ETERIČNO TIJELO / VITALNA DUBINA

Naučnici, koji sumnjaju u postojanje etera nemaju naučne osnove za svoje teorije. Uistinu, oni se samo igraju riječima, s terminima, zato što umjesto termina eter koriste termine “radioaktivnost” ili “magnetsko polje” itd. Dakle, ovi drugi termini niti oduzimaju niti pridodaju stvarnosti etera. U svakom slučaju, njihove sumnje, analize i promjene termina će im samo poslužiti da proučavaju ono što se zove eter.

Većinu vremena, ljudi se samo bore oko pitanja termina riječi, itd. Ipak, u finalnoj analizi, ono što se na kraju računa su činjenice, a činjenice su činjenice.

Sa svojim moćnim teleskopom ruski astronomi su otkrili svjetove u protoplazmičkoj regiji. Ovi protoplazmički svjetovi su došli iz etera. Mi možemo prihvatiti, jednostavnom logičkom indukcijom, da postoje eterični svjetovi. Možda neki naučnici neće biti zadovoljni pojmom “eterični”. Međutim, pojam je od najmanje važnosti. Važna je činjenica.

Prije nego postane protoplazmički, svaki svijet je u eteričnom stanju. Veliki hindustanski naučnik Rama Prasad tvrdi da sve dolazi iz etera, i sve se vraća u eter.

preuzmi

Swami Rama Prasad objavio je tajne Upanišade na Zapadu 1893. godine

Ako protoplazma izlazi iz etera, onda moramo prihvatiti da je eter u vitalnoj dubini svega što postoji. Azijski mistici smatraju da eterično tijelo (vitalna dubina) ima četiri klase etera. Ovo ne odgovara zapadnim naučnicima. Kako god da zapadni naučnici analiziraju i izučavaju eter, bez obzira kakvo mu ime daju, oni moraju prihvatiti jednostavnom analizom i kroz svoje iskustvo stvarnost četiri etera, azijskih mistika.

Tako, etersko tijelo čovjeka ima četiri etera:

– kemijski eter,
– eter života,
– svijetli eter i
– održavajući eter.

Svaki od ovih etera ima svoju funkciju u intimnoj vezi s cijelom organskom ekonomijom:

– Kemijski eter je povezan sa svim procesima organske asimilacije i hrane.

– Eter života je povezan s procesima reprodukcije.

– Svjetlosni eter je u vezi s procesima osjetilne perpcepcije.

– Održavajući eter je blisko povezan sa sposobnostima pamćenja, mašte, volje itd.

Vitalno tijelo kontrolira cijelim upravljačkim vozilom nervnog sistema i ono je sjedište života. Svaki eterični atom prodire u svaki fizički atom i čini da vibrira. Ako bi smo izuzeli vitalno tijelo od fizičkog tijela čovjeka, ova bi osoba neizbježno umrla. Zato je potpuno apsurdno pretpostaviti, čak i za trenutak, da hemijsko-fizikalni organizmi mogu preživjeti bez vitalnog tijela.

Naučnici koji istražuju ljudski organizam su sve bliže eteričnom tijelu. Oni će neizbježno otkriti, a uskoro biti u mogućnosti i kondenzirati s nekom vrstom ektoplazme da je proučavaju u laboratorijama. Sve funkcije našeg organizma, sve kalorične aktivnosti, reprodukcija/razmnožavanje, izgaranje, metabolizam, i sl. imaju svoju bazu u vitalnim dubinama.

Kada vitalno tijelo slabi, pojavljuju se bolesti fizičkog tijela.

PRIJAVITE SE U NAŠU ŠKOLU REIKIJA, SAZNAJTE SVE O VITALNOM TIJELU I KAKO GA ISCIJELITI.

PRIJAVITE SE NA NAŠ “ONLINE REIKI TEČAJ” I POSTANITE REIKISTA.

Komentariši