TIMUS ŽLIJEZDA- AKTIVIRAJTE JE SA “ABRAKADABRA”

Male anatomy of human organs in x-ray view

Timus žlijezda nalazi se na samom dnu vrata, vrlo je nepravilnog oblika i strukture. Najveća je i najaktvinija  u neonatalnom i pre-adolescentnom period i već do spolne zrelosti, žlijezda timus počinje da atrofira i zamjenjuje ga masno tkivo, i to je već dokazano.

Astrolozi kažu da Mjesec utječe na ovu žlijezdu koju gnostički mudraci žele očuvati, i ne dozvoliti da atrofira. Gnostička mudrost nam poručuje: “Dokle god je timus žlijezda aktivna –  organizam ne stari!”

Abrakadabra,_Nordisk_familjebok

Mudri liječnici antike rekli su da kada se samoglasnik “A” izgovara mudro, ono ima moć da vibrira na odgovarajućoj frelvenciji koji odgovara za timus žlijezdu. Drevni mudraci koristitli su mudro mantru, koju ljudi danas vulgariziraju vezujući je za magiju.

ABRAKADABRA

Rečeno je da ova mantra održava žlijezdu timus aktivnom tokom života. Drevni mudraci su izgovarali ovu riječ četrdeset i devet puta na sljedeći način:

Abrakadabra
Abrakadabr
Abrakadab
Abrakada
Abrakad
Abraka
Abrak
Abra
Abr
Ab
A

 

Riječ se izgovarala tako da je zvuk vokala “A” bio produžen. Izgovaranje i zvučanje slova “A” je izuzetno stimulirajuće za manje poznate tzv.  “plućne čakre”

Abrakadabra je aramejska fraza koja znači :” Ja kreiram ono što govorim”. Često se koristila kao talisman koji čuva od zla i donosi sreću.

Njen prvi spomen datira iz 3. stoljeća, a nalazi se u djelu De Medicina Praecepta, rimskog liječnika Kvinta Severa Samonika, kao dokaz da se koristila u medicinske svrhe.

Music-Therapy-Session-Ideas
Pojedini doktori primjenjuju liječenje pomoću muzičkih tonova. Zanimljivo je priznati da se u glasu doktora, u svakoj od njihovih riječi, nalazi izvor života ili smrti pacijenata. Zbog toga bi i endokrinologija trebala proučiti intimni odnos između muzike i endokrinih žlijezda. Bolje je istražiti, analizirati i shvatiti, nego da se smijemo na ono što ne znamo. Terapija muzikom je posebno stimulirajuća kod djece s posebnim potrebama.

Kad je dijete gladno, majka ga mora podojiti, nahraniti. Knjige za porodilje koje preporučuju na koliko sati se djetetu treba davati obrok, i koje preporučuju da dijete na 2-3 sata treba ostati bez htane, su zločin protiv javnog zdravlja. Ovaj način, na koji ljudska bića žele korigirati Prirodu je očiti apsurd. Kad dijete plače jer je gladno, uskratiti mu hranu je zločin protiv Prirode.

Žlijezda timus blisko je povezana sa mliječnim žlijezdama, čime možemo sebi sada objasniti zašto je majčino mlijeko potpuno nezamjenjivo.

Žlijezda timus regulira vitalnost djeteta.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s