BOJA KOJA NIJE VAŠA IMA PORUKU ZA VAS

DSGFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF.jpg

Jeste li dobro pogledali boje i spoznali koja vam se NAJMANJE sviđa?

Ako niste, evo još jedna ilustracija sa istim bojama.

BOJE KOJE NE VOLITE TEST 4332.jpg

Dakle, Pogledajte ilustraciju iznad i boja koja vam se najmanje sviđa ima poruku za vas.

Boja koju ste označili kao najmanje privlačnu ili vam se ne sviđa je pokazatelj da funkcija čakre u navedenoj boji nije u najboljoj formi. Naime, boje titraju na određenoj frekvenciji, baš kao i čakre. Kada biste pokušali vizualizirati određenu boju čakre koja je disfunkcionalna, ne biste uspjeli, jer čakra ne odašilje dovoljan broj elektromagnetnih impulsa da bi je registrovali kao zdravu, tj. jasnu boju. Ovo je jednostavan test, dakle pokušajte vizualizirati tu boju čiji broj ste napisali u komentaru i vidjećete da imate poteškoće prilikom vizualiziranja, ukoliko je uopšte budete mogli vizualizirati. Dakle, niko vas ne treba uvjeravati, sami radite test. Vaša podsvijest vam je odabirom boje koja vam se najmanje dopada, upravo javila da ne može registrovati jasnu frekvenciju čakre, tačnije njenu boju. Vaša svijest vam je to prikazala kao “nesviđanje”, dok je istina da vam je smanjena funkcija čakre s pripadajućom bojom koju ste odabrali.

Iscjeljivanje čakri

Čišćenje, otvaranje i balansiranje, mogu vam pomoći dostići zdravlje fizičkog i psihološkog tijela. Iscjeljenje čakri može biti postignuto na više načina, ali kao najdjelotvorniji način pokazao se Reiki, univerzalna energija koja djeluje direktno na vaše eterično tijelo (vitalno tijelo), obnavlja ga i time vas iscjeljuje.

Čakre su energetski centri, ili portali, u našem energetskom polju. Locirani na određenim položajima u tijelu, od baze na dnu kičme, pa sve do vrha glave, stvaraju vrtloge energije koja se putem nadija, sitnih energetskih kanala, usmjerava prema našim žlijezdama s unutrašnjim lučenjem. Žlijezde energiju raspoređuju u dijelu tijela gdje su smještene, energizirajući okolne organe. Ukoliko organi ne dobiju dovoljno energije, tada se javlja bolest. Isto tako ova energija djeluje na naše psihološko tijelo – misli i emocije, smještene u našoj podsvjesti. Čakre mogu biti blokirane, i van balansa, što uzrokuje probleme s našim zdravljem, emocijama, mislima, duhom ili životom u cjelini.

Zdrav čakra sistem se obično manifestuje kao:

– relativno zdravo fizičko tijelo i dobra vitalnost

– osnovni osjećaj sigurnosti u materijalnom smislu

– balansirana seksualnost, kreativnost, sveopće zadovoljstvo

– balansirani, zdravi odnosi, povezanost s prirodom i drugima

– samopoštovanje, sposobnost djelovanja

– sposobnost izražavanja, govorenje istine, slušanje i govor

– sposobnost donošenja odluka, aktivna intuicija

– smislen život, povezanost sa višom moći ili višom svrhom

Osoba sa totalno zdravim sistemom čakri je veoma zdrava osoba u mentalnom, emotivnom i duhovnom smislu. Za takve osobe kažemo da su cjelovite.

REIKI ENERGETSKI PRIVJESCI VAM POMAŽU VRATITI RAVNOTEŽU. 

17012568_1811474625845598_1028719171_n

U nastavnku pogledajmo koji su to problemi na koje nailazimo u fizičkom i psihološkom smislu, a koje prouzrokuje disbalans u radu čakri.

