PROGRAM “PANIKA, STRAH, FOBIJE”

npadpnk

Strah je “osjećaj” koji te sprječava da stigneš do određenog cilja ali je istovremeno i koristan jer te upozorava na opasnost. U kolikoj mjeri ćeš dozvoliti strahu, odnosno toj iluziji da te sprječava, ovisi samo o tebi. Strah je tvorevina naših misli, naših uvjerenja. Strah je u biti iluzija. Dakle, ti možeš birati život bez straha, ti možeš birati život.

Otkrijte svoje nesvjesne strahove kojima ste uvjetovani. Otkrijte prvo sebi ove najdublje strahove i tako ćete ih lakše integrisati. Postoji jednostavna

vježba kojom ih možete sami otkriti. Uzmite nekoliko listova papira i idite u prostoriju u kojoj vam niko neće smetati. Sjedite, uzmite u ruke olovku i prislonite je na papir, te obećajte sebi da nećete prestati pisati pet minuta. Dakle, pišite 5 minuta bez prestanka. Napišite rečenicu: “Ja se bojim …” i završite je kako god želite. Zatim, nepodižući olovku s papira, napišite iste riječi ponovo i završite rečenicu onim što vam padne na um.

Dok pišete, dišite sporo i ravnomjerno bez pauze između udaha i izdaha. To se ponekad naziva kružnim disanjem u kojem su udisaj i izdisaj povezani. Ponekad se to naziva i svjesno povezano disanje. Namjerno disanje, od drevnih se vremena smatralo načinom za prevladavanje inhibicija svjesnog uma.
Bez ove tehnike bilo bi mnogo teže dosegnuti nesvjesno stanje straha. Kružno dišući, bez zastoja između udisaja i izdisaja, ponovo i ponovo dovršavajte istu rečenicu: “Ja se bojim”, i nemojte podizati olovku s papira, nastavite pisati nakon JA SE BOJIM i Kada jednom budete sebi dopustili da pišete o svojim skrivenim strahovima, bit će vam se teško zaustaviti. Ako ovu vježbu provedete slobodno, dozvoljavajući svojim mislima da lete bez kontrole, otkrit ćete mnoge čudne i neočekivane asocijacije na strah. Ti će neočekivani strahovi sa sobom donijeti i druge osjećaje, ne samo strah već i ljutnju, tugu i veliko olakšanje.
Mogle bi poteći i suze. Neka se sve to događa, ali uvijek se vraćajte disanju i ne
podižite olovku s papira dok ne završite.

Ipak, upozorenje: ako se počnete osjećati
previše neugodno, stanite. Dobro je poslije vježbe leći i odmoriti se i na taj način
povratiti ravnotežu. Čini mi se da je ova vježba najdjelotvornija prvi put, ali može se i ponoviti kad god to želite.

reikistrahovii

NAPADI PANIKE, STRAHOVI I FOBIJE
Patite od paničnog poremećaja, anksioznosti, imate dijagnosticirane fobije? Ako živite strah, a ne Ljubav, i ne znate sebi pomoći, Škola za dušu ima iskustva u uspješnom provodjenju programa koji eliminišu vaše probleme. Uzrok ovakvih stanja može biti neki nemili događaj kada ste prvi put počeli osjećati fizičke, psihičke i emotivne simptome, kao i posljedica djelovanja raznih negativnih entiteta kako u vama tako i u vašoj okolini. Posjećivali ste doktore, uzimali lijekove, ali sve s kratkotrajnim učinkom. Želite li trajno da riješite svoj problem, bez doktora i lijekova? Mi vam možemo pomoći. Uspješno smo riješili već desetine ovakvih slučajeva. Škola za dušu vam nudi program koji garantuje njihovo otklanjanje, program koji sadrži i spaja elemente raznih tehnika i seansi, počevši od Reikija, Karuna Reikija, svetih pokreta koji dovode u balans naš inetelektualni, emotivni, motorički i instiktivni centar, pa do probijanja barijere koju imate razgovorom i pisanim lekcijama koje služe za podizanje svijesti. Postoje samo dvije emocije, a to su STRAH I LJUBAV. Povećanjem svijesti o sebi, povećavamo božanski impuls ljubavi u sebi i samim tim strah postepeno nestaje. 
Rad s terapeutom je individualan i diskrecija je zagarantovana.

773733_555261451216165_1480814429_o

Unutarnji mir počinje u trenutku u kojem ne dopuštaš drugim osobama ili događajima da kontrolišu tvoje emocije. Unutarnji mir, odnosno naše reakcije nas klasificiraju u očima drugih. Neprimjerena ili pretjerana reakcija, nesukladna datoj situaciji klasifikuje nas kao agresivne, odnosno manje mudre, dok blaga reakcija ostavlja utisak mudrosti kod drugih. Ovo bi, ukratko bile beneficije našeg unutarnjeg mira koje prikupljamo od okoline. Ali najvece beneficije su zapravo one koje mi osjetimo, koje drugi ne vide. Sreća i Ljubav počinju sa nama, u sebi ih osjećamo. No, kada je u nama oluja, ne možemo osjetiti srecu i ljubav. Dakle, sreca i ljubav pocinju unutarnjim mirom. Postoje tehnike za kultivisanje ovog, najcistijeg i uzvišenog dijela postojanja.
Više informacija zatrazite porukom u inbox nase Fb stranice Skola za dusu, ili našeg Fb profila ili na e-mail: skolazadusu@hotmail.com

Azra & Nedzad

One Comment Add yours

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s