SAMOSAŽALJENJE, VUK U OVČIJEM RUHU

self-pity-victim.jpg

Samosažaljenje je aktivno oružje kojega se svako boji jer je vrlo, vrlo agresivno zapravo. Vodi do gnjeva a potisnuti gnjev do histerije – a zamislite gdje vas histerija može odvesti -i sve je počelo sa samosažaljenjem. Nezadovoljstvo je kao zvijer, nemoćno dok je malo, ali opasno kad ojača. Bespomoćnost je ta koja izaziva tugu, a što se više potiskuje, to je veća vjerovatnoća da će nastati teško duševno oboljenje – samosažaljenje. Da, samosažaljenje jeste teško duševno oboljenje jer nikad osoba ne ostaje samo sa njim, iz njega slijede razorni osjećaji po dušu, srce, um, općenito po onoga ko gaji samosažaljenje.

 

Životna snaga slabi i opada kod samosažaljenja jer mislimo da nismo voljeni i da naša ljubav ne treba nikome. Pogledajte sada koliko je opasan ovaj fenomen samosažaljenja iako izgleda bezazleno; vuk u janjećem ruhu, ako hoćete precizno.

 

Svi živci koji tijelo opskrbljuju impulsima, uključujući mozak, bivaju uništeni kod samosažaljenja zbog nemogućnosti realizacije vlastitog znanja koje treba uroditi plodom. Mišići stradaju ili njihova funkcija biva vrlo ometena, dakle; kompletna muskulatura uključujući i srčani mišić i sve zbog neostvarenja vlastitih planova i želja. ovdje sada dolazimo do začaranog kruga. Neostvarene želje proizašle iz samosažaljenja uzimaju maha i muče nas sve više i time izazivaju još veće samosažaljenje. Vezivno tkivo koje povezuje ćelije s tkivom, također krv i limfu, jako slabi kod samosažaljenja zbog usamljenosti jer je nepisano pravilo da osoba sklona samosažaljenju ima sklonost bijegu u samoću. Epiderm i unutarnji organi će biti napadnuti kod samosažaljenja uslijed vlastite bespomoćnosti. Tijelo ovo prepoznaje kao predavanja, jednostavno odustajanje od sebe, od života, a tijelo sluša um i obratno.

 

Samosažaljenje je kretanje u zatvorenom, mrtvom krugu. To je jednostavna energija stresa uvećana i smotana u klupko koje žudi za odmotavanjem a kada krene, sve gore navedeno se počne dešavati osobi. Transportira negativnu energiju još i kod onih koji sažaljevaju nekoga drugog. Ova energija čini siromapnim i duhovno i materijalno jer je istina da smo takvi kakvima se osjećamo. Kada znamo da smo siromašni ali se osječamo bogatim, onda smo zdravi i veseli i posaćemo bezuvjetno bogati, ali, pazite, ovo vrijedi i obrnuto.

 

Samosažaljenje smanjuje životnu energiju do granice smrti, i možda je najgore što ne ubija, već jako jako oslabi i ostavi tako.

 

Samosažaljenje zbog bolest – čini da osoba koja je bolesna, ukoliko se samosažaljeva, nema snage da ozdravi. Sažaljivi ljudi su samosažaljivi i očekuju sažaljenje od drugih. Istina je da drugome ne možemo pomoći sažaljevajući ga, već samo sebi štetimo. Istina je da ne treba sažaljevati već suosjećati a velika je razlika iako se ne čini tako.

 

Samosažaljenje je pratnja depresiji i vodi do terora nad drugima.

Želite li imati ključ od svoga zdravlja u svojim rukama, mi vam predlažemo, ukoliko ste skloni samosažaljenju, rad sa našim terapeutom kroz neki od naših programa; 21 DAN DO SAMOPOUZDANJA ili UNUTARNJE PUTOVANJE.

 

Rad sa terapeutom je individualan, radi se online, ne morate nigdje ići, sve u udobnosti vašeg doma, putem skypea, maila i Facebooka.

Provjerite zašto Škola za dušu uživa povjerenje klijenata širom svijeta i zašto su svi klijenti svojima voljenima preporučili naše tretmane.

Više informacija zatražite porukom u inbox našeg Facebook profila Azra i Nedžad Džakulić, naše Fb stranice Škola za dušu ili na naš e-mail: skolazadusu@hotmail.com

 

10101010

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s