, je akupunktura, kao i akupresura.

VAGA – AJURVEDA
Uvijek sve stavljate na vagu i pokušavate naći sklad u svemu što radite. Ajurveda vam može pomoći pronaći unutarnju ravnotežu, budući da je ova drevna praksa utemeljena na ideji da se ljudsko tijelo sastoji od tri energetska centra koje se mora dovesti u balans za optimalno zdravlje.

ŠKORPIJA – ŠAMANSKI SAVJETI
Uvijek ste u potrazi za istraživanjem dubljih značenja, i niste zadovoljni površnim objašnjenjima. Životne nepoznanice vas fasciniraju, i iz tog razloga imate tendenciju biti visoko spiritualni. Šamanizam može zadovoljiti vašu radoznalost. Šamani se pozivaju na energiju bilja, energetske iscjeljujuće tehnike,i autohtone ceremonije da komuniciraju s duhovnim carstvom što će vam omogućiti dublji upliv u svoju osobnost.

STRIJELAC – ISCJELJENJE ZVUKOM
Vi ste slobodan duh, i uvijek jurite divlje u bezgranične avanture. Nikad ne zazirete od novih iskustava, i nećete biti sretni dok ne istražite svaki kutak svijeta (ili vaše okoline). Kao i terapija muzikom, iscjeljenje zvukom je odličan način da putujete u daleka i egzotična mjesta, bez da napuštate sobu. To će olakšati vaše avanturističke žudnje.

reiiii

JARAC – REIKI
Orjentisani na ciljeve, s mozgom za poslovanje, ne bojite se napornog rada i imate velike ambicije za budućnost. Ipak, vaš način može biti i previše praktičan, bez da date malo više vjere u nepoznato. Reiki praktičari mogu da utiču na vašu energiju, bez dodira vašeg tijela, a ova drevna tehnika će napraviti vaš holistički preobrat.

VODOLIJA – KRISTALI
Ludi naučnik zodijaka, vi ste šarmantni, inteligentni, i pomalo neobični. Ništa nije previše za vas, a vidite svijet kroz idealistički objektiv. Paleta kristala komunicira svojom svjetlošću i sjajem sa vašom otvorenom ličnošću. Iscjeljujuće kamenje pomaže vam manifestirati snove koje ste potisnuli duboko u umu.

RIBE – TERAPIJA PLUTANJEM (Float spa)
Sanjari koji imaju često glavu u oblacima, vaš savršeni dan je onaj koji ste proveli u istraživanju prirode (čovjeka) ili u umjetnosti. Terapija plutanjem je oblik senzorne deprivacije koja vam daje priliku da budete sami sa svojim mislima, dok ste potopljeni ispod 12 cm vode, sa epsom soli, bez uticaja zvuka, slike, gravitacije… Nakon 1 sat ove terapije dobićete efekat cjelonoćnog sna, meditacije, joge, hipnoze, relaksacije…

Prijavite se u Školu za dušu za programe: Meditacija, Reiki online tečaj, Yoga kod kuće

13438812_1639509426375453_4084149929461541813_n

Azra i Nedžad Džakulić

Komentariši