KAKO JE NASTALA ŠKOLA ZA DUŠU

voda-u-ruci.gif

 

 

Ideja koja krenula iz srca 2005. godine  sada je dostupna, online, širom svijeta u vidu web i Fb stranica “Škola za dušu”, ali predstavlja mnogo više, ili bolje da kažemo dublje, od onog što je moguće prezentirati na internetu. Počeci “Škole za dušu” krenuli su od individualne potrage za Istinom i duhovnim. Svoje spoznaje smo željeli podijeliti s drugima, koji su trebali i tražili ono “nešto” oko sebe, a što će unijeti više radosti, mira i blagostanja u njihov život. Ono što smo htjeli podijeliti sa drugima drevne su tehnike, vježbe i saznanja, koja su cijelo vrijeme upućivala da ne moramo biti negdje drugdje, i tražiti ono nešto oko sebe, već da to isto možemo pronaći na mjestu na kojem jesmo, i da su istinski mir, sreća i blagostanje u nama. Tako smo već od 2006. godine počeli s organizacijom radionica, pružajući polaznicima uvid i načine kako da se oslobode stresa, kombinirajući predavanja sa meditacijom, jogom, plesom, a kasnije, kako se ukazala potreba, krenuli s terapeutskim, individualnim radom s pojedincima.

as-radionica-005-1

as-radionica-009

AS radionica 010 (1)

 

Kroz antistres radionice u Sarajevu, pomogli smo mnogima da drugačije sagledaju probleme i životne situacije te iste naučili tehnike za samopomoć. Naše radionice su naišle na odličan odaziv te smo zbog velike zainteresiranosti odlučili izaći online i postati dostupni svima kojima je potreban ovaj vid pomoći. U vrijeme kad smo mi krenuli s realizacijom naše ideje, na tržištu tada postojao blog  “Put ljubavi” na kojem su dijeljeni tekstovi duhovne prirode, s tim, naravno, da je “Put Ljubavi” blog bio u našem vlasništvu, a kasnije kako se dijapazon naših usluga širio prerasta u  “Školu za dušu”.

‘Škola za dušu’ je formirana sa ciljem da u teškim vremenima kada se borimo sa stresom, ljutnjom, bolešću, nezadovoljstvom i nemirom, vrati naše živote na put ljubavi, mira i blagostanja. Jednostavnog naziva ‘Škola za dušu’ nazvana je iz razloga što u životu prolazimo kroz razne škole od redovne osnovne, srednje, fakulteta, onda slijede i druge škole auto škole, škole za kompjutere i sl. a niti jedna se ne bavi najvažnijim – životom, niti odgovara na pitanje: Kako da svoj život učinimo sretnijim, bogatijim i ispunjenijim? Razvoj Škole pratio je naš lični rast, spoznaje, usavršavanje u oblastima psihološkog ustrojstva čovjeka, i primjenu tehnika za harmoničan razvoj. Sve tehnike iz zapadnjačke nauke i istočnjačke duhovne tradicije, gnoze kao i mnoga druga spoznanja smo lično provjerili, iskusili, uvjerili se u njihovu djelotvornost, i kao takve ponudili drugima. Kroz Školu implementiramo programe koji će vam pomoći:

– da se izborite sa stresom u svakodnevnom životu

– da spoznate svoje unutrašnje potencijale i talente

– da ojačate volju

– da privučete sebi u život ljubav, sreću i blagostanje

– da pronađete životnu svrhu

– da poboljšate svoje odnose sa voljenima

– da pomognete svojoj djeci u rastu i razvoju da postanu ‘sretniji i bolji ljudi’

– da usvojite navike zdravog življenja kroz savjete o prehrani i fizičkim vježbama

– da upravljate svojim emocijama

– da savladate svoje najdublje strahove

– da poboljšate vještine komuniciranja

– da se oslobodite i obranite od negativne energije iz okruženja

– da dovedete u ravnotežu svoje emocionalno, mentalno, duhovno i fizičko tijelo

-da poboljšate intuiciju i lakše donosite odluke

– da ‘mentalitet gubitnika’  preokrenete u ‘mentalitet pobjednika’

– da integrirate bolne emocije iz prošlosti i krenete ‘naprijed’

– da ojačate samopouzdanje i prevladate komplekse

– da upravljate svojim željama, ciljevima  i svojim životom

Ne želimo zvučati pretenciozno, ali “Škola za dušu” je prva na ovom kraju planete objedinila i krenula sa online programima meditacije, Reikija i emotivnih integracija, i time doprinijela poboljšanju kvalitete življenja mnogih korisnika naših programa širom svijeta, kao i  skidanju vela tajnovitosti sa Reikija i meditacije, približivši ove dvije elementarne prakse duhovnosti mnogima. Iznjedrili smo veliki broj reiki praktičara, reiki majstora i reiki majstora-učitelja, šireći ovu divnu tehniku diljem planete.

Na slici ispod su reikisti širom svijeta koje je Škola za dušu iznjedrila.

