USKLADITE SVOJE ČAKRE ZVUKOM

tonovivvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv.jpg

 

Iscijelite vaše čakre muzikom i vibracijama. Sve, uključujući naš um i tijelo, je u konstantom vibriranju. Zvuk je vibracija koja rezonira s dušom, a što može ispuniti svaku ćeliju našeg tijela. Zvuk ima moć da iscijeli ne samo na fizičkom nivou, nego i emotivnom i duhovnom. Sedam centara u našem tijelu, čakre, imaju svoju frekveniju i određeni zvuk ima vibracijsku moć da iskoristi ove frekvencije čakri, i dovede ih u balans i harmoniju. Ovi zvukovi bude specifična emotivna stanja i mudrost u nama – počevši od korijenske do krunske čakre.

Icijelite čakre muzikom. Svaka od sedam čakri se energizira sa sedam muzičkih nota C, D, E, F, G, A, H (B) Korijenska čakra se energizira sa C sakralna čakrsa sa D, solarni pleksus sa E, srčana čakra sa F, grlena čakra sa G, treće oko sa A, i krunska sa B (H).

Zvuk pomaže izcijeljenju organa koji odgovaraju specifičnoj čakri. Npr. zvuk tona E energizira solarni pleksus i pomaže iscjeljenju digestivnih organa, stomaka, bubrega, pankreasa, slezene i žuči… Isto tako, vibracije pojedinok tona u skladu sa čakrama, su u korelaciji s emocijama, i djeluju na način da jačaju pozitivne i eliminišu negativne emocije.

chakreeeeprobudititititi.jpg

 

Muzički instrumenti povezani sa sedam čakri;

“Muzika je umjetnost proroka, i samo umjetnost može smiriti agitacije duše”, Martin Luther

Postoje različiti muzički instrumenti koji rezoniraju sa svakom čakrom. Korijenska čakra je u odnosu s bubnjevima i sl. muzičkim instrumentima, a jaki otkucaji ovih instrumenata bude korijensku čakru. Sakralna čakra se aktivira trubom, električknom gitarom i cijevima… Većina organa koji se odnose na ovu čakru su “šuplji”, kao cijevi, poput maternice i crijeva, tako da instrumenti koji koriste modulaciju vjetra bude sakralnu čakru. Solarni pleksus podstiču gudački instrumenti poput violine, gitare, violončela, i sl. Područje solarnog pleksusa je okruženo organima koje imaju “torbice” poput želuca, jetre, pankreasa..čime će instrumenti kao što su violina i gitara potaći njihovo aktiviranje. Srčana čakra rezonira s mekšim žičanim instrumentima kao što su harfa, klavir, violina… Ovo je sjedište ljubavi u našem energetskom tijelu, a navedeni instrumenti uvijek “Igraju žicama ljubavi” i na taj način potiču nivo energije ove čakre.

Grlena čakra, koja se odnosi na govor i izražavanje emocija, je energizirana pod naponom flaute i drugim instrumentima vjetra. Treće oko voli zvuk zvona, zvončića i sintisajzera, jer neuroni u mozgu reagiraju na ove zvukove. Krunska čakra reagira na zvuk školjke. Prakticiranje muzike je preksrasan i lak način da se harmoniziraju i iscijele naše fizičko, emocionalno i duhovno tijelo. Iscijelite čakre zvukom samoglasnika. Pored muzičkih nota postoje samoglasnici koji pomažu u procesu iscjeljenja. Svi samoglasnici stvaraju različite frekvencije talasa, i učestalost samoglasnika odgovara frekvenciji određene čakre i podstiče je. Ovi samoglasnici mogu se prakticirati pojedinačno ili sa drugima. Kada se koriste pojedinačno, oni pomažu da uskladite svoju energiju i kada se prakticira s partnerom donose razvnotežu i hramoniju u vaš odnos. Kada vježbate sami možete koristiti svoj prirodni ton i proizvesti zvuk. Ako je srčana čakra u fokusu i želite tu iscjeljenje, koristite zvuk “AH”. Duboko udahnite i dok izdižete činite zvuk “AH” koliko god možete. Produžavajte zvuk “aaaaaaaaaaa…hhh”. Dakle, možete prakticirati samo jedan ili sve samoglasnike.

meditacija-polozaj2.jpg

Sjedite udobno, uspravite ledja i izgovarajte blagim glasom, bez naprezanja. E, A, AI, AH, OH, UU, UH Iscijelite odnose s čakrama Ova praksa će vam pomoći da iscijelite ili produbite odnos s partnerom, voljenima i svima s kojima želite iscijeliti odnose. Korisno je kada se prakticira nakon prepirke ili suprotnih stavova i osjećate se distanciranima od voljenih. Praktivanje “usklađivanja zvukom” pomaže povezati mostove.

Sjednite licem naspram partnera. Možete se držati za ruke. Počnite sa dubokim udisajima radi opuštanja i kada ste oboje spremni duboko udahnite i počnite sa zvukom za korijensku čakru. Poenta je da oboje skupa počnete izgovarati zvukove, probajte uštimati visinu zvuka, i tako redom sve do krunske čakre, za svaku čakru po 3 puta proizvesti zvuk. Ispočetka nećet uopšte biti sinhronizovani ali kako budete skupa ovo vježbali, već nakon par vježbi zvučaćete kao jedan glas.

 

Svi polaznici našeg Reiki tečaja po završetku svakog stepena dobiju meditacije sa zvukom i disanjem, posebno konstruisane da se još više osvijeste i pokrenu naše čakre.

Naučite više o svojim čakrama, auri, energetskom disbalansu, naučite više o Reikiju, naučite više o sebi kroz naše Reiki tečaj online.

Više o našem Reiki tečaju pročitajte OVDJE; REIKI.

 

10101010

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s