ŠTITNJAČA – ŽLIJEZDA VIDOVITOG SLUŠANJA, ILI SUPER-SLUHA

maxresdefaultŠtitnjača ili tiroidna žlijezda je prekrasne tamno crvene boje i ima dva režnja, što endokrinolozi vrlo dobro znaju. Biolozi su zapanjeni kada posmatraju ova dva lijepa režnja mudro ujedinjena divnim tjesnacem. Pogledajte ovaj savršeni trokut. Dva režnja štitne žlijezde nalaze se upravo sa svake strane Adamove jabučice.

Štitnjača je osjetljiva na dvije bolesti: hipertireoza i hipotireoza.

Prva se odlikuje povećanim lučenjem, druga premalim lučenjem. Hipertireoza se može izliječiti operacijom. Hipotireoza se ne može ni na koji način izliječiti operacijom. Hipotireozu je jedino moguće liječiti kada se pacijentu da tiroksin (nadomjesni hormoni štitnjače, koji mogu biti životinjskog porijekla ili sintetički, a koriste se cijeli život). Tiroksin je blisko povezan sa cijelim metabolizmom fizičkog tijela.

Kada pacijent pati od hipertireoze, višak tiroksina intenzivno povećava sagorijevanje hrane. Rezultat je povećanje ritma disanja i otkucaja srca. U hipotireozi, metabolizam postaje sporiji. Ako bi dijete patilo od hipotiroze, tijelo i mozak bi snažno retardirali. Kada je hipotireoza prisutna u odraslih, oni postaju mentalno slabi. Rast noktiju i kose usporava i izobličava se u abnormalne forme. Bilo kakav fizički napor i težak rad osobi prestavljaju napor, a koža postaje suha, peruta se i opušta.

Biološki jod dezinficira cijeli organizam. Bez biološkog joda štitne žlijede naš ljudski organizam ne bi bio sposoban živjeti.

Rosikrucijanski doktori nas uvjeravaju da Venera utiče na tiroidnu, a Mars da utiče na paratiroidnu žlijedu. Čuven dr. Arnold Krumm-Heller, prof. medicine na Univerzitetu u Berlinu, potvrđuje da se između Venere i Marsa vodi strašna borba koja se ponavlja između tiroidne i paratiroidne žlijezde.

Jednom određenom prilikom, stari farmer, koji nije znao ni čitati ni pisati, je potvrdio da se izliječio od bolesti gušavosti primjenom olovne pločice. Rekao je da je napravio dvije male perforacije sa ciljem vezivanja niti ili kabla (nešto poput lančića). Onda je s tim kablom zavezao pločicu oko svog vrata, na korijen guše, i to je nosio tri mjeseca, nakon čega mu je, kako tvrdi, gušavost radikalno izliječena. Također je napomenuo da su se neki članovi njegove porodice također izliječili s pločicom olova. Iako je terapija metalima praktično u embrionalnom razvoju, nema sumnje da ova terapija daje velike mogućnosti.
Seljaci južne Amerike koristili su sol i pljuvačku, primjenjujući to kao jedini lijek protiv gušavosti. Miješali su ova dva elementa, tokom zadnje mijene Mjeseca, a zatim ih primijenjivali. To je bio njihov jedini lijek za liječenje ove ružne bolesti. Biologija je voljna duboko da izučava ove terapeutske sisteme seljaka, jer većina nas je uvjerena da su mnoge od tih “formula” koje su koristile naše bake, spasile živote mnogih slavnih ličnosti.

Jogiji u Indiji tvrde da korijen “laringalne čakre” ( čakra grkljana ili kako se kod nas prevodi Grlena čakra) izlazi iz tiroidne žlijezde. Veliki doktor Sivananda iz Hindustana nas uvjerava da larinalna čakra ima šesnaest Lotus latica. Mnogi zapadni naučnici se smiju onome što ne znaju. Azijski mudraci tvrde da postoji super-uho koje je sposobno da registrira ultra talase. Oni to zovu super-uho, “nadsluh”.
U grlenoj čakri je centar nadsluha. To nam pokazuje na intimnu vezu između tiroidne žlijezde i uma. Ako su štitnjača i um tako usko povezani, zašto ne priznati azijsku tezu o grlenoj čakri i njenim konceptualnim sintezama, ispravnom? Mudraci Indije tvrde da su postigli konceptualnu sintezu razvoje grlene čakre. Fizika je prihvatila eter. Hindustani tvrde da eter nije ništa drugo nego kondenzacija Tattva Akasha-e (prim.prev. Akaša -prostor, “sve je u prostoru i prostor je u svemu”). Veliki azijski jogiji tvrde da je materija kondenzacija etera, a eter u isto vrijeme kondenzacija Tattva Akashe, u kojoj oni nalaze ultimativnu sintezu, iskonski korijen materije. Hindustani smatraja da je Akaša iskonski zvuk, i da je njegov instrument u ljudskom biću kreativni grkljan.

trio

Dr. Šivananda nas uvjerava da razvojem tirodine čakre, mi možemo kontrolirati Akašu i dosegnuti život tokom duboke noći veleke Pralaje. (Kosmička noć; kosmički period u opoziciji Kosmičkom Danu – Mahamvantare). Prema riječima dr. Šivanande, istaknutok endokrinologa i hinduističkog jogija, buđenjem čakre tiroidne žlijede, mi postižemo nadsluh.

 

Ako neko uranja u dnevnu meditaciju sa svrhom da čuje prijatelja u daljini, kasnije tokom perioda sna moći će da čuje prijateljev glas. Pomoću unutarnje meditacije moguće je postići “vidovito slušanje” ili nadsluh.

Lučenje endokrinih žlijezda je usko povezano sa redom i kontrolom autonomnog nervnog sistema, takozvanim, nenamjernim mišićima. Žljezdana lučenja upravljaju, uz veliku fiziološko-kosmičku mudrost, sa svim divnim metabolizmima u fizičkom tijelu. Endokrine izlučevi ne kontroliraju rast i razvoj cijele velike ćelijske zajednice. Lučenje endokrinih žlijezda kontrolira karakteristike seksualnosti. Tiroidna žlijezda (štitnjača) ima auročno zračenje koje je zaista prekrasno. Ova žlijezda je od svih, najosjetljivija na radijaciju i nipošto se ne bi trebala podvrgavati radio-aktivnim terapijama koje utiču na njeno postepeno skupljanje, dok je potpuno ne unište.

200241957-001

STIMULIRAJTE RAD SVOG ENDOKRINOG SISTEMA POMOĆU REIKIJA. NAUČITE REIKI I PRIMJENJUJTE GA KOD KUĆE, BEZ POTREBE ODLASKA NA SKUPE TRETMANE.

PRIJAVITE SE NA NAŠ “ONLINE REIKI TEČAJ”

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s