ZA TVOJE DOBRO – MEDITACIJA !!!

couple-meditation.jpg

 

Meditacija smanjuje stres, smanjuje krvni pritisak, pomaže u borbi protiv dijabetesa. Dakle, meditacijom do zdravlja.

Osoba koja redovno meditira ima drugačiju vibraciju, finiju, smireniju, i tako zapravo djeluje na druge u njenom prisustvu; postaju opušteniji, pozitivniji.

Meditacija nas čini osjećajnijima, sretnijima, inteligentnijima, poboljšava pamćenje i koncentraciju, širi empatiju.
Meditacija usporava proces starenja moždanih stanica i pojačava neuroplastičnost mozga, što zapravo znači da nam omogućuje da lakše promijenimo sebe, odnosno svoje loše navike.

Ukoliko imate problem sa nesanicom; meditacija će vrlo uspješno otkloniti taj problem. Naime, meditacija djeluje kao vrlo moćan medikament protiv nesanice stoga što utječe direktno na njene uzroke; depresiju, stres, strah ili nervozu.

Meditacija nas dovodi u dodir sa najboljim u nama; sa našom suštinom.

 

MEDITIRAJTE SA ŠKOLOM ZA DUŠU.

U sklopu programa koji se odvija korespodentno, online, klijenti će biti detaljno upućeni u meditaciju i njene blagodati. Klijentima se na njihov e-mail ili inbox Facebook-a šalju ilustrirani prikazi, opisi kao i video prezentacije svake meditacije. Program počinje s aktivnim meditacijama koje služe kao uvod u meditativno stanje, zatim slijede meditacije s mantrama i konačno, duboki mir ili klasična meditacija. U sklopu programa, polaznik će biti u mogućnosti sve nejasnoće podijeliti sa nama i tražiti smjernice za ispravno meditiranje. Također ćemo svakom polazniku proslijediti stručnu literaturu za izučavanje meditacije i njenih blagodati.
Škola za dušu njeguje elementarne primjese duhovnosti: reiki, jogu i meditaciju. Stoga je Škola za dušu i škola meditacije.

Cijena programa meditacija je 25 Euro, s tim da možete platiti u dvije rate, i ukoliko ne budete zadovoljni našim programom, drugu ratu niste dužni platiti.

 

Sve informacije zatražite u inbox ili na naš e-mail: skolazadusu@hotmail.com

 

Sada vam nudimo samo mali dio našeg programa meditacija, a to je kako da zaustavite misli.

Sjednite u polumajstorski položaj, kao na ilustraciji, sklopite oči.

meditacija-polozajjj.jpg

Poenta je umiriti um, jer kad je um miran, srce i duša dolaze do izražaja.

Kako umiriti um?

Potpuno ga možete umirit tako što ćete na trenutak zaustaviti dah i u tim trenucima dok ne dišete, nema misli.

No, to uradite ponekad, ekspermientalno, ali za sigurno i postepeno umirivanje uma uradite sljedeću vježbu; sklopite oči i polako UDIŠITE i pritom brojte do 4, zatim zaustavite dah i brojite do 4, zatim polako ispuštajte dah i pritom u sebi također brojite do 4, zatim zaUstavite dah i brojite do 4, i još jednom polako udišite i brojite do 4. To je to, možete ponoviti par puta i odmah ćete osjetiti da je um mirniji.

 

To je to, sretno. Još jednom; za cijeli program meditacija obratite nam se u inbox naše Fb stranice Škola za dušu ili na naš e-mail; skolazadusu@hotmail.com

Ovdje vam poklanjamo sjaajnu knjigu koja je baš onako u skladu sa meditacijm jer osoba koja meditira, što vie meditira njen ego je tiši i njena se duša otkriva!

31947239_10155796487908579_9218257533964124160_n.png

294395305-Integracija-Duse

 

 

Kroz naš program meditacija poklanjamo sjajne Oshove dinamične mditacije namijenjene za modernog čovjeka. Ove meditacije su sve osim sjedenja i meditiranja, ovo je jedno sjaajno, predivno transcedentalno putovanje, odnosno iskustvo.

Više informacija o našem programu meditacija zatražite porukom u inbox naše Fb stranice Škola za dušu, našeg Fb profila Azra i Nedzad Dzakulic ili na naš e-mail; skolazadusu@hotmail.com

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s