LJUBAV PREMA SEBI – MEDITACIJA

OSJETI LJUBAV SA ŠKOLOM.jpg

 

Tantrička škola ne pravi razliku između tijela i duha. Po tantri, ovaj svijet je igra muške i ženske energije, Šive i Kali. Šiva je naše tijelo, inertno i bez energije. Kali je sama energija, koja donosi život u beživotno polje (tijelo).
Daun Kartrajt navodi dva puta ulaska energije ljubavi – kroz srce i kroz tijelo. To nije samo ljubav između dvije osobe, već i ljubav prema samom sebe pojavljuju se kada naučimo kako da povežemo mušku i žensku energiju na jednom. Snaga i blistavost koju dobijamo ako umijemo da iskoristimo moć ove ljubavne energije sasvim drugom nivou, čak i kada smo sami i nemamo nikakvu komunikaciju sa drugim bićima.
Svima koji su već osjetili čar istinski meditativnog stanja neće biti problem da urade ovu meditaciju jer takva osoba u svakom momentu može ući u meditativno stanje.
Ukoliko pak niste iskusili istinsku meditaciju, ili ukoliko meditirate, a niste sigurni da je to što činite meditacija, kliknite OVDJE ili nakon meditacije za ljubav prema sebi pročitajte nastavak teksta.
Meditacija za ljubav prema sebi;
1. Stavite ruke na srce. (lijevu i preko nje desnu).
Sklopite oči i samo dišite, Skoncentrišite se na širenje i spuštanje vašeg grudnog koša dok dišete.
2. Udahnite i zadržite dah 2-3 sekunde duže nego što je uobičajeno, sa osjećajem kako se srce širi u vašim rukama. Osjetite to, osjetite kako se srce širi, kako se puni toplinom.
3. Izdahnite lagano, ne naglo, sa vizijom kako se vaš pupak povlači ka kičmi i blago naviše.
4. Obratite pažnju na osjećaje koji se javljaju u vašem srcu.
5. Sada ste spremni, otvorite vrata svog srca za ljubav. Polako nastavite da dišete sa osjećajem da se ljubav „gnijezdi“, u vama, kako nalazi svoje mjesto u vašem srcu, kao da se useljava u njega, kako je tu, ta ljubav, svoj na svome.
6. Radite ovako, sa prizivanjem ovih osjećaja 10-15 minuta, zatim, ponovo se skoncentrišite isključivo na disanje. Pustite da ljubav i ushićenje koje osjećate u takvim trenucima ispune cijelo vaše fizičko tijelo.
7. Nastavite tako još par minuta, a zatim lezite i punite se energijom ljubavi, neka ona kao talas ispunjava vaše tijelo i cijelo vaše biće. Ponovo proživite ono što ste osjećali u nekoliko prethodnih minuta. Tokom dana prizivajte taj osjećaj. Ponovite meditaciju koliko puta želite.

 

Ovo je meditacija koja priziva tako intenzivne osjećaje u nama, priziva ogromnu toplinu i silnu ljubav da nije pretenciozno ustvrditi da sama ova meditacija jeste blagodat na Zemlji. Sama ova meditacija je alat koji podiže naše vibracije na viši nivo postojanja, a znamo; slično privlači slično; kad smo mi u Ljubavi, Ljubav je oko nas i u nama.

 

Ukoliko želite osjetiti istinsko meditativno stanje, onda je za vas naš PROGRAM MEDITACIJA – MEDITIRAJ SA ŠKOLOM ZA DUŠU.

Sve meditacije sa opisima, video prezentacijama i linkovima za muziku, šaljemo vam u inbox vašeg Fb messengera, i sve slijedom koji je najbolji za uvođenje u meditativno stanje, čisto stanje bivanja.

Sve informacije zatražite u inbox  naše Fb stranice Škola za dušu ili na naš e-mail: skolazadusu@hotmail.com

 

Meditacija smanjuje stres, smanjuje krvni pritisak, pomaže u borbi protiv dijabetesa. Dakle, meditacijom do zdravlja.

-Osoba koja redovno meditira ima drugačiju vibraciju, finiju, smireniju, i tako zapravo djeluje na druge u njenom prisustvu; postaju opušteniji, pozitivniji.

-Meditacija nas čini osjećajnijima, sretnijima, inteligentnijima, poboljšava pamćenje i koncentraciju, širi empatiju.
Meditacija usporava proces starenja moždanih stanica i pojačava neuroplastičnost mozga, što zapravo znači da nam omogućuje da lakše promijenimo sebe, odnosno svoje loše navike.

-Ukoliko imate problem sa nesanicom; meditacija će vrlo uspješno otkloniti taj problem. Naime, meditacija djeluje kao vrlo moćan medikament protiv nesanice stoga što utječe direktno na njene uzroke; depresiju, stres, strah ili nervozu.

-Meditacija nas dovodi u dodir sa najboljim u nama; sa našom suštinom.

(Cijena program iznosi 30 Euro, i možete platiti u dvije rate s tim da drugu ratu niste dužni platiti ukoliko ne budete zadovoljni našim programom)

Meditirajte sa Školom za dušu ❤

Azra & Nedžad

 

kontakt; Fb profil; Azra i Nedzad 

Fb stranica; Škola za dušu 

e-mail; skolazadusu@hotmail.com

 

Ukoliko želite osjetiti istinsko meditativno stanje, onda je za vas naš PROGRAM MEDITACIJA – MEDITIRAJ SA ŠKOLOM ZA DUŠU.

Sve meditacije sa opisima, video prezentacijama i linkovima za muziku, šaljemo vam u inbox vašeg Fb messengera, i sve slijedom koji je najbolji za uvođenje u meditativno stanje, čisto stanje bivanja.

Sve informacije zatražite u inbox  naše Fb stranice Škola za dušu ili na naš e-mail: skolazadusu@hotmail.com

 

ZA RJEŠAVANJEM PITANJA SRCA, LJUBAVI PREMA SEBI I DRUGIMA, OTKLANJANJEM TUGE, STRAHA OD SAMOĆE, OPRAŠTANJA I ZABORAVA;  POTREBE RIJEŠITI ZDRAVSTVENE PROBLEME U PODRUČJU GRUDNOG KOŠA, PLUĆA, SRCA i LIMFNOG SISTEMA za vas je zeleni reiki energetski privjesak

0ae3de551246e36e5fa7fcdc075d8908Dodatne informacije također zatražite porukom u inbox naše Fb stranice Škola za dušu ili na naš e-mail; skolazadusu@hotmail.com

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s