BALANSIRANJE ŠESTE ČAKRE – TREĆEG OKA

tretman za treće oko čeona čakra.jpg

 

 

Iscjeljivanje čakri: čišćenje, otvaranje i balansiranje, može vam pomoći dostići zdravlje fizičkog i psihološkog tijela. Iscjeljenje čakri može biti postignuto na više načina, ali kao najdjelotvorniji način pokazao se Reiki, univerzalna energija koja djeluje direktno na vaše eterično tijelo (vitalno tijelo), obnavlja ga i time vas iscjeljuje.

 

ZA VAS JE INDIGO REIKI ENERGETSKI PRIVJESAK UKOLIKO IMATE POTREBE ZA: BOLJIM RASPOLOŽENJEM, BOLJIM I REALNIJIM UVIDOM U VLASTITU SITUACIJU, JASNO I ISPRAVNO ODLUČIVANJE, POBOLJŠANJE INTUICIJE, BOLJI SAN, MENTALNU JASNOĆU.

17580189_1811474615845599_1720479437_n

Djeluje na 6. čakru – TREĆE OKO (boja indigo plava, područje između obrva, žlijezda hipofiza)

FIZIČKA NERAVNOTEŽA UKLJUČUJE; glavobolje, zamagljen vid, probleme sa sinusima, naprezanje očiju, napade razdražljivosti, gubitak sluha, funkcije hormona, migrene, nervni slom, šizofreniju, tumor na mozgu, napetosti i mentalne blokade uzrokovane jakim stresom (napadom, šokom…)

EMOCIONALNA NERAVNOTEŽA uključuju; probleme s promjenama raspoloženja, zabrinuti smo, nismo u mogućnosti da pogledamo s onu stranu vlastitih strahova (misli), i učimo od drugih. Dnevno sanjarenje, iluzije i obmane, nesposobnost da donosimo jasne i ispravne odluke, često živimo u svijetu pretjerane mašte. Nismo u stanju donijeti odluke i izbore u svoju korist. Imamo strah za svoje intuitivne potencijale, jer imamo ubijeđenje da nismo dovoljno inteligentni (pametni). S druge strane, možemo zloupotrebiti svoju intelektualnu moć zbog povećane aktivnosti ove čakre. Imamo noćne more i općenito probleme sa spavanjem.

Kada je ova čakra uravnotežena osjećamo jasnoću, fokusirani smo, lako možemo odrediti istinu od iluzije. Otvoreni smo za mudrost i razboritost. Imamo spontani mir, intuiciju, unutarnje vodstvo, lako donosimo odluke i zauzimamo se za sebe.

Pouka ove čakre je – vidjeti veliku sliku.

 

Čeona čakra je indigo plave boje. Povezana je s univerzalnom ljubavi koja obuhvaća život u cjelini: podupire i čuva sve što postoji. Leži na području trećeg oka, u sredini iznad korijena nosa.

Središte je naše duše u budnom stanju, djeluje na intuiciju, viđenja i ostale paranormalne metode spoznaje, te na sposobnost prepoznavanja uzoraka, na sjećanje i spoznavanje, na sposobnost vizualizacije i na razumijevanje mentalnih pojmova.

ZBOG ČEGA JE ŠESTA ČAKRA VRLO BITNA?

Ako to središte ne radi pravilno, naši mentalni pojmovi mogu biti zbrkani, a predstave o stvarnosti pogrešne i negativne. O otvorenosti te čakre ovisi i sposobnost ostvarivanja zamisli. Ako je središte zatvoreno, teško ostvarujemo svoje zamisli.

Ako djelovanje čakre nije uravnoteženo, bojimo se svojih intuitivnih potencijala i sposobnosti, bojimo se spoznati i istražiti svoju nutrinu, a strah nas je jer smo uvjereni da nismo inteligentni.

MANIFESTI POREMEĆAJA RADA 6. čakre –. Blokada šeste čakre uzrokuje poteškoće sa sinusima, migrene i glavobolje, poteškoće s očima, očnu mrenu, slom živaca, potištenost, šizofreniju, tumore na mozgu.

POREMEĆAJI RADA 6. čakre – moždani udar, sljepoća, gluhoća, napadaji padavice, problemi s učenjem, tegobe s kičmom, panika, depresija, tumor mozga, neurološki poremećaji

MENTALNA I EMOCIONALNA PITANJA – strah od istine, samodisciplina, prosuđivanje, procjenjivanje, emocionalna inteligencija, predstava o stvarnosti, zbunjenost, viđenje jasnih slika (simboličnih ili literarnih), mudrost, intuicija, mentalne sposobnosti, intelekt, samovrjednovanje, istina, osjećaj prikladnosti, otvorenost idejama drugih, sposobnost učenja iz iskustva

Dijelovi tijela kojima upravlja – mozak, nervni sistem, oči, uši, nos, hipofiza….

Poručite svoj REIKI ENERGETSKI PRIVJESAK.

Za rad na balansiranju trećeg oka za vas je INDIGO REIKI ENERGETSKI PRIVJESAK. 

17580189_1811474615845599_1720479437_n

 

Dodatne informacije zatražite u inbox našeg Fb profila Azra i Nedzad Dzakulic, inbox naše Fb stranice Škola za dušu ili na naš e-mail; skolazadusu@hotmail.com

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s