STRAH PRIVLAČI ONO ČEGA SE PLAŠIMO

freedom-of-fear.jpg

 

Plašite li se mraka? Jeste li pokušali upaliti svjetlo? Ne, ne mislimo na sijalicu, mislimo na unutarnje svjetlo koje je uvijek tu za vas, sa vama. Pročitajte u nastavku koji vid straha će vas dovesti do potpune disfunkcionalnosti, pročitajte kako neki, maleni strah, može deklasirati naše tjelesne funkcije i tiltovati naš mentalni sklop na jako dugo.

Strah je veliko opterećenje za dušu i tijelo, posebno za bubrege i nadbubrežnu žlijezdu.
Strah vodi do napetosti, grčeva, i privlači širok spektar bolesti. Strah je stres, i čini nas bespomoćnima. Blokira i smanjuje snagu volje, izaziva nerazumijevanje i nesposobnost.

Strah sprječava trezveno razmišljanje i slabi volju za životom. Vjerovali ili ne; naš strah će privući upravo ono čega se bojimo. Strah blokira tok ljubavi i životnu energiju, prodirući preko bubrega i nadbudrežne žlijezde u tijelo. Zbog toga u bubrezima nastaju grčevi i bolovi, energetski kanali, odnosno meridijani se blokiraju. Djeluje između 6. tog i 11.tog prsnog pršljena, na srčani mišić, poplućnicu ili visceralnu pleuru; to je unutarnji dio opne koja prekriva plućna krila, dijafragmu, jetru, želudac, slezenu.

Područje solarnog pleksusa – područje moći. Ovo se posebno odnosi na strah i osjećaj krivice.

Strah i privredni problemi odražavaju se na spolne organe i mokraćni mjehur, vode problemima s potencijom i ženskim bolestima. Infarkt muškarca prilikom spolnog odnosa je samooptuživanje prema sebi što ženi ne može pružiti sigurnost u materijalnom pogledu.
Infarkt je strah da smo krivi! Infarkt želi izgraditi želju za životom u čovjeku i stoga se često javlja sekvencijalno, odnosno, opomene u vidu manjeg infarkta. Ukoliko se nakon prvog infarkta želja za životom ne probudi, drugi je smrtonosan.

Mnogi misle da su sebi olakšali tako što odbijaju da se suoče, pokušavaju zaboraviti i odgoditi neminovno, a to je sve samo pokušaj da se strah ignoriše. Strah izražavamo i kada ispitujemo druge osobe i pokušavamo time prebaciti odgovornost na njih, ponekad čak i idealiziranjem druge osobe u smislu; doći će neko i riješiti sve moje probleme.
Način na koji strah traži da se izrazi je postavljanje uslova i pregovaranje; manifest; kakav si ti prema meni i ja ću biti prema tebi.

Ne biti voljen, odnosno strah od ne bivanja voljenim je osjećaj koji u potpunosti blokira razum.

 

the-art-of-knowing-aging-eternal-law-vitruvian-man

Strah od mraka je strah od stida i poniženja jer mrak skriva stid.

Kod muškaraca se strah izražava najviše kroz napetost, tvrdoglavost i probojnost, dok kod žena izražava kod iznenađenje, zapanjenost, ili ostajanje bez teksta.

 

1346250668_Trapped Inside s

 

Strah se izražava općenito kroz zbrkane misli, rastrojenost, poricanje, postavljanje uslova, odustajanje od ciljeva i motorički nemir.

 

npadpnk

 

Ne ignorišite strah, ne okrećite mu leđa jer mu time ne bježite, on je tu, iza vas, odmah tu. Suočavanje sa strahom je stara metoda koja samo lijepo zvuči ali, postoje druge metode koje će vas potpuno riješiti anksioznosti, strahova, napada panike i svega što vas spriječava da živite ljubav, a ne strah.

O tome smo puno pisali i nudimo više rješenja, za one koji vole čitati, predlažemo klik OVDJE , za one koji su više socijalni tipovi i rado bi da porade na svojim strahovima uz pomoć našeg terapeuta, predlažemo klik OVDJE .

 

10101010

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s