PUT MAJSTORA REIKIJA – BUĐENJE DUHOVNOG SRCA

RUITERUITTRUITRUIRTUITGRUITGRUITGR.jpg

 

Dodajte svome životu malo boje, dodajte mu Reiki.

❤ U prvom stepenu Reikija inicijant radi samotretmane 21 dan i svaki dan vizualizira boje čakri na lokaciji pripadajuće boje na tijelu.
Mnogi su već nakon prvog stepena Reikija primijetili da im se svaki aspekt života poboljšao. No, kako postoje 4 stepena Reikija, danas će,o Vam ukratko predstaviti sva 4 i i naglastiti razlike među njima.

Čovjeku koji prakticira Reiki  pruža se mogućnost da se probudi, da postane svjesniji i da se polako odvoji od kalupa rasne svijesti. Većina starih navika, raznih negodovanja i strahova što su se godinama prenosile s generacije na generaciju polagano nestaju na Putu Reiki inicijata. Ovo je dobro i zbog toga što stari nesvjesni obrazac podijeljenosti blijedi i tako se krećemo prema novoj kolektivnoj svijesti mira i sklada.

Reiki nije samo svjetlost, i nije samo toplota, već je Reiki oboje. Da bismo lakše stekli predstavu zajedničkog djelovanja to dvoje, uradićemo poređenje; Kada je svjetlost koja potiče od Sunca spojena s toplotom, u proljeće i ljeto, tada sve na zemlji klija i cvjeta; a kada u svjetlosti nema toplote, kao za vrijeme zime, tada je sve na Zemlji zaleđeno i zamrlo. Duhovna svjetlost zaista je istina vjere u čovjekov rast, u čovjeka kao mogućnost da postane nešto nemjerljivo više od onoga što jeste, a duhovna toplota  jeste ljubav. Iz ovoga se može steći predstava o čovjeku kakav je kada je kod njega rad na sebi spojen s djelovanjem iz ljubavi, da je to, tada, fuzija poput vrta i Raja. No, čovjek koji nema ljubavi prema sebi je onaj kod kojega nije spojena vjera u sebe i svoju mogućnost s djelovanjem u ljubavi, i u tom je slučaju čovjek poput pustinje i zemlje prekrivene snijegom; hladno mu je ali ne zna da postoji toplota, pustoš je ali ne zna da postoji zelenilo, život, cvjetanje, cvrkut ptica i igra boja.

Neka vaš put harmoničnog razvoja započne Reikijem; jer će Reiki osvjetljavati vaš put. Ovo je idealan početak za sve koji žele raditi na sebi.

Osnova učenja naše Reiki Škole je EMINENCIJA! Eminencija je stanje osobe koja je svojim unutarnjim radom na razvijanju svijesti postigla dublji nivo komunikacije i time viši položaj prema svome Višem Jastvu /Univerzalnome ili Bogu. Nivo svjesne pažnje stvara višu vibraciju koja se širi na one oko nje. Drugi to osjećaju kao isticanje energije ljubavi.

 

Reiki ima 4 stepena, i sada ćemo Vam ukratko predstaviti sva 4.

 

– PRVI STEPEN- SHODEN

Ulazak u prvi stepen, inicijacija ili usklađivanje sa reiki energijama, koje obavlja vaš izabrani Reiki majstor-učitelj, nakon koje postajete provodnik ili kanal za Reiki energiju. Na ovom stepenu praktikant se upoznaje sa teorijom reikija, upoznaje se sa čakrama, endokrinim sistemom, aurom, položajima ruku prilikom iscjeljivanja I tako dalje. Na ovom stepenu NE MOŽETE praktikovati beskontaktni rad ili rad na daljinu. Tu mogućnost Reikija ćete moći ostvariti tek u drugom stepenu obuke. Po ulasku u ovaj uvodni prvi stepen, postoji period od 21 dan koji zovemo period čišćenja. U tom periodu se odvija čišćenje Reiki energijom naših čakri, tijela ,aure i predstavlja neki period harmonizacije sa reiki energijom. Dakle ovdje, nakon obuke i učenja materijala, učenika se nauči da sam sebi radi samotretmane 21 dan i da tako uspostavi konekciju sa Reikijem, sa samim sobom i svojim višim jastvom.

