ENERGIZACIJA SAKRALNE ČAKRE

oranggggggggeeeee.jpg

Ukoliko ste se prijavili u komentar ispod posta, za Vas tretman kreće u navedenom vremenu, dakle petak u 20:00 i traje do 20:20, dakle u trajanju od 20 minuta. Prije početka samog tretmana, barem na 5 minuta, sjednite, sklopite oči, stavite svoje dlanove na lokaciju ove čakre. Sakralna čakra ili spolna čakra  je narandžaste boje, a leži tik nad genitalijama, nekoliko prstiju ispod pupka.
Nakon što ste postavili dlanove na lokaciju čakre, tada vizualizirajte narandžastu boju i izgovarajte mantru VAM (izgovarajte poluglasno, izgovara se; VAMMMMMMMMMMMMMMMMMM).

U dogovoreno vrijeme, dakle u 20h, nakon što ste 5 minuta izgovarali mantru i vizualizirali datu boju, potrebno je da legnete, sklopite oči (preko 70% naše energije izlazi na oči), ruke niz tijelo s tim da otvorite dlanove i okrenete ih ka gore, pažnju prebacite na disanje, dišite polako, umjerenim tempom, lagano na nos, neka vas ne obuzimaju nikakve misli, fokus prebacite potpuno na disanje. Podesite sebi mobitel da zvoni za 30 minuta jer je dobro da nakon tretmana koji će trajati 20 minuta ostanete u tom položaju barem još 10 minuta, nakon toga, možete nastaviti sa svojim aktivnostima koje možete započeti tako što ćete nam ostaviti svoje impresije ispod posta na koji ste se i prijavili.

Dakle, Sakralna čakra ili spolna čakra  je narančaste boje, a leži tik nad genitalijama, nekoliko prstiju ispod pupka. Djeluje prije svega na naš osjećajni život. Povezana je sa spolnim žlijezdama, te utječe na reprodukcijski sistem i na naše djelovanje, učenje i stvaranje. Ova čakra ukazuje na naš odnos prema tijelu, tj. način na koji to tijelo doživljavamo, te odnos prema putenosti i životnim užicima. Ova, dakle Spolna čakra određuje i naš odnos prema spolnosti, kvalitetu ljubavi prema partneru te pružanje i primanje fizičkog, umnog i duhovnog zadovoljstva. Osim toga druga čakra djeluje na količinu spolne energije. Ako je otvorena, čovjek osjeća svoju spolnu snagu. Ako je blokirana, čovjek je spolno nemoćan i nezainteresiran. Kod žena se to manifestira kao nemogućnost doživljavanja orgazma i primanja spolnog užitka, kod muškaraca u preranoj ejakulaciji i smetnjama pri erekciji. Blokada druge čakre izražava se i u teškoćama kod učenja i pamćenja, razdražljivosti, slaboj plodnosti, strahu od rađanja djece. Mogu se javiti i spolne poteškoće, bol u križima i kukovima, herpes i druge spolne bolesti, problemi s mjehurom, bolne i neuredne menstruacije, ciste na jajnicima, tumori ili rak na ženskim organima, a kod muškaraca impotencija ili problemi s prostatom.

ZA VAS JE NARANDŽASTI REIKI ENERGETSKI PRIVJESAK UKOLIKO IMATE POTREBE ZA: POBOLJŠANJEM ODNOSA PREMA SEBI I DRUGIMA, VIŠE ŽIVOTNOG ZADOVOLJSTVA, UŽIVANJA U SEKSUALNOSTI, UČENJEM I PAMĆENJEM, KREATIVNIM STVARANJEM, POTOMSTVOM, SMANJENJEM STRAHA; I POTREBE RIJEŠITI ZDRAVSTVENE PROBLEME U PODRUČJU DONJEG STOMAKA I KRSTA

17577693_1811478902511837_1415703326_n

Djeluje na 2. čakru – SAKRALNA ČAKRA (boja narandžasta, područje ispod pupka, seksualne žlijezde) 
Fizička neravnoteža uključuje seksualne i reproduktivne probleme, urinarne probleme, poremećaj rada bubrega, problemi sa kukovima i karlicom, bolovi u krstima, pojava cista, tumora, problemi s impotencijom, prostatom, seksualnom željom (povećana ili smanjena).

Emocionalna neravnoteža uključuje našu predanost u odnosima, kao i našu sposobnost da izrazimo emocije. Ovo je čakra zadovoljstva, i odnosi se na našu sposobnost da se zabavljamo, uživamo, stvaramo, kreiramo, uživamo u seksualnosti. Slab rad ove čakre izaziva impotenciju, strah od izdaje, ovisnosti, teškoće kod učenja i pamćenja, razdražljivost. Ovo je čakra reprodukcije i od nje zavisi naše potomstvo.
Kada je ova čakra uravnotežena sposobni smo za preuzimanje rizika, kreativni, odlučni, strastveni, uživamo u odnosima, sposobni smo za velike ideje i djela.

Svaki privjesak je unikat i radi se namjenski za svaku osobu po njenom imenu i prezimenu, datumu i mjestu rođenja. Privjesci se rade na bazi tečnog stakla jer tečnost, kako svi znamo, vrlo dobro upija i prenosi informacije, zatim dolazi do prirodnog procesa sušenja i nakon toga nikakve nove informacije ne mogu naštetiti djelovanju privjeska. Ovaj vid energizacije je puno bolji od punjenja reiki energijom kristale stoga što kristali poprimaju i razne druge informacije dok to nije slučaj kod naših privjesaka.

Cijena privjeska sa zaračunatom poštarinom iznosi 25 Euro.

Naši privjesci nisu obični nakit za tijelo, oni su nakit za dušu, nakit koji zrači pozitivnom energijom!

Vaš privjesak možete poručiti u inbox našeg Fb prifila Azra i Nedzad Dzakulić, inbox naše Fb stranice Škola za dušu, ili na naš e-mail; skolazadusu@hotmail.com

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s