HIPOFIZA – ŽLIJEZDA VIDOVNJAKA

 

c07bdbd398dd4ac563358e095fc5d2e0_Generic.jpg

 

 

Hipofiza je veoma mala žlijezda, za koje biolozi potvrđuju da je veličine zrna graška, i da na čudesan način visi iz same baze mozga i harmonično počiva na sfenoidnoj kosti. bez prednjeg i stražnjeg režnja hipofize. Prednji režanj ove žlijezde je zadužen za upravljanje veličinom strukture ćelijske zajednice. Sada, moramo znati, da unutar ovog upravljanja su također i regulacija i kontrola. To je jedini način na koji možemo objasniti kako život postaje nemoguć bez frontalnog režnja hipofize. U hiperfunkciji prednjeg režnja hipofize je porijeklo gigantskih ljudskih bića. Kada je nedovoljna funkcija prednjeg režnja, ishod su mali ljudi (patuljasti rast). Stoga, logično je pretpostaviti da bez prednjeg režnja hipofize, život bi bio nemoguć, jer ova žlijezda regulira veličinu strukture ćelijske zajednice.

Čudesno trojstvo nalazimo u vezi s ovom žlijezdom. Zakon trokuta vlada svim što je stvoreno. Dva režnja i središte, tri su dijela hipofize. Tu je trokut, prekrasni zakon svih kreacija.

Neki oblici idiotizma i sljepila su posljedice abnormalnosti frontalnog režnja hipofize.
Funkcija zadnjeg režnja hipofize je da predivno oživljava nevoljnih mišića organizma. Lučenje hipofize također utječe na izlučivanje vode iz bubrega. Doktori koriste hipofizu da im pomogne u slučajevim teških rođenja.

Majstorica Helena P. Blavatsky navodi da je hipofiza stranica i svjetlosni nosilac epifize. Dr. Krumm-Heller, profesor medicine na Univerzitetu u Berlinu, izjavio je da između hipofize i epifize (pinealne žlijezde) postoji mali, vrlo suptilni kanal ili kapilar. Ovaj kanal ili kapilar nije pronađen u mrtvim tijelima. Dakle, ove dvije žlijezde se pronalaze povezanim preko ovog finog kanala. Kakogod, nema sumnje u elektrobiologiju i bioelektromagnetne snage. Zašto onda nije prihvaćena interakcija između epifize i hipofize?

Došlo je vrijeme da se počne sa analiziranjem svih senzornih i psihosomatskih mogućnosti bez fanatizma, predrasuda i dogmatizma.
Jogiji države Hindustan tvrde da lotos sa dvije latice izlazi iz hipofize. Zapadna nauka umjesto da se smije ovoj izjavi, trebala bi je duboko proučiti. Da se smijemo onom što ne znamo nije naučno.

Lotosov cvijet nalazi se tačno između obrva u Astralnom tijelu. Mudraci Hindustana dali su ovom lotosovom cvijetu naziv po čakri (energetskom vrtlogu). Jogiji nas uvjeravaju da nas ova čakra (hipofizna čakra) čini vidovitima. U Svetoj zemlji Veda postoje mnoge tajne prakse za razvoj vidovitosti. U Hindustanu navode da ove čakre imaju osam velikih sila i tridesetšest manjih. Vidovnjak može da vidi ultra od prirode. Vidovnjak može da doživi četvrtu dimenziju, i također, vidovnjak može da sagleda Astralno tijelo. Svi psihički i duhovni principi ljudskog bića se nalaze u Astralnom tijelu. Žljezdana energetika ne može biti odbijena od strane biologa. Biolektromagnetska razmjena epifize i hipofize nas čini vidovitima.

 

Izgleda da postoji određen odnos između atoma bakra i hipofize. Neki mudraci koriste element bakra da razviju vidovitost. Nostradamus je proveo sate zureći u vodu koja se nalazila unutar bakrene posude. Ovaj mudri ljekar (Nostradamus) je napravio svoja proročanstva koja su se ostvarila s preciznošću tokom vremena. Astrolozi nas uvjeravaju da Venera utiče na hipofizu, a Venera također utiče i na bakar. Samo na taj način možemo shvatiti intimni odnos između bakra i hipofize.

Hipofiza luči sedam hormona, a njena vrijednost u akušerstvu je neprocjenjiva. Dr. George Adour, poznati pisac i gnostičar, je izjavio da se atomi “Kosmičkog Krista” nalaze u hipofizi, dok se atom “Oca” nalazi u magnetnom polju korijena nosa. Biologija analizira i izučava naučne koncepte svih mudraca.

Angedota govori o vremenu kada su katolički svećenici iz Španije stigli u Meksiko, i probali posebni vrstu kaktusa, za koje su starosjedioci tvrdili da pomoću njega vide anđele i arhanđele, uvjerili su se da isti kaktus  (riječ je o pejotlu čiji su efekti podrobnije opisani u knjizi Karlosa Kastanede “Učenje Don Huana”) daje vidovitost. Kada su doživjeli Astralna putovanja (i  stanje vidovitosti), katolički svećenici su pobili astečke svećenike koji su govorili da “već vide andjele i arhanđele o kojima ima ovi pričaju”, optuživši ih za čarobnjaštvo i magiju.

Biologija je došla iz strašnog materijalizma 18. vijeka, a danas proučava sve fizičke, psihičke i duhovne mogućnosti unutrašnjeg lučenja žlijezda.

 

ZA RAD NA SEBI I RAZVOJ SVOJIH SPOSOBNOSTI PRIJAVITE SE NA NAŠ PROGRAM 

“UNUTARNJE PUTOVANJE” – INDIVIDUALNI RAD ONLINE S UČITELJIMA

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s