predstavljanjereikija 1.jpg

 

 

– DRUGI STEPEN- OKUDEN

U ovom stepenu se znatno povećava snaga Reiki energije koju emitujete. U većini krugova se smatra da je ta snaga protoka oko tri puta veća nego sa prvim stepenom.  Postoji još jedno zapažanje koje kaže je ta razlika protoka ustvari puno veća između prvog i drugog stepena, nego između drugog i trećeg stepena. Na drugom stepenu Reiki obuke, dobivate tri Reiki simbola sa kojim vam se otvara mogućnost beskontaktnog rada ili rada na daljinu. Da odmah pojasnimo; vrijeme i prostor mi pojmimo našim umom, a naš um je u nama, ne mi u njemau, stoga smo mi izvan vremena i prostora. Ti simboli su ustvari najbolje rečeno ključevi za rad Reiki energijom van vremena i prostora. Izgovaranjem Kotodame simbola spajate se sa vibracijom simbola koji, zavisno od njegove funkcije, fokusiraju i vode Reiki energiju. Da, simbole je malo teško opisati riječima, ali ulaskom u drugi stepen i povećanjem svoje frekfencije učenik će ubrzo osjetiti snagu i funkciju simbola. Ovi simboli su dugo vremena bili strogo čuvani u tajnosti. Nekad davno, reiki majstori su ove simbole pokazavši ih svojim praktikantima, zahtijevali da Ih oni prvo nacrtaju i potom odmah zapamte, sa obavezom paljenja tog istog papira u njihovom prisustvu, radi očuvanja tajnosti reiki simbola. Upotrebom simbola možete djelovati na različite situacije u sadašnjosti, prošlosti I budućnosti. Potom iscjeljivati odnose sa drugim ljudima, pročišćavati prostor od teških energija, tu, ili negdje na drugom kraju svijeta, i sve one već navedene mogućnosti u potpunosti. Pokušat ću vam ukratko, nesavršenim riječima dočarati funkciju ova tri Reiki simbola:

CHO KU REI-Pojačava moć i fokus djelovanja. Radi na trenutnom spajanju, kontaktu sa osobom i situacijom. Pojačava moć i djelovanje drugih Reiki simbola. Revitalizira prvu i drugu čakru. Odnosi se na vidljive stvari.

SEI HEI KI-Harmonizira i iscjeljuje. Uravnotežuje energiju osjećaja, radi na emocionalnom tijelu.Oslobađa blokirane osjećaje. Donosi mir i sklad na susretima, pregovorima, mjestima boravka i nekim okolnostima. Mijenja loše navike, ponašanje i misaone obrasce.

HON SHA ZE SHO NEN- Izvan vremena i prostora, u središte problema. Koristi se za beskontaktni rad i rad na daljinu. Iscjeljuje prošlost, sadašnjost i budućnost (slanje energije u budućnost, i uspostavljanje željene slike o sebi) Djelovanje mu je na petoj i šestoj čakri. Radi na čišćenju karme i stvara svjetliju budućnost.

reikistepen 2.jpg

 

 

– TREĆI STEPEN – SHINPI-DEN

Treći stepen je visoki stepen obuke rada sa Reiki tehnikom. Svakom učeniku je doista ulazak u treći stepen velika radost, i visoka čast. Da biste ušli u ovaj stepen potrebno je prije svega biti iniciran u prva dva stepena, jako mnogo praktičnog rada i iskustva. Kroz sve to osvijestit ćete i mnogo novih duhovnih spoznaja. Obično se prije čekalo da sam Reiki majstor osjeti kad je došlo vrijeme da pozove inicijanta na ulazak u ovaj stepen i znanja. Uzdizanjem i razvojem ljudske duhovnosti i spoznaje, kao i života u nekom ubrzanom vremenu, danas se lagano počinje prepuštati inicijativa samom praktikantu da sam uoči svoju spremnost i zatraži ulazak u ovaj visoki stepen. Ovome sve više doprinosi i činjenica da su se sve više osvijestile stvari, da su ti praktikanti u tome potpomognuti silama u nekim višim dimenzijama, i da je to njihov već određen put, ali vratimo se na simbole. U trećem stepenu dobijamo i četvrti Reiki simbol DAI KO MIO.

