EPIFIZA -SJEDIŠTE DUŠE, ATOM SVETOG DUHA

pineal-woman

Epifiza ili pinealna žlijezda, nalazi se u zadnjem dijelu mozga. Ova mala žlijezda ima samo pet milimetara u promjeru. Ono što je interesantno da je okružuje tkivo stukture poput pijeska. Epifiza je malo tkivo crveno-sivkaste boje i ova, mala žlijezda, blisko je povezana sa seksualnim organima jer luči određene hormone koji reguliraju cijeli proces evolucije i razvoja seksualnih organa. Konvencionalna nauka uvjerava da nakon što su ovi hormoni postigli svoju svrhu, da epifiza degenerira u fibrizno tkivo. Također, navode da nakon totalnog razvoja seksualnih organa, epifiza više nije sposobna da luči bilo kakve hormone.

Mislilac Dekart nas uvjerava da je ova žlijezda “sjedište duše”. Istočnjaci nas uvjeravaju da je ova žlijezda uspavano “treće oko”. Dok je zapadna medicina otkrila tek da se ova žlijezda crveno-sivkaste boje nalazi u stražnjem dijelu mozga, a odbačene su izjave Dekarta i istočnjaka. Bilo bi bolje da nisu stvorili naučne dogme i da su istražili sve koncepte u eklektičkoj i didaktičkoj formi.
Jogiji u Indiji nas uvjeravaju da je epifiza “prozor” Brahme, dijamantsko oko, viševojantno oko, koje nam kroz određenu specijalnu obuku daje ultra percepciju.

Zapadna nauka treba proučiti ove koncepte azijske joge, kao i da izučava azijsku jogu. Potrebna nam je potpuna, integralna kultura.

 

Mikroskop nam pomaže da objektivno sagledamo ono što je beskrajno malo. Teleskop nam pomaže da vidimo beskrajno veliko. Ako nam epifiza omogućava da vidimo ultra svih stvari, onda trebamo proučavati azijsku Jogu i razvijati ovu divnu žlijezdu. Jogiji u Indiji imaju praksu kroz koje se može ostvariti posebna superfunkcija epifize. Tada opažamo ultra. Negirati ovu izjavu azijske joge nije naučno, potrebno je ovo proučavati i analizirati.

Azijski mudraci kažu da seksualna potencija zavisi od epifize. Sada možem objasniti sebi naučnu osnovu za ČEDNOST (lat. castus, čista, čedna, od nezakonitog seksualnog odnosa; fr. chaste, čedan, moralno čist). Nema sumnje da su svi veliki proroci bili “pinealisti” (epofizisti). Naučna ČEDNOST, u kombinaciji s određenim praksama im je omogućila da vide ultra od prirode.

Gnostici tvrde da se atom Svetog Duha nalazi u epifizi. Biologija je odlučila da istraži sve te stvari. Istočnaci tvrde da se u epifizi nalazi lotusov cvijet od hiljadu latica. Nema sumnje da je ovo “kruna” svetaca. Ljudska bića visoke inteligencije imaju visoko razvijenu epifizu, dok je kod kretena ova žlijezda atrofirala. Veliki fenomeni, česti u Indiji, kada masa postane fascinirana, su jedino mogući kada autentični fakir ima epifizu velike snage.

Krv direktno upija izlučevine endokrinih žlijezda koje zatim prenosi na druge ograne u tijelu a žlijezde su tada potaknute na veće napore, intenzivniji rad. Riječ hormon potiče od grčke riječi “da uzbudi”. Zaista, hormoni imaju moć “uzbuđivanja” cijelog organizma, i obavezuju ga da radi. Lučenje engokrinih žlijezda ima uticaj na um. Sada vidimo zašto se hinduisti toliko posvećuju “kontroli uma”, jer kroz naš um možemo regulirati naše hormonalne funkcije.
Neki hinduistički mudraci su ostavljeni zakopani na više mjeseci bez da su umrli. Biologija ne može ostati ravnodušna na ovo. Biologija bi trebala da istraži sva ova čuda u Aziji.
Emmanuel Kant priznaje “nisus formativus” (formativne sile) na naše fizičko tijelo. Azijski mudraci smatraju da je “nisus formativus” fluidno tijelo koje je u kontaktu sa autonomnim nervnim sistemom i sa centralnim nervnim sistemom. Nema sumnje da je to fluidno tijelo (protoplazmičko) Astralno tijelo, koje su spominjali još srednjovjekovni doktori.
Ljudski um i svi čisti psihički principi su u Astralnom tijelu. Čula ovog Astralnog tijela čini se da cvjetaju, kao lotos, iz same esencije endokrinih žlijezda. Lotus od hiljadu latica, spomenut od jogija u Indiji, je psihički osjećaj Astralnog tijela. Medicina se igra s mehanizmom fenomena, ali ne zna svoje vitalne dubine. Specijalni razvoj epifize nam omogućava da vidimo vrlo vitalne dubine.

STIMULIŠITE RAD ENDOKRINIH ŽLIJEZDA POMOĆU REIKI ENERGIJE. PRIJAVITE SE NA “ONLINE REIKI TEČAJ”.reikijem-do-zdravljaaaa

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s