ENERGIJA – SVJETLO- LJUBAV > UNIVERZUM – JEDINSTVO – BOG

 

 

 

ENERGIJA – SVIJETLO- LJUBAV > UNIVERZUM – JEDINSTVO – BOG

Ako vam se ne sviđa riječ Bog, onda ste vi osoba koja ne toleriše prljavštine, bacajući s njom iskričavi dragulj, ne znajući o čemu se radi. Različiti oblici energije pružaju različite doživljaje. Energetsko zdravlje pruža zdravlje, dakle, zdravlje fizičkog tijela počinje tu.

Jedinstvo ne poznaje stanje mirovanja, zdravlje i energija su u stalnom pokretu. Baš kao što krv teče kroz krvne sudove, a limfa po limfnim, tako se i energija kreće posebnim kanalima. Cirkulaciju u tijelu je moguće održati pomoću vještačkog srca, ali ako se prekine protok energije, osoba umire.

 

Energetski kanali su nevidljivi oku. Oni su u ljudskom tijelu neprocjenjivo mnoštvo, a centralni dio predstavlja dio glavnog energetskog kanala koji se nalazi u kičmi.To je razlog zašto kičmu zovemo stubom tijela, i doslovno i figurativno. U ljudskom tijelu se nalaze i energetski centri- čakre, koje su energetski rezervoari, koji ako su normalno napunjeni obezbjeđuju normalno, odnosno zdravo, stanje.

Naše tijelo je savršeno u svojoj izvodljivosti. Sva pomoćna sredstva za oporavak tijela data su nam po rođenju: oči – da vide grešku, ruke- da poprave.
Skelet čovjeka i mišići imaju fino podesivi sistem poluge, jednostavan i univerzalan, ako ga držimo u korektnom stanju.

 

 

Naučite više o sebi, o svome tijelu, o energiji koja ga pokreće, o poboljšanju sebe, i sve to kroz Reiki tečaj Škole za dušu. Dodatne informacije o Reikiju zatražite porukom u inbox našeg Fb profila Azra i Nedzad Dzakulić, naše Fb stranice Škola za dušu ili na naš e-mail; skolazadusu@hotmail.com

Školu za dušu sada možete pratite na Facebooku; Fb grupa, Fb profil i Fb stranica, kao i na TwitteruGoogle+, i Youtubeu.

10101010

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s