POSTOJI LI ZAISTA NEGATIVNA ENERGIJA?

003-energy-positive-negative.jpg

 

Pitamo se često: “Postoje li zaista pozitivna i negativna energija”? Naravno da postoje! Svi smo vrlo često svjesni pozitivne energije, jer većina onoga što nazivamo “zdravim” je i ono što zrači pozitivnom energijom. Obično ono što je povoljno za naše zdravlje nazivamo “pozitivnim” za nas.

Ali, pravo pitanje je; kako ostati pozitivan i zaštiti se od negativnosti?

 

Smiley-face-mug.jpg

Dakle, ako postoji nešto što je za nas “pozitivno”, onda je logično da postoji i nešto što je za nas “negativno”.

Pošto živimo u svijetu dualnosti, u kojem za nas sve ima početak/kraj, gore/dole, crno/bijelo, lijevo/desno i tako dalje, zašto onda ne bi postojalo i negativno nasuprot pozitivnom?

Ipak, skloni smo, tako često, vjerovati u negativno, a bez da vidimo pozitivno, ili vjerovati u pozitivno, a negirati negativno. Čovjek, izgleda, nikako ne može istovremeno priznavati postojanje obje suprotnosti, a bez da jednu negira.  Ono što ne možemo osporiti to je ovo; gdje postoji pozitivno, postoji istovremeno i negativno, to se na istoku znalo još davno, i to su nazvali “jin i jang”.

Najčešći prijenosnici negativne energije su, pazite sad; ljudi. Čim neko uđe u prostoriju znamo, osjećamo kakva je to osoba, ovo ste svi doživjeli. Znate one “nevjerne Tome”, koji misle da sve znaju, i kad naiđu na nešto o čemu ne znaju ništa, onda to nazivaju lošim ili to unižavaju. Skeptici, vječiti skeptici; znate i sami nekog takvog; vječito su neraspoloženi, vječito mrze nešto ili nekoga, vječito ogovaraju, vječito su njihova usta puna zlobe, ili na internetu njihovi komentari su uvijek negativni i često vrlo zlobni. Oni su dakle prijenosnici te negativne energije, ali, oni su u biti samo žrtve iste te energije s tim da oni to ne znaju i naravno kad im se kaže, oni to negiraju.

break-negative-thinking-1.jpg

Postoje i predmeti koji su jednostavno sami po sebi negativni ili pak pozitivni i koji kod drugih ljudi kad ih vide bude negativu ili pozitivu. Postoje i razni predmeti koje dovodimo u vezu s negativnim, iako često nije tako; neki od tih predmeta su simbol svastika, ili privjesak lubanje, broj 13 i drugi.

Postoje i predmeti za koje se smatra da donose sreću, to su, recimo, djetelina s četiri lista, broj tri (kao “treća sreća”) …, ali od davnina se znalo da postoje vrlo moćni predmeti koji otklanjaju negativnu, i privlače pozitivnu energiju. Jedan od njih je svakako simbol Šri Jantra.

Mnogi vjeruju da posjedovanje Šri Jantre donosi obilje bogatstva, ugled, poštovanje, moć, posjede, ljepotu, zdravlje, napredak, udobnosti, sve vrste uspjeha i ostale poželjne vrijednosti. Ona pomaže u otklanjanju bolesti, dostizanju uspjeha u zanimanju, privlačenju novca, pobjede u sporovima, napredovanju u meditaciji, uspjeh u učenju i ljubavi; što god osoba poduzme biti će ovjenčano uspjehom i blagodatima ako se uskladi sa energijom Šri Jantre. Tamo gdje postavite Šri Jantru ne može nedostajati obilja jer ova je jantra sposobna privući bogatstvo i osloboditi  dugova. Dobro je poznata stvar da kada se Šri jantra nalazi u uredu poslovne zgrade ili prostora, taj posao cvjeta i povoljno se ekspandira, čineći posao uglednim i uspješnim. Ova jantra je svojevrsna zaštita od negativne energije, opasnosti, bolesti i nesreće. Šri jantra sadrži mistične inskripcije koje privlače božansku energiju Univerzuma i tako stvaraju konstruktivne i pozitivne vibracije koje se šire u ozračje u kojem se jantra nalazi.

Odgovor na pitanje; kako ostati pozitivan i zaštiti se od negativnosti? Šri Jantra!!!

Više o Šri Jantri možete pročitati klikom OVDJE

 

Ako osjećete da u vašem životu preovladava negativno, uspostavite idealan balans sa Šri Jantrom!

 

 

 

NBHTREZ54U67JTNHREWZB

Dodatne informacije o Jantrama zatražite porukom u inbox naše Fb stranice Škola za dušu ili na naš e-mail: skolazadusu@hotmail.com

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s