ŽLIJEZDA GUŠTERAČA – PUPČANA ČAKRA

 

U probavnom sistemu, gušterača se nalazi ispod želuca i pored prvog dijela tankog crijeva, duodenuma. Kod čovjeka dugačka je od 15 do 25 cm. Gušterača nije dio probavne cijevi već njezini enzimi ulaze u probavnu cijev sa strane, kroz otvor papilu vateri zajedno sa probavljenom hranom iz želuca. Svojim položajem u zatonu dvanaestopalačnog crijeva oblikuje glavu (caput), slijede tijelo (corpus), te rep (cauda).

Svi probavni sokovi ljudskog organizma dospiju u dvanaesnik (duodenum) kroz poznati kanal Wirsung. Dr. A. Krumm-Heller, izjavio je u svom zodijačkom kursu da zvjezdana konstalacija Djevice ima svoj uticaj na maternicu, a posebno nad jalovim Langerhansovim otočićem. Danas se zna da pankreasni otočić ili Langerhansovi otočići su regije gušterače koji sadrže njegov endokrin, tj. hormon koji proizvodi stanice, a otkrio ih je 1869. njemački doktor Paul Langerhans.

Nove studije pokazuje da otočići gušterače čine oko 4,5% volumena gušterače i dobijaju 10-15% protoka krvi te da su gusto raspoređeni kod zdrave ljudske gušterače.
Inzulin je važan jer regulira sve metabolizme ugljikohidrata. Jalovi otočići gušterače luče inzulin. Kada ovi otočići ne funkcioniraju ispravno, razvije se bolest – dijabetes.

Glavna funkcija otočića je ispravno lučenje inzulina, a glavna funkcija gušterače je transformacija šećera. Kada šećer ide direktno u krvotok, to je dijabetes. Uz liječenje inzulinom, medicinska nauka je ostvarila kontrolu nad dijabetesom, međutim nije iscijelila dijabetes.

Majstor Samael Aun Weor tvrdi da poznaje mnoge dijabetičare koji su se izliječili uz antibiotski čaj. Formula za ovaj čaj je sljedeća:

30 gr lišća avokada
30 gr lišća eukaliptusovog drveta
30 gr lišća oraha

Kuhajte ova tri sastojka u litri vode. Doza je 3 čaše dnevno, jedna prije svakog obroka. Piti uzastopno šest mjeseci ( više tretmana je opisao u svojoj knjizi “Ezoterijska medicina”).
Ovaj bezopasni čaj nema negativne učinke na terapije inzulinom.

Izlučivanje Langerhansovih otočića ide direktno u krv. Hindusi vjeruju da je iznad pupka pronađen lotus sa deset latica. Ova čakra se nalazi na području pupka, kontrolira rad jetre, želuca i gušterače. Jogiji tvrde da je boja ove čakre poput oblaka ispunjenog svjetlosnim iskrama i živom vatrom.

Jogiji koji su razvili pupčanu čakru mogu stajati u vatri, a da ne izgore. Mudraci iz Hindustana drže da unutar pupčane čakre blista Tejas tattva (magmatski eter). Zapadni biolozi tvrde da je to nemoguće, ali trebali bi otputovati u Hindustan da to istraže. Mnogu skeptični zapadnjaci koji su putovali u Indiju vratili su se zapanjeni kada su vidjeli da jogiji stoje u vatri, a da ne gore. Hindustanski jogiji su razvili pupčanu čakru koncentracijom i meditacijom. Oni su mnogo sati proveli koncentrirajići se na pupčanu čakru. Kada je određeni zapadni hipnotizer putovao kroz zemlje: Hindustan, Pakistan, Velika Tatarija, Mongolija, Kina i Tibet, svjedočio je o ovim azijskim sektama, vidjeo meditaciju na pupčanu čakru, i smatrao to svojevrsnom samo-hipnozom. Zapravo, to je potpuno suprotno. U stvari, jogiji su proveli sate i koncentraciji i meditaciji, u cilju razvoja ove čakre.

Duhovni zadatak – prihvaćanje svog mjesta u životnoj struji (ljubav prema sebi)

Poremećaji rada 3. čakre – čirevi na želucu ili dvanaestniku, tumori probavnog trakta, dijabetes, bolesti gušterače, tegobe s probavom, anoreksija / bulimija, hepatitis, ciroza, manjak adrenalina, artritis, tegobe s debelim/tankim crijevom, disfunkcija bubrega.

Mentalna i emocionalna pitanja – samopoštovanje i samopouzdanje, strah od odbijanja, osjetljivost na kritiku, osjećaj manje vrijednosti, strah od otkrivanja vlastitih tajni, neodlučnost, osobna snaga, identitet, osjećaj ko smo unutar univerzuma, osjećaj pripadanja, povjerenje, strah i zastrašenost, briga o sebi i drugima, odgovornost u donošenju odluka, lična čast.

Vezani članak – SOLARNI PLEKSUS – SUNCE NAŠEG TIJELA

solarrrrrrrrrrr

PRIJAVITE SE NA NAŠ REIKI ONLINE TEČAJ

.

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s