DESET MISTIČNIH ZVUKOVA VAŠEG SRCA

Srce je doista dvostruka pumpa, jedna stranica pumpa krv u jednom, a druga u drugom smjeru. Ova dva smjera pumpanja se nadopunjuju i međusobno izvrsno usklađuju. Najzanimljivija stvar u vezi ova dva suprotna smjera je što oni zapravo nisu u suprotnosti, već se mođusobno pomažu napredovati zajedno.

Srce je uistinu Sunce našeg organizma. Srce je najveće čudo stvaranja.

Ipak, postoje jako kulturni i obrazovani ljudi koji ne poznaju fiziologiju srca. To je nešto čemu se dive, tome da vide prolaz kroz brzu rijeku aorte. Da, ta arterija je vEoma moćna i lijepa rijeka. Mi smo ispunjeni divljenjem i mističnom ljepotom kada posmatramo tu veliku rijeku punu života. Ova velika rijeka se račva na manje rijeke, male arterije, a zatim u malim potocima nosi život svim dijelovima, da nahrane i daju život milionima malih mikroorganizama (ćelijama, genima, itd.). Svi ti organizmi su trijade materije, energije i svijesti. Sva ova bića beskrajno mala obožavaju nas poput Boga.

Najmanju potoci su krvni kapilari. Stanice različitih tkiva i organa nalaze se unutar potke kapilarnih mreža. Dakle, stanice žive od krvi koju pumpa srce. Stanice se sastoje od molekula i atoma. Svaki atom je pravi svemir u malom. Svaki atom je trijada materije, energije i svijesti.

Nous atom, koji živi u lijevoj krletki srca, regulira atomsku inteligenciju. Usisni atomi srca slušaju naredbe Nous atoma i prenose ih na gradivne atome koji obavljaju aktivnosti svakog atoma. Atomski radnici svakog organa slušaju naredbe gradivnih atoma, i rade u skladu s tim nalozima. Tu je i mnoštvo tromih (indolentnih) atoma koji uzrokuju bolesti. Nous atom djeluje pod vodstvom Graditelja atoma (arhitekte), a potonji pod zapovjedništvom Najintimnijeg.
Srce je plitki mišić veličine šake, koji izgleda više-manje kao kruška. Srce kontrakira, širi se i opušta bez prestanka. To su plima i oseka velikog oceana života.

Svaki život ima svoje sistole i dijastole. Sve pulsira i re-pulsira u beskonačno malo, kao i u beskonačno veliko. “Kako je gore, tako je i dole”. To je zakon velikog života.

U srcu se nalaze dva polariteta: pozitivni i negativni. Oni su kao dva srca koja neprestano pumpaju krv u dva suprotna smijera. Dva odjeljka u srcu imaju dvije komore, superiornu i inferiornu. Superiorne komore su atrije, a inferiorne komore su ventrikule.

Tajna doktrina priznaje sedam tajnih komora u srcu, i sedam tajnih šupljina u mozgu.

Nous atom je duhovni atom lociran u lijevoj krletci srca. Ovaj atom se također naziva još i Majstorski Atom i direktno je vezan sa Kristom (probuđena svijest). Prema gnostičkom učenju srce Sunca je konstruirano kao srce ljudskog organizma. Baš kako Sedam hijerarhija postoji u Suncu, koje usmjeravaju sedam kosmičkih zraka, sedam mozgova postoji u našem srcu koje pripadaju Sedam velikih kosmičkih hijerarhija. Sunce ima jedan centralni atomski nukleus, koji je Atom Nous, i taj atom je povezan sa Brhmom u nama. Ovaj atom je prvi vitalni centar koji djeluje u fetusu i posljednji atom koji zaustavlja život našeg organizma. Ovaj atom sadrži um, život, energiju i moć volje ljudskog bića. Ima poput opala sjajnu auru koja zrači i sija. Tajna doktrina priznaje sedam tajnih komora u srcu i sedam tajnih šupljina u mozgu. To su desni atrij i desna vetrikula, i lijevi atrij i lijeva vetrikula.

Inferiorne komore od desne do lijeve su ventrikule. Meditirajuči na srčani lotus, mi kontroliramo tattva Vayu (načelo zraka), i moć nad vjetrovima i uraganima je odobreno.

Hinduisti navode da lotos srca ima dvanaest prekrasnih latica. Cijelo intimno funkcionisanje srca, cijela njegova vitalna dubina, treba biti istražena u lotosu od dvanaest latica, čiije suptilna stabljika emanira iz hrama srca. Šuplja vena, puna organskog otpada, depozitira krv u srce. Desni atrij prima nečisti krvotok i mudro ga prebacuje u desnu ventrikulu koja je ispod. Nekoliko trenutaka kasnije, desna ventrikula pumpa krv punjenu limfom i otpadima kroz svoje ventile da prođe u unutrašnjost pluća pomoću plućne arterije.

Kosmička inteligencija nije ništa zanemarila. Zanimljivo je za mudre da kontempliraju ovaj cijeli funkcionalizam. Prekrasno je vidjeti kako se velika plućna arterija dijeli na dvije manje arterije, po jedna za svako plućno krilo. Unutar plućnih krila, plućne arterije se također razgranjavaju, dok ne postanu minujaturne kapilarne žilice. Svaka kap krvi, neminovno, mora proći kroz kapilarne žile u plućima, gdje se donosi višak ugljen-dioksida i apsorbira, a u razmjenu ih, opskrbljuje kisikom. Bogata kisikom krv prodire intelignetno u male vene, a zatim u veće vene. Dvije velike plućne arterije depozitiraju krv obogaćenu oksigenom u lijevi atrij srca. Krv je razmijenila svoj višak ugljen dioksida za kisik. Sada sa životom obogaćena iz lijevog atrijuma, krv prelazi u lijevu klijet, a zatim kroz aortu pod ritmičkim impulsima srca i slije na kraju u sve arterije i sangineous-ovu posudu.