ZA VAS JE CRVENI REIKI ENERGETSKI PRIVJESAK UKOLIKO IMATE POTREBE ZA NOVCEM, DOMOM, SIGURNOŠĆU PORODICE, OSIGURANE ŽIVOTNE POTREBE,  I  POTREBU RIJEŠITI ZDRAVSTVENE PROBLEME U DONJEM DIJELU TIJELA

912f47a0d1da1eadc1831de772fd0d39.jpg

Djeluje na 1. čakru – KORIJENSKA ČAKRA (boja crvena, baza kičme, nadbubrežna žlijezda)
Fizička neravnoteža u korijenskoj čakri uključuje probleme u nogama, stopalima, rektumu (hemoroidi, rak debelog crijeva), problemi sa kožom i osipi u donjem dijelu tijela, bolovi u koljenima, donjem dijelu kičme, išijas, problemi s imunološkim sistemom, artritis, poremećaj prehrane (opstipacija).
Emocionalna neravnoteža uključuje osjećaje koji utiču na naše osnovne potrebe preživljavanja i sigurnosti: novac, dom, porodica, hrana. Mogućnost da imamo osigurane životne potrebe.
Kada je ova čakra u ravnoteži, osjećamo se podržanima, svijet nije mjesto koje gledamo sa strahom, osjećamo sigurnost u materijalnom smislu, naši porodica i dom su stabilni i u tom okruženju osjećamo sigurnost, nemamo probleme u donjem dijelu tijela, a finansije i materijalne potrebe su zadovoljene.
Pouka ove čakre je samoodržanje; imam pravo biti ovdje!

ZA VAS JE NARANDŽASTI REIKI ENERGETSKI PRIVJESAK UKOLIKO IMATE POTREBE ZA: POBOLJŠANJEM ODNOSA PREMA SEBI I DRUGIMA, VIŠE ŽIVOTNOG ZADOVOLJSTVA, UŽIVANJA U SEKSUALNOSTI, UČENJEM I PAMĆENJEM, KREATIVNIM STVARANJEM, POTOMSTVOM, SMANJENJEM STRAHA; I POTREBE RIJEŠITI ZDRAVSTVENE PROBLEME U PODRUČJU DONJEG STOMAKA I KRSTA

68dc0d3b7f733373f23b60116c53f3d6

Djeluje na 2. čakru – SAKRALNA ČAKRA (boja narandžasta, područje ispod pupka, seksualne žlijezde)
Fizička neravnoteža uključuje seksualne i reproduktivne probleme, urinarne probleme, poremećaj rada bubrega, problemi sa kukovima i karlicom, bolovi u krstima, pojava cista, tumora, problemi s impotencijom, prostatom, seksualnom željom (povećana ili smanjena).
Emocionalna neravnoteža uključuje našu predanost u odnosima, kao i našu sposobnost da izrazimo emocije. Ovo je čakra zadovoljstva, i odnosi se na našu sposobnost da se zabavljamo, uživamo, stvaramo, kreiramo, uživamo u seksualnosti. Slab rad ove čakre izaziva impotenciju, strah od izdaje, ovisnosti, teškoće kod učenja i pamćenja, razdražljivost. Ovo je čakra reprodukcije i od nje zavisi naše potomstvo.
Kada je ova čakra uravnotežena sposobni smo za preuzimanje rizika, kreativni, odlučni, strastveni, uživamo u odnosima, sposobni smo za velike ideje i djela.
Poruka ove čakre je – u čast drugima.

ZA VAS JE ŽUTI REIKI ENERGETSKI PRIVJESAK UKOLIKO IMATE POTREBE ZA RJEŠAVANJEM NEGATIVNIH EMOCIJA – STRAHOVA, LJUTNJE, BIJESA, LJUBOMORE, GORČINE, NERVOZE, ZA PROBLEME SA SAMOPOŠTOVANJEM I SAMOPOUZDANJEM, ZA JAČANJE LIČNE MOĆI I KARIZME; I POTREBE RIJEŠITI ZDRAVSTVENE PROBLEME U PODRUČJU DONJEG STOMAKA I KRSTA

ef220b4c6a5dd0e344f07a5333cce9d3.jpg

Djeluje na 3. čakru – SOLARNI PLEKSUS (boja žuta, područje iznad pupka, žlijezda gušeterača, jetra)
Fizička neravnoteža se ogleda u zdravstvenim problemima u području abdomena, probavne smetnje, disfunkcija jetre, svi problemi slezene, problemi s probavom, lijena crijeva, gastritis, kronični umor, visok krvni tlak, dijabetes, čir želuca, kamenac u žuči, problemi s gušteračom i žučnim mjehurom, problemi s bolestima debelog crijeva, nadutost, gasovi.
Emocionalna neravnoteža uključuje pitanja lične moći, samopoštovanja, naš unutrašnji kritičar izlazi. Strah od odbacivanja, kritike, naša pojavnost.
Kada je ova čakra uravnotežena, osjećamo samopoštovanje, i suosjećanje prema sebi, kao uvažavanje onog što jesmo. Osjećamo kontrolu, uporni smo, samopouzdani.
Pouka ove čakre je – samoprihvatanje!

