JA SAM DOBRA OSOBA, A DEŠAVAJU MI SE LOŠE STVARI

SwansCygnus_olor.jpg

Ja sam dobra osoba, a dešavaju mi se loše stvari.

Znate li priču o pačetu koje je mislilo da je labud? Onda znate da to nije bilo pače, iako bi okolina rado da jeste, već ste vi jedan prekrasni labud. Svako od nas je labud, ili lotos, ili neki drugi predivni cvijet, bez obzira što okolina u nama vidi samo korov. Potrebno je samo malo…tako malo da cvijet zamiriše, da pače spozna da je zapravo labud, i da biljka osvane kao prekrasan cvijet, jer je cvijet biljka koja se prosvijetlila.

Transformacija; transformacijom sebe transformišemo svoj život.

A sad iz bajki u stvarni život i primjere iz stvarnog života.

Postoje osobe koje čine dobro, a ipak im se dobro ne dešava. Pravi cilj iz pogrešnih razloga više nije pravi. Šta to u stvarnom životu znači?

Evo primjera; Dječak od 3 godine na kasi uzeo je pez bombone i rekao majci da ih je kupio, dijete ne zna da treba ostaviti novac za te bombone, dijete je samo uzelo bombone. Majka dolazi na kasu i želi platiti te bombone, to je dobar cilj, ali ona to radi iz razloga jer se boji da će njoj, popularno rečeno stati nafaka, i to je pogrešan razlog, pravi razlog bio bi; idem platiti te bombone jer je to ispravna stvar za učiniti. I tada se razlog i cilj poklapaju, tada su u službi dobra i tada se u život privlači dobro jer slično privlači slično..

Naime, neko želi otići na neko hodočašće, i to je dobro, ne može biti loše valjda, ali je to loše ako taj neko želi otići samo da bi dokazao komšiji da može, a komšija ne može. Tada onaj pravi cilj iz krivih razloga više nije pravi cilj, a mi vidimo ono sto se dešava; neko je učinio dobru stvar, to vidimo, a ne znamo razloge osobe koja čini to dobro. Treba razlog i cilj da se poklapaju i ne može biti drugačije nego da slično privlači slično.

Učiniti dobru stvar u ime dobra, za dobro, čisto zato što ta dobra stvar za učiniti – jeste dobro, e to je to dobro. A, kako već znamo svi; slično privlači slično.

Ostajte nam dobro, i budite dobri, jer sve što pošaljemo u Univerzum, Univerzum nam to vrati.

Ukoliko još niste, pročitajte neke od posjećenijih članaka Škole za dušu;

ZAŠTO ŠKOLA ZA DUŠU

KAKO SE ISCIJELITI BEZ DOKTORA

REIKI TEHNIKA SADA JE DOSTUPNA I VAMA

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s