JEDINI NAČIN DA PRIVUČETE OBILJE

Header_Image.png

Mnoge zanima kako da u svoj život privuku obilje, i obično pod “obiljem” mnogi misle na materijalno bogatstvo. Tako imate mnoge pokrete, knjige, seminare i web-inare gdje se ljude poučava kako da se ” obogate”, da manifestiraju svoje želje, ostvare svoje vizije… Takvi seminari postoje već decenijama, što bi pametnima trebao biti jasan dokaz da ne djeluju, jer da djeluju svi bi već bili bogati i ne bi bilo potrebe za takvim seminarima. To znanje bi se utkalo u svijest ljudi, baš kao što se utkalo da svi redom naučimo, maltene, sami plivati ili voziti biciklo, bez potrebe za specijalnim obukama, seminarima. Ali, kako rekosmo, to su i dalje vrlo posjećeni seminari, a knjige s tematikom privlačenja bogatstva svjetski bestseleri. Ipak, i dalje ljudi žele obilje – materijalno obilje. Zajednički sadržaj tih obuka je isti – naslonjeni su na želju; potiču ljude da žele (materijalno), i to je jedini razlog zbog kojeg takvi seminari opstaju, dok taktika koju prodaju u praksi ne djeluje. Kada bi taktika djelovala, ne bi dakle bilo potrebe za tim seminarima.

Staff Counselling.jpg

No, kako doista privući obilje u svoj život, pročitajte u nastavku teksta.

Još od ranog djetinjstva su nas roditelji, i to primjerom, poučavali da se, kako bismo
nešto dobili moramo okrenuti vanjskome svijetu i “uzeti” iz njega. Stoga smo bez ikakvih pitanja usvojili pravilo “uzimanje je primanje”. No, ako takvo uvjerenje promotrimo sa stajališta Jednote, uviđamo da ono nije nimalo smisleno. Da bismo prihvatili stajalište Jednote, moramo biti u stanju sebe sagledati kao stanicu u tijelu svega što postoji, sagledati veću sliku, sagledati ideju formuliranu maksimom ‘SveJednoJe’.

Takva nam slika pomaže da shvatimo kako smo istodobno i pojedinci, i međusobno ovisni. Sa stajališta Jednote, čin primanja putem uzimanja uopće nije logičan, jer je
uvijek riječ o procesu uzimanja od nekog drugog. Ako jedna stanica uzima od druge, time stvara neravnotežu u tijelu kao cjelini. Drugim riječima, ako nešto “uzmemo”, tada neko ili nešto u cjelini našega iskustva neminovno doživljava iskustvo gubitka.

Kad pokušamo nešto “uzeti” od ovoga svijeta, uvijek potičemo odraz neimaštine u vlastitom iskustvu svijeta.

Kako bi čin “uzimanja” ikada mogao obnoviti ravnotežu?

Čin “uzimanja” uvijek stvara odraz neimaštine.

Evo jedna vrlo kratka vježba koja će vas navesti da razmislite o obilju, otkuda ono doista dolazi. Molim vas da ustanete, odete do ogledala i napravite sljedeću vježbu. Da biste mogli dobro vidjeti i razumjeti, trebate stati ispred ogledala i ponašati se kao da uzimate nešto od vlastitog odraza. Primijetićemo da odraz istoga trenutka uzima nešto od nas. Uzimanje je uzrok svih naših iskustava neimaštine. Kad osjećamo neimaštinu u bilo kojem dijelu svojega života, to je zato što negdje nekako pokušavamo upravo to uzeti od drugih. Ako umjesto da uzmemo ono što nam u životu nedostaje, najprije pronađemo način da to pružimo sebi, dakle sami da iznađemo način da sebi to pružimo bez da uzmemo od drugih, jer time ćemo pružiti i svome svijetu, i time će odraz, Univerzum, nama dati, umjesto da nam uzima jer smo imali ustaljen način željenja i uzimanja od drugih. Iznenadićete se kako brzo se osjećaj neimaštine počinje primjetno smanjivati. Ako ponovno stanemo pred ogledalo, s lakoćom ćemo uvidjeti kako se to događa.

turning-heart-to-the-spiritual-world

Kad odrazu u ogledalu nešto pružimo, vidjet ćemo da i on automatski nama pruža istu stvar. To pokazuje da je »davanje primanje«. Iako tu vježbu možemo napraviti i u mislima, bez ogledala, važno je ipak da ustanemo i napravimo je ispred ogledala, kako bi naše unutarnje ja moglo shvatiti u emocionalnom smislu. Ne traje duže od trenutka, ali bi taj trenutak mogao promijeniti kvalitetu čitavog našeg života.

Izjava “davanje je primanje” predstavlja energetsku frekvenciju s kojom je povezan naš svemir.

Svi ostali načini razmjene energije odmah uzrokuju sukob i nesklad u našem iskustvu života, što je potpuno u skladu sa zakonom uzroka i posljedice. Princip “davanje je primanje” ujedno je i ključ za vrata kroz koja ulazimo u iskustvo neograničenog obilja. Međutim, plodovi života na toj frekvenciji postaju očigledni u našem životnom iskustvu tek kad se na nivou svijesti Jednote, a ne na nivou odvojene ili zasebne svjesnosti ega, povežemo sa svjesnošću sadašnjeg trenutka. Svjesnost sadašnjeg trenutka povezuje nas sa svakom drugom stanicom u tijelu života, dok ego vjeruje je identitet naše pojedinačne stanice zasebna cjelina odvojena od svih ostalih životnih oblika. Unutarnje ja zna samo davati, dok je ego zainteresiran samo za »uzimanje«.
Kad to shvatimo, ili barem kad smo spremni to načelo ispitati u vlastitom životu, za korak smo bliže tački na kojoj možemo početi obnavljati emocionalnu ravnotežu svog života, a samim tim i privlačiti obilje.

 

Dakle, zapamtite da;

  • SveJednoJe
  • Izjava »davanje je primanje« predstavlja energetsku frekvenciju s kojom je povezan naš svemir.
  • Uzimanje je uzrok svih naših iskustava neimaštine
  • Želja potiče iskustvo neimaštine

 

 

 

 

10101010

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s