DAI KO MIO je svjetlo probuđenih. Djeluje na nivou duše,tj. otiska iz kojeg je proizašlo fizičko tijelo. Donosi duboke promjene na svim nivoima. Proširuje psihičke sposobnost, mudrost i vidovitost. Koristi se za iniciranje drugih u Reiki. Nosi naziv i TAJNA, što znači da još do kraja nisu rasvijetljene mogućnosti njegovog djelovanja. Zbog svega pobrojanog, doista čovjek treba biti iskren prema sebi i svojoj spremnosti, kad donosi odluku o ulasku u ovo znanje i stanja koja su vezana uz sve to. Oni koji nisu iskreni i ne osjete spremnost, već budu vođeni željom za titulom, oni kasnije budu na jedan čudan način selektirani i odstranjeni od svojih Učitelja; naime, njih Univerzum distancira i uvijek ih vraća na mjesto koje njima i pripada, sve dok ne nauče lekcije koje treba poznavati Majstor Reikija. Najčešće se u ovakvima javi ljubomora ili želja za raznim drugim učenjima, a sve u cilju kasnijeg shvatanja veličine, Moći i Ljepote samog Reikija. Ovakvo svladavanje lekcija počinje učenjem poniznosti, zahvalnosti prema Učitelju i shvatanju da smo svi povezani nevidljivim nitima, a da bi došao u stanje učenja ovih lekcija, učenik treba postati svjestan svoga ega. Tek kada se opet ičenik kojeg je Univerzum odstranio vrati Učitelju, može za sebe reći da je postao Majstor; naučio je lekciju, otvorio je duhovno srce.

trecistepen reikikikiiy.jpg

 

 

ČETVRTI STEPEN- UČITELJSKI

U ovom stepenu praktikant dobija znanje kako će i sam moći početi usklađivati druge osobe sa Reiki energijom, i obučavati ih za dalje korištenje Reiki energije. Vaša želja za ovim stepenom treba biti dobro proanalizirana, jer prvenstveno nosi i veliku odgovornost, kako prema Reikiju, tako i prema osobama koje ćete vi učiniti Reiki praktikantima. O ovom stepenu više ne možemo reći osim onima koji su na njegovom pragu, znači onima koji su treći, Majstorski stepen završili.

 

Želite li i sami krenuti na put buđenja duhovnog srca, Put Reikija, javite nam se u inbox našeg Fb profila Azra i Nedzad Dzakulic, naše Fb stranice Škola za dušu ili na naš e-mail; skolazadusu@hotmail.com

Škola za dušu ima Reikiste širom svijeta jer je mnoge dotakla snaga i postojanost istinskog tradicionalnog učenja i prenošenja Reikija, i stoga svakom polazniku koji pristupi našem tečaju kažemo; “Reiki Vas je pozvao, dobro došli u Školu za dušu”.

Postanite certificirani reikista, zatražite dodatne informacije o našem online Reiki tečaju i zaobiđite izlaganje dodatnim troškovima i trošenju vremena na odlaske na seminare. Kod nas Reiki možete naučiti u udobnosti svoga doma. Postepeno vam u inbox šaljemo materijale, opise i ilustracije kojima možete pristupiti kad god osjetite nesigurnost u svoje znanje, također kod nas po želji učenika, svako ima mogućnost uključivanja u naš grupni chat reikista gdje su svi podrška jedni drugima i uključivanja u našu zatvorenu grupu gdje osoba može imati pristup raznim datotekama i reiki finesama.

Neki od naših reikista koji su se odvažili slikati sa svojim diplomama Škole za dušu. Hvala Vam dragi naši.

 

 

10101010

1 Comments Add yours

  1. najljepša vam hvala na svim člancima, dragi ljudi, no znajte da je uručivanje/dodjeljivanje nekakvih titula upravo pokazatelj da nešto DUBOKO VAŽNO ne shvaćate.
    Sorry, ali tako je. 🙂
    Samo potpuno ostvareni prosvjetljeni majstor bi mogao, ali samo “mogao” nekome dodjeljivati nekakve titule, no niti on to ne bi smio uraditi.
    A vi otkrijte zašto je tomu tako.

Komentariši