BALANSIRANJE SEDME, KRUNSKE ČAKRE

UIZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ87T6756R7R.jpg

UKOLIKO IMATE POTREBE ZA: OSLOBAĐANJEM OD DEPRESIJE I ANKSIOZNOSTI, ZBUNJENOSTI, PRONALASKOM SMISLA U ŽIVOTU I ŽIVOTNE SVRHE, RIJEŠITI NEDOSTATAK SAMOPOUZDANJA I LJUBAVI PREMA SEBI ; I POTREBE RIJEŠITI ZDRAVSTVENE PROBLEME GLAVE, KOSTIJU, NERAVA, KOŽE – ZA VAS JE LJUBIČASTI REIKI ENERGETSKI PRIVJESAK

17555545_1811490205844040_471560313_n (1)

LJUBIČASTI REIKI ENERGETSKI PRIVJESAK; djeluje na 7. čakru 

 

Ovaj privjesak djeluje na 7. čakru – KRUNSKA ČAKRA(boja ljubičasta/bijela, područje iznad glave, žlijezda pinealna (epifiza))

FIZIČKA NERAVNOTEŽA uključuje depresiju, nemogućnost učenja, osjetljivost na svjetlo, zvuk, okoliš, pojačan pritisak, rak kostiju, nervno rastrojstvo, razne degenerativne bolesti.

EMOCIONALNA NERAVNOTEŽA uključuje probleme samospoznaje i veće moći. Neravnoteža proizlaze iz krutog mišljenja o religiji i duhovnosti, stalne zbunjenosti, nošenja predrasuda; „analiza je paraliza.” Strah od otuđenja, egoizam. Dovodi do nedostatka samopouzdanja, duhovne tj. lične krize, osjećanja besmislenosti života. 

Kada je ova čakra uravnotežena, živimo u sadašnjem trenutku. Imamo nepokolebljivo povjerenje u naše unutarnje vodstvo. Ne opterećujemo se prošlošću, ne strahujemo za budućnost, živimo za sada i ovdje. Imamo osjećaj povjerenja, vjere i duboke povezanosti sa božanskim u nama i drugima. Osjećaj jedinstva sa cijelim svijetom i univerzumom.

Pouka ove čakre je – živjeti svjesno.

Nakon što ste ovo pročitali moguće je da prepoznate da vam je jedna čakra blokirana ili u disbalansu. Dešava se da kada je jedna čakra blokirana, druge čakre počinju da kompenziraju i time postaju preaktivne ili manje aktivne.

ISKORISTITE REIKI ENERGETSKE PRIVJESKE ZA BALANSIRANJE ČAKRI. Više informacija potražite putem emaila: skolazadusu@hotmail.com

MOŽETE SE JAVITI I PORUKOM NA NAŠU FACEBOOK STRANICU

ZBOG ČEGA JE SEDMA ČAKRA VRLO BITNA?
 
Sedmu čakru koristimo kao sredstvo komuniciranja sa svojom duhovnom prirodom. Kroz ovu se čakru životna energija iz svemira kanalizira i disperzira u šest nižih čakri.
Budući da krunska čakra obuhvaća cijeli čovjekov život, njezina se blokada izražava u POMANJKANJU SAMOPOUZDANJA, U DUHOVNOJ, ODNOSNO LIČNOJ KRIZI, U STRAHU OD RAZVOJA i UPOZNAVANJA SAMOGA SEBE, TE U OSJEĆAJU DA NAM JE ŽIVOT BESMISLEN.To lako može dovesti do degenerativnih bolesti, teškoća s kostima, smetnji u nervnom sistemu i genetskih smetnji.
 
 
MANIFESTI POREMEĆAJA RADA 7. čakre – neobjašnjive depresije, bolesti mišićnog, skeletnog sistema i kože, energetski poremećaji, kronična iscrpljenost koja nije povezana s fizičkim poremećajem, osjetljivost na svjetlost, zvukove I okoliš.
 
Ako je tjemensko središte otvoreno, svoju duhovnost osjećamo na vrlo osoban način, koji se razlikuje od čovjeka do čovjeka. To je poseban oblik postojanja, koji se proteže s onu stranu materijalnog svijeta, pruža nam osjećaj cjelovitosti i osmišljava naše postojanje.
Ovu čakru se često prikazuje kao lotusov cvijet koji se otvara kako bi dopustio duhovno buđenje pojedinca. Također možemo reći da je ova krunska čakra mjesto iz kojeg izvlačimo ono najkvalitetnije intuitivno znanje.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s