SVE ŠTO ČOVJEK POZNAJE JE NASTALO IZ ZVUKA

TATVA

Eter postoji u neobičnom stanju (tejas).
Eter postoji u gasovitom, fluidnom stanju kao porijeklo zraka (vayu).
Eter postoji u vodenom stanju kao porijeklo vode (apa).
Eter postoji u petreosnom stanju, kao porijeklo minerala (Prithvi).
Ovo su tzv. “tattve” Hindustana.
Kada se tattve tejas, vayu, apas, i prithvi materijaliziraju ili kondenzuju, dobijamo četiri elementa, nazvana: vatra, vazduh, voda i zemlja.

Naše eterično (vitalno) tijelo je formirano od ovih tattvi.

Tattve i čakre su blisko povezane. Tattve ulaze u čakre i potom prođu u unutrašnje sekrete u žlijezdama s unutrašnjim lučenjem. Kada se tattve nalaze u ovim minutnim endokrinim laboratorijima (žlijezdama), intenziviraju rad žlijezda pretvarajući se u hormone. Tattve se također pretvaraju u gene i hromozome koji se kasnije pretvaraju u spermatozoide.

 

Sve dolazi iz etera. Sve se vraća u eter.

Eter je kondenzacija supstance zvane AKAŠA. Ova supstanca, akaša, je prva radijacija mulaprakriti, koja je njen korijen ili bezličnost ili nediferencirana prvobitna materija. Ovaj mulaprakriti je poznat među alkemičarima kao “ens seminis” ili entitet sjemena. Akaša je dakle zračenje prvobitne materije. Akaša se nalazi unutar sjemena. Alhemičari tvrde da je voda (sjeme) stanište vatre (akaša). Akaša je stoga Kundalini hinduista.
U knjigama porijekla (iz svih vjerskih književnosti), primordijalna materija (mulaprakriti) predstavlja vode. Na početku, protoplazma bilo koje nebule je eterična. Ako gledamo dalje, moramo prihvatiti da iza svake posljedice postoji uzrok. Prema tome, i sam eter mora imati uzrok. Od jogija Hindustana smo naučili da je uzrok etera – akaša. Azijski mudraci navode da je “AKAŠA” – more vatre. Ova super-astralna vatra je sadržana u “ens semini” (“mulaprakriti” mudraca Indije). Atomi sjemena bilo koje poznate materije su su “ens seminis”.

Akaša je super-astralna vatra. Zvukovi se kondenzuje kroz meditaciju akaše. Kundalini zmija je vatra i zvuk. Stoga, niko nije moga inkarnirati Riječ (Hrista) bez prethodnog podizanja svete zmije (svetih stepenica), jer je nemoguće konkretizirati i meterijalizovati zvuk bez akaše.

Prana vayus su zvučni talasi akaše. Ovi zvučni talasi se kondenzuju u tattvama etera. Tattve se materijaliziraju u četiri elementa: vatra, voda, vazduh i zemlja. U zaključku, hemijsko-fizički svijet je rezultat materijalizacije zvuka. Hemijsko-fizički svijet je kondenzovani zvuk.
Mi ne prihvatamo antropofomorfnog ili dogmatičnog Boga, ali naučno, mi prihvatamo zvuk kao “causa causaorum” (uzročni uzročnik) svemira. Stoga, mora biti razlog za prekosmičke zvukove. Veliki azijski mudraci nam govore o Solarnom Logosu. Dr. Krumm-Heller je izjavio da “Logos zvuči”. Zaista, Logos je Riječ.

“U početku bijaše Riječ, i Riječ je bila sa Bogom, i Riječ je bila Bog. Isto je bilo na početku s Bogom. Sve stvari su time stvorene. U njemu je bio život i život je bio svjetlost ljudi. I svjetlost sija u tami; A tama ga ne hvata” (Ivan 1:1-5)

Logos nije jedna individua. Logos je armija neizrecivih bića.

Pročitajte još i vezani članak “ETERIČNO TIJELO – VITALNA DUBINA”

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s