TJEDAN UNUTARNJEG MIRA SA ŠKOLOM ZA DUŠU

kjjkdkddodo949ekexdsx.jpg

 

Hvala Vam što učestvujete u programu Mira sa Školom za dušu!

Vaš sedmodnevni program je namijenjen energetskom balansiranju uz pomoć izgovaranja samoglasnika i slova, čije vibracije dok ih izgovaramo pozitivno djeluju na čakre za koje su namijenjene, i na taj način vrše tanano usklađivanje vaših energetskih vrtloga. Usklađivanjem, tačnije, uštimavanje naših čakri u skladu s božanskim, odgovarajućim tonovima, stvaramo jedan tonalitet, prekrasnu harmoniju koja “zvuči” iz našeg tijela. Ovo usklađivanje će biti blagodet kako prema vašem fizičkom, tako i emotivnom i mentalnom tijelu, a što će kao rezultat prouzrokovati muzikom unutarnjeg sklada, mira i blaženstva. Za ovo fino usklađivanje potrebno je da izdvojite svega 5 minuta dnevno.

Postupak:
Sjednemo udobno i opušteno, poštujući uspravno držanje leđa (u mjeri u kojoj vam je ugodno). Ovo možete postići tako što ćete sjesti u položaj za meditaciju i blago nagnuti tijelo naprijed. Ukoliko ne možete (iz zdravstvenih razloga) da sjedite u tzv. joga položaju za meditaciju, slobodno udobno sjedite na stolicu, pod, naslonjač ili kauč… Opušteno dišite, ukoliko je moguće samo kroz nos, prateći tok svog daha. Ovo su instrukcije za poziciju sa svaki dan, s tim da svaki naredni dan energiziramo jednu od čakri.

1. dan
Zamislimo INDIGO PLAVU boju (vizualiziramo) u području čela (trećeg oka), i izgovaramo samoglasnik:
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII….
(samoglasnik izgovaramo dok imamo daha, zatim udahnemo polagano i ponovo izgovaramo, postupak ponavljati u trajanju od 5 minuta koliko traje vježba).
Ovo će umiriti vaš um, stimulativno djelovati na vašu hipofizu, produbiti intuiciju i sposobnost da se povežete s jedinstvenim poljem čistog potencijala.

2. dan
Zamislimo SVIJETLO PLAVU boju (vizualiziramo) u području grla i vrata, i izgovaramo samoglasnik:
EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE….
(samoglasnik izgovaramo dok imamo daha, zatim udahnemo polagano i ponovo izgovaramo, postupak ponavljati u trajanju od 5 minuta koliko traje vježba). Ovo će stimuliratu vašu tiroidnu žlijezdu koja je posebno osjetljiva na stres, povećati vašu sposobnost samoizražavanja i komuniciranja.

3. dan
Zamislimo cistu ZELENU BOLJU boju (vizualiziramo) u području SRCA i pluća, i izgovaramo samoglasnik:
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO….
(samoglasnik izgovaramo dok imamo daha, zatim udahnemo polagano i ponovo izgovaramo, postupak ponavljati u trajanju od 5 minuta koliko traje vježba). Ovo će stimulativno djelovati na buđenje duhovnog srca u kojem je skrivena duboka božanska mudrost, i manje poznate plućne čakre. Stimulacijom srčane čakre razrješavamo sve blokade po pitanju ljubavi, voljenja sebe i drugih.

4. dan
Zamislimo ŽUTU boju (vizualiziramo) u području solarnog pleksusa (ispod pluća), i izgovaramo samoglasnik:
UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU….
(samoglasnik izgovaramo dok imamo daha, zatim udahnemo polagano i ponovo izgovaramo, postupak ponavljati u trajanju od 5 minuta koliko traje vježba). Stimuliranje solarnog pleksusa će ojačati vaše samopouzdanje, deblokirati potisnute negativne emocije, povećati radost života i ličnu karizmu.

5. dan
Zamislimo NARANDŽASTU boju (vizualiziramo) u području seksualnih žlijezda (dva cm ispod pupka), i izgovaramo suglasnik:
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM….
(suglasnik izgovaramo dok imamo daha, zatim udahnemo polagano i ponovo izgovaramo, postupak ponavljati u trajanju od 5 minuta koliko traje vježba). Ovim stimuliramo buđenje životne, vitalne energije, a što nam donosi osjećaj zadovoljstva, spremnost da poduzimamo akcije i kretivno djelovanje.

6. dan
Zamislimo CRVENU boju (vizualiziramo) u području baze nogu, donjeg dijala ledja (trtice), i izgovaramo suglasnik:
SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS….
(suglasnik izgovaramo dok imamo daha, zatim udahnemo polagano i ponovo izgovaramo, postupak ponavljati u trajanju od 5 minuta koliko traje vježba). Ova vježba će stimulisati Kundalini (probuditi zmiju svih moći) baznu pokretačku energiju u čovjeku. Osjetiće te se povezani sa Prirodom, ukorijenjeni u OVDJE i SADA, a što će vam pružiti poseban osjećaj sigurnosti i zaštite.

7. dan
KOMBINUJEMO sve što smo primjenjivali prethodnih dana.
Povezujemo vizualiziranje boja i izgovaranje pripadajućih samoglasnika i suglasnika za svaku čakru:

INDIGO PLAVA BOJA – ČEONA ČAKRA – MANTRA “I”
SVIJETLO PLAVA BOJA – GRLENA ČAKRA – MANTRA “E”
ZELENA BOJA – SRČANA ČAKRA – MANTRA “O”
ŽUTA BOJA – SOLARNI PLEKSUS- MANTRA “U”
NARADNŽASTA BOJA – SAKRALNA ČAKRA – MANTRA “M”
CRVENA BOJA – KORIJENSKA ČAKRA – MANTRA “S”

Izgovaramo dok imamo daha, zatim udahnemo polagano i ponovo izgovaramo, postupak ponavljati u trajanju koliko god želite.
Namaste ❤

 

Ukoliko imate zdravstvenih problema sa nekim od dijelova tijela, sukladno tom dijelu tijela i pripadajućoj čakri u ponudi imamo Reiki energetske iscjeljujuće privjeske u boji čakre, namijenski urađeni za svaku individuu. Energiziraju se dok su u tečnom stanju jer se rade od tečnog stakla, a svi znamo da voda zadržava informaciju, i onda dolazi do faze stvrdnjavanja tako da više nikakvi drugi entiteti ne mogu poremetiti energiju privjeska.

Dodatne informacije zatražite porukom u inbox našeg Fb profila OVDJE, naše Fb stranice OVDJE        

ili na naš e-mail; skolazadusu@hotmail.com

 

VIŠE O ŠKOLI ZA DUŠU

KAKO SE ISCIJELITI BEZ DOKTORA

Komentariši