U cijelom ovom poslu možemo vidjeti intimnu vezu između Vayu (načela zraka) i srca. Dakle, hiduisti nisu daleko pogriješili kada su asocirali Vayu (vazdušni princip) sa srcem. Ovo nam pokazuje psihološko-kosmičko znanje koje Azijci posjeduju vezano za organ srca.

Zašto zapadnjaci ne žele proučavati azijsku Jogu? Zašto se smiju onome što ne znaju? Bilo bi mudrije proučavati Sivanandu, velikog jogija. (Knjiga pod nazivom Kundalini Joga je čudo azijske mudrosti).

Oni koji žele staviti svoje srce u stanje Jin-a, onima koji žele naučiti staviti svoje fizičko tijelo u četvrtu dimenziju, moraju razviti lotus srca. Jogiji sa tijelom u stanju Jinn-a, mogu letjeti kroz zrak, hodati po vodi (kao što je Isusu Krist učinio na Galilejskom moru) ili hodati kroz vatri bez spaljivanja onako kako su to jogiji u Indiji činili. Jogi s tijelom u stanju Jinn-a mogu proći kroz stijene kao što su činili učenici Buddhae.
Lotus srca se razvija meditacijom i molitvom. Zapadni liječnici kažu da srce proizvodi dva zvuka, jedan niske frekvencije, a drugi glasno i piskavo “lub” ili “dub”.

Fiziolozi uvjeravaju da se prvi zvuk izražava odmah nakon kontrakcije klijetki, a drugi zbog zavaranja ventila koji razdvajaju komore, aorte i plućnu aortu. Hinduistički liječnici idu dalje jer su rafinirali svoja osjetila. Jogiji u Indiji tvrde da u srcu postoji deset mističnih zvukova.

“Prvi je Čini (poput zvuka te riječi, kao glas sina čovječjeg); drugi je Čini-čini; treći je zvuk (velikog kosmičkog) zvona; četvrti je onaj od školjke (unutarnjeg tutnjanja Zemlje), peti je od tantri (lutnje); česti je zvuk Tala (činele bogova); sedmi je onaj od (oduševljene) flaute; osmi je od Bheri (velikog bubnja); deveti je od mrdange (dvostrukog bubnja); i deseti je od oblaka (groma, zvuk sedam gromova koji u apokalipsi ponavlja glasove Vječnoga)” – Hamsa Upanishada.

Ako se čuju zvukovi za koje zapadni doktori tvrde da je istina, zašto deset azijskih zvukova ne mogu biti istina?
Ako su dokazali dva zvuka zapadnih doktora, zašto se deset azijskih zvukova ne može dokazati?
Sve je pitanje pokazivanja nučnih procedura. Zapadnjaci imaju svoje pokazne naučne procedure. Azijci, također, imaju svoje pokazne naučne procedure. Azijci se koncentriraju mentalno i meditiraju o deset mističnih zvukova. Azijski um se apsorbira u deset mističnih zvukova. Dakle, jogi “nissus formativus” (formativne sile) ili (protoplazmatsko) astralno tijelo srednjovijekovnih doktora (unutar kojeg se nalaze svi duhovni i psihički principi ljudskog bića), napušta fizičko tijelo u ekstazi unutar deset mističnih zvukova srca. To je Samadhi hinduističkih jogija. Dakle, to je kako se jogi transportira do najudaljenijih svjetova beskonačnog. Umjesto smijanja i kritiziranja, stvari koje nisu proučavali niti eksperimentirali, zapadni naučnici bi trebali proučavati jogu. Hinduisti navode da unutar srčane čakre postoji šesterokutni prostor neke neizrecivo crne boje. Deset mističnih zvukova srca su tamo. Zapadni um se smije na ovo. Kada zapadni naučnici razviju vidovitost, oni će se, vidjećete, prestati smijati. Doktori su u sposobno fotografirati otkucaje srca, pomoću instrumenta nazvanog elektrokardiograf.

hqdefault

Predivno je za vidjeto kako su u potpunosti sinhronizirani svi otkucaji srca, sve komore, iako ih je samo dvoje. To je samo moguće zahvaljujući šačici živaca. Ova šačica živaca, koji se nazivaju i ventrikularni atrij, automatski sinkronizira u prekrasnom obliku dva atrija u jednu slabu kontrakciju otkucaja srca i dvije komore u jednu čvrstu kontrakciju. Ako je elektrokardiograf sposoban za fotografiranje otkucaja srca, koliko će više onak koji je razvio vidovitost vidjeti= Novi svijet se otvara prvo vidovitima, beskonačni svijet neizmjerne raznolikosti.

U srcu je unutarnji Krist, u svakom ljudskom biću koji dođe na svijet. On je naše pravo Biće.

PRIJAVITE SE NA NAŠ PROGRAM “UNUTARNJE PUTOVANJE” – INDIVIDUALNI RAD S UČITELJIMA

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s