ENERGIZACIJA KORIJENSKE ČAKRE

crrveniu1111111111111111111.jpg

PRVA – KORIJENSKA ČAKRA

Ova čakra predstavlja osnove našeg života, a koje su najuže vezane za pojam “egzistencije”. Jako nam je bitno da imamo sigurnost, krov nad glavom, zadovoljene primarne potrebe poput jela, pića, slobode kretanja, sklonište od bura života. Korijenska čakra je vezana za nadbubrežnu žlijezdu kroz koji se kanalizira njena energija. Kada je energetski protok bez zastoja, onda u našem životu nema zastoja po pitanju egzistencije, osjećamo vitalnost, hrabrost, samopouzdanje, snagu volje, izdržljivost. Potrebe ove čakre su potrebe za sigurnošću, financijskom stabilnošću i skladnim odnosima.

Prvi znakovi da je čakra blokirana osjećaju se u vašim životnim okolnostima poput borbe za opstanak, financijskim problemima, problemima u odnosima. Stres djeluje na nadbubrežnu žlijezdu kada osjećamo primarnu emociju STRAHA za naše preživljavanje, a posljedice su debljanje, depresija, nizak nivo samopouzdanja, manjak energije i slaba tolerancija na stresore.

Fizički simptomi blokirane Korijenske čakre su problemi u koljenima, donjem dijelu leđa, hemoroidi, problemi s prekomjernom težinom, strahovi. Oni kod kojih je ova čakra blokirana stalno su suočeni s besparicom, problemima u ljubavnim vezama, depresijom i lošim odnosima. Nedostaje im hrabrosti i samopouzdanja te ih muči osjećaj krivnje, beznađa, preopterećenosti i ljutnje. Fizički problemi koji su posljedica blokade Korijenske čakre su zamor nadbubrežne žlijezde, Crohnova bolest i rak.

Boja koja stimuliše prvu čakru je crvena (između bolje zemlje i crvene). Vježbe za donji dio tijela, fizičke aktivnosti i poslovi na otvorenom, opuštanje, meditacija. Izbjegavajte kofeinske napitke. Možete koristiti crvene kristale, ali i naše Reiki energetske privjeske u bojama čakri, ovom slučaju crveni reiki energetski privjesak. Kristali su dobri jedno vrijeme ali kristali su prijemčivi i oni primaju i dalje sve informacije iz naše okoline dok naši privjesci koji se rade metodom tečnog stakla, rade se za svaku osobu posebno po njenom imenu i prezimenu, datumu i mjestu rođenja. Privjesak se energizira za svaku osobu dok je u tečnom stanju, jer znamo da tečnost, voda, najbolje prenose informacije,  a zatim dolazi do procesa sušenja i više nikakve informacije ne mogu doći u doticaj sa energizacijom koju nosi privjesak.

 

ZA VAS JE CRVENI REIKI ENERGETSKI PRIVJESAK UKOLIKO IMATE POTREBE ZA NOVCEM, DOMOM, SIGURNOŠĆU PORODICE, OSIGURANE ŽIVOTNE POTREBE,  I  POTREBU RIJEŠITI ZDRAVSTVENE PROBLEME U DONJEM DIJELU TIJELA

17474725_1811477419178652_582590994_n

Djeluje na 1. čakru – KORIJENSKA ČAKRA (boja crvena, baza kičme, nadbubrežna žlijezda)
Fizička neravnoteža u korijenskoj čakri uključuje probleme u nogama, stopalima, rektumu (hemoroidi, rak debelog crijeva), problemi sa kožom i osipi u donjem dijelu tijela, bolovi u koljenima, donjem dijelu kičme, išijas, problemi s imunološkim sistemom, artritis, poremećaj prehrane (opstipacija).

Emocionalna neravnoteža uključuje osjećaje koji utiču na naše osnovne potrebe preživljavanja i sigurnosti: novac, dom, porodica, hrana. Mogućnost da imamo osigurane životne potrebe.
Kada je ova čakra u ravnoteži, osjećamo se podržanima, svijet nije mjesto koje gledamo sa strahom, osjećamo sigurnost u materijalnom smislu, naši porodica i dom su stabilni i u tom okruženju osjećamo sigurnost, nemamo probleme u donjem dijelu tijela, a finansije i materijalne potrebe su zadovoljene.
Pouka ove čakre je samoodržanje; imam pravo biti ovdje!

Cijena crvenog Reiki privjesak sa zaračunatom poštarinom iznosi 25 Eura.

Privjesak se šalje preporučeno svakome i vrijeme isporuke je 7 radnih dana.

 

Privjesak možete poručiti klikom OVDJE 

Komentariši