 

slikereikiiistaaaaaa.jpg

 

 

Iz “laboratorija” Škole za dušu, od autorskog dvojca Azra & Nedzad Džakulić, osnivača škole, objavljene su tri knjige, a još dvije su u pripremi.

 

14368835_1108018119273826_6373393282543531578_n

 

Ovdje ćemo podijeliti i neke linkove sa našim izjavama, intervjuima o našem radu.

Intervju Nedzad Dzakulic, Knjiga o čovjeku 

Reiki podstiče samoiscjeljenje, časopis Ljekovito bilje

 

Onima koji se zanimaju za duhovni razvoj, za rad na sebi, slobodni smo prezentirati neke od naših programa, specijaliziranih za razvoj svijesti, brži duhovni napredak i svakako programa koji će vas povesti ka buđenju. Razmotrite neke od opcija i slobodno nam se obratite, rad s klijentima je strogo povjerljiv i diskrecija je svakome zagarantovana. Svi programi se odvijaju online tako da je velika pogodnost što u svakome od njih uživate iz udobnosti svoga doma.
Svakako, termini su fleksibilni i vrijeme se dogovara sa terapeutom/učiteljem.
– PROGRAM MEDITACIJA

Znajte; jedno je MEDITIRATI, a drugo je MISLITI da meditiramo, razlika je ogromna jer, u prvom slučaju, slučaju meditativnog stanja, mi jednostavno JESMO i tada osjetimo bistvovanje, dok u drugom slučaju, kada MISLIMO da meditiramo, mi zapravo razmišljamo, zamišljamo, računamo, kalkulišemo, i svašta nešto što su mentalne aktivnosti i sve to nije meditacija jer meditacija je stanje bez uma.
❤ Zbog čega je ovako? Samo je jedan razlog, a to je zato što smo mi po prirodi sanjari; čim sklopimo oči počinje sanjarenje, misli odoše tamo, tamo daleko, preko 7 mora i 7 gora…:)
❤ Teško je modernom čovjeku ne raditi ništa, ne razmišljati uopšte, teško mu je jednostavno biti jer ga je moderni način života naučio na brz život, na stalnost pokreta i misli.
❤ Naš program meditacija osmišljen je za moderni način života, uvodi vas u meditativno stanje, uči vas kako da ISPRAVNO meditirate, a ne da MISLITE da meditirate.

-UNUTARNJE PUTOVANJE

Program koji vas vodi da istražite vlastitu unutrašnjost. Uči vas emotivnim integracijama i bavi se pronalaženjem uzroka negativnih događaja koji se sada manifestuju kao vid blokada u bilo kojem segmentu vašeg života. Program koji vam ukazuje na svijet onakvim kakav jeste, a ne onakvim kakav mislimo da jeste; program koji će vas “probuditi”.

-21 DAN DO SAMOPOUZDANJA

Program koji vas uči kako da podignete nivo samopouzdanja te kročite kroz život gordo i stameno, kako da otklonite strahove koji vas sprječavaju da ostvarite svoje ciljeve.

-POBIJEDITE PANIČNI POREMEĆAJ I ANKSIOZNOST

Program koji vas uči kako da pogledate strahu u oči, kako da prijeđete s druge strane straha, kako da podignete kvalitet vlastitog života, kako da uvidite svu minornost i iluzornost straha.

-MOJIH 15 MINUTA

Program koji vas uvodi u svijet meditacije, svijet plesnih pokreta koji služe za podizanje nivoa svijesti. Vrlo učinkovit antistres program.

– REIKI TRETMANI

Već dugo vremena ste bolesni i probali ste sve konvencijalne metode, dali ste šansu ljekarima i farmaceutici, ali, nisu vam pomogli? Javite sa za Reiki tretmane i uvjerite se i sami koliko blizu i lako vam je bilo rješenje.

-REIKI TEČAJ

Ukoliko ste nekad vidjeli da je neko icjelio neku bolest samo polaganjem ruku na bolesnika, ili da je isti iscjeljen tako što su mu slali energiju na daljinu, vi ste svjedočili Reiki iscjeljenju. Bilo da se radi o samotretmanu ili isjeljivanju drugih, Reiki je jednostavna tehnika koju svako može naučiti i svaka porodica bi trebala da ima jednog Reiki praktičara.
Balansirajte vaše čakre, dozvolite energiji života da slobodno struji kroz vas. Očistite prošlost (karmu) i otvorite sebi put za bolje životne okolnosti. Po završetku tečaja, na kućnu adresu dobijete diplomu o završenom stepenu, a postoji i mogućnost dobijanja vlastitog pečata s vašim imenom, prezimenom i Reiki titulom.

Stoga ne ustručavajte se proslijediti nam vaše pitanje na skolazadusu@hotmail.com ili na nasu Fb stranicu: Skola za dusu

Rado ćemo odgovoriti na vaš zahtjev!

Puno svjetlosti Vam šaljemo i ljubavi imamo za vas!

Azra & Nedzad ❤

 

10101010

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s