BOLEST KOD DJETETA JE OGLEDALO DUŠEVNOG ŽIVOTA RODITELJA

Beautiful Sad Kids Baby Wallpapers HD Babyhungama.blogspot.Com 4.jpg

 

Brinete li puno o svome djetetu?

To je sasvim normalno. No, brinete li previše, pretjerano, o svome djetetu? To nije dobro ni u kom slučaju, ni za roditelje ni za dijete. Što se više roditelji brinu za dijete to mu ostavljaju manje prostora da se samo razvija, da sazrijeva. Posljedice toga su uvijek, bez izuzetka, infantilna djeca u poodrasloj dobi koja jednostavno ne mogu i ne žele odrasti.

Imate li zahtijevno dijete? Ovdje se radi o djetetu koje želi lagodu u životu, ali lagodu u svakom smislu, to u prijevodu znači da to dijete ne doprinosi svojoj lagodi niti malo, ono želi da sve drugi za njega rade.

Dječje bolesti su ogledalo duševnog života roditelja.

Down-sindrom – kod djeteta implicira na roditelje koji nemaju izbora (po njihovom mišljenju).

Gluhoća kod djece – Djeca ne žele čuti vriske (povike) koji izražavaju ponižavanje njega ili roditelja između sebe. Ova energija uništava.

Gluhoća kod novorođenčadi – Ako se buduća majka kod trudnoće stidi zbog vulgarnosti (načina izražavanja i izraza koje koriste muškarci) i to smatra sramotom, i za dolazeće dijete, ono se može roditi gluho.

Izrasline u nosu kod djeteta – Ako ne razumijemo dijete i ne slušamo njegove brige, ako stalno guta suze tuge, nastaju izrasline na nosu.

Problemi s jelom kod djece – Kada kod djece popusti želja za jelom, to je znak da slabi snaga volje. Bezvoljnost se može povećati do potpunog protesta. Duša djeteta odlučuje da li želi dalje živjeti.

Kosti – Da bismo bili zdravi moramo respektirati oca. Ako žena nema respekt prema mužu ili ga potčinjava, dijete ime probleme s kostima.

Krvarenje nosa kod djece; ovo je znak da dijete eksplodira od ljutnje kod uvreda.

Upala pluća djeteta dolazi ukoliko je kod kuće nesloga i svađa.

Ako je majka bijesna na oca zbog njegovog malog intelektualnog kapaciteta, to se prenosi na dijete i mozak djeteta oboljeva.

Nikad ne zaboravite; dijete radi što dijete vidi da radi roditelj, jer to smatra sasvim bezopasnim, a samim tim i zabavnim.

Pratite nas na našem Fb profilu Azra i Nedzad Dzakulic, našoj Fb stranici Škola za dušu ili našoj Fb grupi Škola za dušu.

 

10101010

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s