ZA VAS JE ZELENI REIKI ENERGETSKI PRIVJESAK UKOLIKO IMATE POTREBE ZA: RIJEŠAVANJEM PITANJA SRCA, LJUBAVI PREMA SEBI I DRUGIMA, OTKLANJANJEM TUGE, STRAHA OD SAMOĆE, OPRAŠTANJA I ZABORAVA; I POTREBE RIJEŠITI ZDRAVSTVENE PROBLEME U PODRUČJU GRUDNOG KOŠA, PLUĆA I SRCA i LIMFNOG SISTEMA.

0ae3de551246e36e5fa7fcdc075d8908.jpg

Djeluje na 4. čakru – SRČANA ČAKRA (boja zelena, područje sredina grudi, žlijezda timus)
Fizička neravnoteža uključuju astmu, bolesti srca, bolesti pluća, probleme s grudima, limfni sistem, gornji dio leđa i problemi s rukama, ručnim zglobovima.
Emocionalna neravnoteža uključuje pitanja srca, previše voljenja do tačke gušenja, napuštanje, tuga, gorčina, mržnja. Strah od samoće. Nesposobnost davanja i primanja. Nesposobnost suosjećanja i empatije. Nedostatak ljubavi prema sebi.
Kada je ova čakra uravnotežena osjećamo radost, zahvalnost, ljubav i suosjećanje, opraštanje teče slobodno, povjerenje je dobro.

Pouka ove čakre je – Ja volim.

ZA VAS JE SVIJETLO PLAVI REIKI ENERGETSKI PRIVJESAK UKOLIKO IMATE POTREBE ZA: POBOLJŠANJEM SAMOIZRAŽAVANJA, ZAUZETI SE ZA SEBE, POBIJEDITI STRAH OD IZBORA I GUBITKA MOĆI, POBIJEDITI TREMU, RIJEŠITI PROBLEME KOMINIKACIJE OPĆENITO; I POTREBE RIJEŠITI ZDRAVSTVENE PROBLEME U PODRUČJU GRLA I VRATA

32f2a0433d45f0ab028274b7a1783cea.jpg

5. Peta čakra – GRLENA ČAKRA (boja svijetlo plava, područje grla, žlijezda štitnjača)
Fizička neravnoteža uključuje probleme štitnjače, grlobolje, laringitisa, čeljusnog zgloba, infekcije uha, probleme lica (brada, obrazi, usne, jezik), bolovi u vratnoj kralježnici, rak grla, ciste, problemi sa zubima, vilicom, glabovolje kao posljedica pritiska u vratu.
Emocionalna neravnoteža uključuje nemogućnost samoizražavanja kroz komunikaciju, kako govor tako i pisanje.  Trema. Strah od gubitka moći ili strah od pravljenja izbora. Bezvoljnost ili biti van kontrole. Strah zauzeti  se za sebe, objaviti svoje stavove, odluke.
Kada je ova čakra uravnotežena, naše riječi teku slobodno, izražavanje je slobodno, izražavamo se lako i bez suzdržavanja, komuniciramo bez problema. Pošteni smo i iskreni, ali i čvrsti. Dobri smo slušaoci.
Pouka ove čakre je – govorite, neka se i vaš glas čuje.

ZA VAS JE INDIGO REIKI ENERGETSKI PRIVJESAK UKOLIKO IMATE POTREBE ZA: BOLJIM RASPOLOŽENJEM, BOLJIM I REALNIJIM UVIDOM U VLASTITU SITUACIJU, JASNO I ISPRAVNO ODLUČIVANJE, POBOLJŠANJE INTUICIJE, BOLJI SAN, MENTALNU JASNOĆU ; I POTREBE RIJEŠITI ZDRAVSTVENE PROBLEME U PODRUČJU ČELA I LICA.

