Paratiroidna žlijezda i Kosmička svijest

Paratireoidne žlijezda ne bi smjela biti uklonjena, jer je dokazano da se strašne konvulzije (grčevi) i neizbježna smrt mogu dogoditi. Na vrlo iznenađujući, obrazovan način, dva para paratiroidne žlijezde normalno reguliraraju sve vrijednosti kalcija koji obogaćuje stanice i krv.
Lučenje četiri prekrasne paratiroidne žlijezde mora se pobrinuti za kontrolu djelovanja kalcija kako bi nervni i mišićni sistem mogli normalno funkcionirati, pomoću paratireoidnog hormona. Kalcij je mineral neophodan čovjeku za mišićne kontrakcije, prenošenje nervnih signala, za izlučivanje hormona i enzima. Ovaj težak posao je moguć zahvaljujući lučenju iz četiri paratiroidne žlijezde.

Zbog nedovoljnog rada paratiroidnih žlijezda može doći do osjećaja trnaca, gubitka osjeta u stopalima i dlanovima te u kritičnom slučaju privremene paralize.

Kod prekomjernog rada može doći do nastanka bubrežnih kamenaca ili prijeloma kosti.

Doista, ove žlijezde su vrlo male i nalaze se na svakoj strani štitnjače. Promatrajući pažljivo, stručnjaci su u mogućnosti vidjeti par malih tijela veličine zrna graška. Astrologija drži da planeta Mars regulira rad ovih žlijezda. U prethodnom članku o tiroidnoj žlijezdi smo naveli da se tiroidna i paratioroidne žlijezde odnose jedna prema drugoj kao Venera prema Marsu, a to znači da su u stalnoj interakciji.

Konvencionalna nauka vidi žlijezde samo sa vrlo materijalističkog stajališta. Nauka gnostičkih mudraca ide dalje.

U svim atomima postoji trijada (trojstvo) materije, energije i svijesti. Svaka stanica je trojstvo i sastoji se od: materije, energije i svijesti.
Svaka žlijezda s unutrašnjim lučenjem je uistinu mikrokosmički laboratorij. Povezanost žlijezda s unutarnjim lučenjem, mudrosti razmjene biokemijskih proizvoda, i beskonačnog savršenstva u kojem žlijezde rade, pokazuje nam u potpunosti postojanje nekih inteligentnih koordinata čiji korijen moramo tražiti u kosmičkoj svijesti.
Gdje god postoji život, postoji svijest. Svijest je neodvojiv od života, kao što je vlažnost zraka neodvojiva od vode.

Čežnja za svijesnosti i duhovnosti se ne može potisnuti. Matrijalistički zakoni nisu nepobjedivi, posebno kada se kod ljudi budi svijest.
Svaki stroj je organiziran u skladu sa zakonima. Svaki stroj ima svoje kormilo, svoju polugu, iz kojih se upravlja; i pilota koji ih nadzire i vodi. Zašto bi onda naš ljudski organizam bio iznimka?
Ljudsko tijelo je savršen stroj izgrađen u radionici prirode od kosmičke svijesti. Ovaj stroj ima kormilo i volan kojim se upravlja i vodi. To kormilo je autonomni nervni sistem. Pilot koji upravlja ovim strojem je Najintimniji (Duh Sveti). Dakle, pomoću poluge autonomnog nervnog sistema, Najintimniji, umotan u Astralnom tijelu, kontrolira cijeli organizam i sva hormonalna lučenja.

PRIJAVITE SE NA NAŠ REIKI ONLINE TEČAJ – MATERIJA/ENERGIJA/SVIJEST

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s