PERIDOT – DRAGI KAMEN ZA SVAKU ŽENU

84234573_504885126833426_2703982959974678528_n

 

Ovaj kamen podiže vaše samopouzdanje, motiviše rast, donosi pozitivne promjene, oslobađa od stresa i pomaže opraštanju sebi i drugima..

 

Peridot je bio omiljeni kamen kraljice Kleopatre koja ga je koristila za svoju ljepotu i za tjeranje zlih duhova. U drevnom Egiptu se iskopavao noću kako bi se divili njegovom fluoroscentnom sjaju za koji se vjerovalo da je otpao sa samog Sunca. Nađen je u sastavu mnogih meteora koji su pali na Zemlju, i zato se smatrao darom s neba. Od davnina se koristi kao dar s neba jer se smatra da ima sposobnost da unese svjetlost u vaš život.

Nakit sa Peridot dragim kamenjem doseže cijene i do nekoliko hiljada eura. Ne morate plaćati tolike iznose za dizajnerski nakit, kada imate mogućnost koristiti energiju ovog kamena po veoma pristupačnoj cijeni. Ono što ga razlikuje od drugih zelenih dragih kamena poput smaragda je zlatni sjaj, ima sjaj zlata u dubinskim strukturama i zato ga zovu – zlatni kamen (vrijedan je u industriji nakita jer podsjeća na smaragd) zbog svoje čistoće i sjaja.

 

Legenda kaže da Peridot u noći unosi sunce i zato njegova energija unosi snagu Sunca u vaš život, donosi sreću inspiraciju pa i motivaciju. Naziv ima porijeklo u grčkoj riječi peridona što znači “dati bogatstvo” i otud se nadovezala ona retorička doskočica; “Ako nemamo ljubavi u sebi, ne možemo druge poslužiti praznom posudom”.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Vlada snagom SUNCA (život) i snagom Lava (kraljevski kamen), a prema istočnjačkoj tradiciji energizira četvrstu, srčanu čakru Anahatu – centar za Ljubav i čisti Auru. Peridot je najjači pročišćivač. Otpušta i neutrališe otrove na svim nivoima, čisti fizičko i suptilna tijela (emotivno, mentalno). Otvara, čisti i aktivira čakre srca i solarnog pleksusa, otpušta “stari prtljag” (teret prošlosti) a to je ono što zapravo koči da emotivni centar ima nesmetan rad pa time imamo nedostatak samopouzdanja.

 

Mnoge žene u davnim vremenima su ga koristile kao zaštitu od drugih žena, talnije od njihove ljubomore, zavisti i bijesa.

 

Ovaj kamen pomaže da otpuštate stare modele i vibracije kako bi mogli živjeti na novoj, pozitivnijoj frekvenciji, frekvenciji samopouzdanja. Ovo je kamen plemenitih i mudrih. Pomaže duhovnom napredovanju, i koristan je iscjeljiteljima. Ovaj kamen podiže vaše samopouzdanje, motiviše rast, donosi pozitivne promjene, oslobađa od stresa i pomaže opraštanju sebi i drugima. Izoštrava vaš um da spoznate koje ste lekcije naučili u prošlosti i otkriva koje ste darove kroz to dobili. Povezan je sa dosezanjem duhovne istine.

Izoštrava um i otvara mogućnost višim spoznajama. Skreće pažnju na važnost ljubavi prema sebi i ono što ste zanemarili. Uz pomoć Periodota možete priznati vlastite greške i nastaviti dalje, preuzeti odgovornost za vlastiti život, posebno kad vjerujete da je za sve kriv “neko drugi”. Uticaj Peridota omogućava da se značajno poboljša nezadovoljavajuća veza, tako što spoznajete vlastito srce i vlastite kvalitete.

 

Čisti se i prazni 7 sekundi držeći pod mlazom hladne vode i PUNI SE izlaganjem Suncu. Mudra izreka kaže: “Nastavite putem Sunca i sjene će ostati iza vas.” Upravo zato Peridot.

Svoj peridot u prstenu, urađen namjenski samo za vas, po vašim podacima; ime, prezime, datum i mjesto rođenja, možete poručiti porukom u inbox naše Fb stranice Škola za dušu ili na naš e-mail; skolazadusu@hotmail.com

Možete nam se javiti i putem Vibera ili WhatsApp-a na broj; 00387 61 968 322

Šaljemo širom svijeta, po vrlo pristupačnoj cijeni od 20 eura u koju je i poštarina uračunata!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s