NAŠA SLEZENA, ASTRALNO TIJELO I ‘PRIZIVANJE DUHOVA’

astral-body

Slezena je veoma važan organ u ljudskom tijelu. Kada dođe vrijeme sna, duša umotana u Astralno tijelo napušta fizičko tijelo i putuje u svijet pete dimenzije. U međuvremenu, nešto ostaje unutar fizičkog tijela. To nešto je eterično dvostruko. Dvostruki je Linga Sarira mudraca Hindustana. Dr. Paracelzus je nazvao eteričko dvostruko  – Mumija.

Ova Mumija je dvostruki organizam eteričke materije, vitalno sjedište, vitalna dubina fizičkog tijela, što je apsolutno nepoznato zapadnoj medicini. Ipak, poznata je azijskim doktorima.

Paracelzusova Mumija je termo-elektromagnetska kondenzacija. Vitalno tijelo ima temeljnu čakru u slezeni. Lotosov cvijet slezene privlači vitalne struje Sunca i upija ih. Mi to vidimo na način kako se bijela krvna zrnca transmutiraju u crvena krvna zrnca.

Vitalne energije koje je prikupila slezenska čakra prelaze na Solarni pleksus, a zatim se širi kroz nervne kanale autoimunog sistema, ispunjavajući cijeli ljudski organizam životom.
Štitnjača surađuje i ovom poslu sa svojim biološkim jodom, dezinfikujući sve kanale autoimunog nervnog sistema.

Kada duša umotana u Astralno tijelo ponovo ulazi u fizičko tijelo, ono je već popravljeno. Ako ljudsko biće ne bi napuštalo fizičko tijelo, onda bi njegove emocije i misli omele rekonstrukciju ljudskog organizma. Tokom dana, mnogo organskog otpada se akumulira u kanalima autonomnog nervnog sistema. Ovaj organski otpad ometa cirkulaciju vitalnih tekućina. Drijemež je rezultat ove smetnje. Dakle, u procesu spavanja, ljudski organizam se obnavlja.

Medij u stanju transa se može projicirati u Mumiju kroz slezenu. Ova Mumija se onda koristi od nekih disinkarniranih entiteta koji ulaze u njega. Nakon toga, ti entiteti se fizički kondenzuju ili materijaliziraju. Ovo je način kako je moguće vidjeti ili dotaknuti neke ljude koji su mrtvi. (tzv. magija prizivanja duhova). Fotografske ploče ne mogu lagati. Činjenice su činjenice.

                                                                     Eusapia Palladino

Poznati dr. Louis Zea Uribe, profesor medicine na sveučilištu u Bogoti, bio je ateist, materijalist, i stopostotni skeptik. Kada je taj čovjek vidio i osjetio te fantome koji su se pojavili u laboratoriji u Napulju, pretvorio se u radikalistu i postao stopostotni spiritualist. U naučnom laboratoriju u Napulju se proučavali materijalizacije koje su napravljenje kroz poznatog medija Eusapia Palladino. Tako su skeptični naučnici vidjeli, čuli, fotografirali, eksperimentisali, vjerovali.

Nakon ovih naučnih ispitivanja slezena se posebno počela ispitivati u vezi psihičkih fenomena. Kineska medicina tvrdi da čak iako su nam odstranili slezenu da ostaje njen energetski centar.

Američko vijeće za akupunkturu objavilo je da slezena rukovodi našim mentalnim kapacitetima (vidi članak). Ona je stanište Ji-a, što se prevodi kao kapacitet da reflektira. Refleksija je neophodna komponenta u zdravom razvoju osobnosti. Također su naveli da se kroz slezenu transformira i transportira element Zemlje te je zadužena u psihološkom smislu za VIĐENJE SEBE, kako se reflektujemo u društvu, u porodici, prema našem tijelu. Iako je stomak sjedište emocija, slezena je mentalna, a naše mentalne kontekste baziramo na iterakciji između društvenog (vanjskog) i internog svijeta, što bi se tretiralo kao interakcija Zemlje i Vode.

Bubrezi i slezena često su u sukobu, što se prevodi kao sukob Vode i Zemlje, odnosno, da kroz ovaj sukob učimo, što je važno za naš psiho-socijalni razvoj.

Prvo što se uči u akupunkturi je da mi konstantno primamo informacije koje se procesuiraju – pogodite kako, preko slezene.

Jedemo ispred TV-a, konstantno gledamo u naše mobitele i uvijek smo raštrkanih misli na sto strana. Nikada ne radimo jednu stvar, u isto vrijeme radimo više stvari, i tako preforsiramo našu slezenu. Šta možemo učiniti? Paziti šta mentalno konzumiramo, i usredotočiti se na ono što radimo.

icewater
Za kraj jedna zdravstvena preporuka, ne stavljajte led u piće, slezena ne voli hladnoću, napreže se da se zagrije, i tako je preforsiramo!

 

 

PREPORUKA ZA ČLANAK; https://skolazadusu.wordpress.com/2018/07/08/znate-li-sta-je-rahu-energija/

 

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s