484bc8ab77817938f4bef5a33e20f30f.jpg

Djeluje na 6. čakru – TREĆE OKO (boja indigo plava, područje između obrva, žlijezda hipofiza)
Fizička neravnoteža uključuje glavobolje, zamagljen vid, probleme sa sinusima, naprezanje očiju, napade razdražljivosti, gubitak sluha, funkcije hormona, migrene, nervni slom, šizofreniju, tumor na mozgu, napetosti i mentalne blokade uzrokovane jakim stresom (napadom, šokom…)

Emocionalna neravnoteža uključuju probleme s promjenama raspoloženja, zabrinuti smo, nismo u mogućnosti da pogledamo s onu stranu vlastitih strahova (misli), i učimo od drugih. Dnevno sanjarenje, iluzije i obmane, nesposobnost da donosimo jasne i ispravne odluke, često živimo u svijetu pretjerane mašte. Nismo u stanju donijeti odluke i izbore u svoju korist. Imamo strah za svoje intuitivne potencijale, jer imamo ubijeđenje da nismo dovoljno inteligentni (pametni). S druge strane, možemo zloupotrebiti svoju intelektualnu moć zbog povećane aktivnosti ove čakre. Imamo noćne more i općenito probleme sa spavanjem.

Kada je ova čakra uravnotežena osjećamo jasnoću, fokusirani smo, lako možemo odrediti istinu od iluzije. Otvoreni smo za mudrost i razboritost. Imamo spontani mir, intuiciju, unutarnje vodstvo, lako donosimo odluke i zauzimamo se za sebe.

Pouka ove čakre je – vidjeti veliku sliku.

ZA VAS JE LJUBIČASTI ili BIJELI REIKI ENERGETSKI PRIVJESAK UKOLIKO IMATE POTREBE ZA: OSLOBAĐANJEM OD DEPRESIJE I ANKSIOZNOSTI, ZBUNJENOSTI, PRONALASKOM SMISLA U ŽIVOTU I ŽIVOTNE SVRHE, RIJEŠITI NEDOSTATAK SAMOPOUZDANJA I LJUBAVI PREMA SEBI ; I POTREBE RIJEŠITI ZDRAVSTVENE PROBLEME GLAVE, KOSTIJU, NERAVA, KOŽE.

7f6854276ad63083eab251768df7519a

Djeluje na 7. čakru – KRUNSKA ČAKRA (boja ljubičasta/bijela, područje iznad glave, žlijezda pinealna (epifiza))

Fizička neravnoteža uključuje depresiju, nemogućnost učenja, osjetljivost na svjetlo, zvuk, okoliš, pojačan pritisak, rak kostiju, nervno rastrojstvo, razne degenerativne bolesti.

Emocionalna neravnoteža uključuje probleme samospoznaje i veće moći. Neravnoteža proizlaze iz krutog mišljenja o religiji i duhovnosti, stalne zbunjenosti, nošenja predrasuda; „analiza je paraliza.” Strah od otuđenja, egoizam. Dovodi do nedostatka samopouzdanja, duhovne tj. lične krize, osjećanja besmislenosti života. 

Kada je ova čakra uravnotežena, živimo u sadašnjem trenutku. Imamo nepokolebljivo povjerenje u naše unutarnje vodstvo. Ne opterećujemo se prošlošću, ne strahujemo za budućnost, živimo za sada i ovdje. Imamo osjećaj povjerenja, vjere i duboke povezanosti sa božanskim u nama i drugima. Osjećaj jedinstva sa cijelim svijetom i univerzumom.

Pouka ove čakre je – živjeti svjesno.

Nakon što ste ovo pročitali moguće je da prepoznate da vam je jedna čakra blokirana ili u disbalansu. Dešava se da kada je jedna čakra blokirana, druge čakre počinju da kompenziraju i time postaju preaktivne ili manje aktivne.
ISKORISTITE REIKI ENERGETSKE PRIVJESKE ZA BALANSIRANJE ČAKRI. Više informacija potražite putem emaila: skolazadusu@hotmail.com

MOŽETE SE JAVITI I PORUKOM NA NAŠU FACEBOOK STRANICU

Richard Dawkins – Iluzija o Bogu

Erich-Von-Daniken-Secanja-na-buducnost

Osho – Bas tako (Razgovori o pricama sufija)

Osho – Hram zlatnog lotosa

Osho – Jedno zrno zazeleni zemlju

Osho – Mudrost peska (Predavanja o sufizmu)

Osho – Price i vicevi

Osho – Trava raste sama od sebe

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s