PRISTUPITE SVOJIM MOĆIMA

chakra-colors-google-image

 

“ZLATNA MEDITACIJA”

Sjednite u udoban položaj. Možete zauzeti položaj za meditaciju ili jednostavno stajati dok radite ovu meditaciju. Zamislite (vizualizirajte) što možete jaču zlatnu boju, kao da ste stali pod slap ili tuš zlatne boje koja se presijava na suncu. Možete zamisliti i da se kupate u jezeru ispod slapa ili jednostavno da stojite pod snopom zlatne svjetlosti. Ova zlatna, presijavajuća boja, treba da prolazi i preko vas, i kroz vas i posebno da prolazi kroz krunsku i grlenu čakru (glava i vrat), preko srčane čakre (predio grudi) do Solarnog pleksusa – predio želuca/abdomena. Na solarnom pleksusu se slobodno zadržite malo duže, i neka se svjetlost koja prožima vaš stomak širi, i sa prednje i zadnje strane te bočnih strana tijela. Zatim tu zlatnu svjetlost spuštajte, kao da gledate zalazak sunca u kojem se zlatna boja sunca polako prelijeva u narandžastu i zadržava se u području ispod pupka. Zapamtite, zlatni snop je u kretanju, pada kao slap na vas, i kroz vas, kao da je i voda i zvjezdana prašina ujedno. Bitno je da osjetite da pada odozgo, a kad dodje do Solarnog pleksusa onda se širi i sa strane. U sakralnom dijelu (područje ispod pupka) prolazi u tamniju-narandžasto zlatnu, kao zalazak sunca sa svim svojim divnim bojama zlata, od žute do narandžaste. Zatim se svjetlost spušta u boji crvenkasto zlatne u predio vaših kukova, nogu do ispod stopala. Dok ovo vizualizirate, udisaćete zrak sa malo otvorenim ustima, kao da u sebe usisavate (pijete) tu zlatnu vodu, i kao da tu zlatnu vodu upijate svakom svojom porom, cijelim tijelom, kao spužva. Doslovce kao da se natapate u tom zlatu, koje prolazi kroz pore vaše kože i usta, i ulazi i dolazi do svih vaših organa i najsitnije ćelije. Posebno možete usmjeriti pažnju na dijelove tijela ili organe koji su bolesni. Ovo ponovite 7x ili 7 dana po 1x.

Upustva za reikiste: Prije početka meditacije možete pozvati Reiki sa simbolom Cho ku rei i uraditi meditaciju. Također, možete raditi tako što ćete pozvati Reiki, a onda sebe zamisliti u svjetlosnoj kugli na krilu. Radite kao sa radom na daljinu, sa simbolom Ho Sha Ze Sho Nen. Na kraju zagladite auru i zahvalite Reikiju.

 

Iz naše prakse, kroz lična i iskustva osoba sa kojima smo radili, možemo potvrditi da je moć vizualizacije ogromna. Ukoliko možete vizualizirati i pritom biti istrajni, vi možete sve. Postoje zabilježeni slučajevi gdje su osobe sa cistama, masnim tkivima i raznim anomalijama po tijelu pomoću vizualizacije uspjele u potpunosti riješiti svoje zdravstvene probleme. Iako su mnoge od njih ipak otišle po ljekarski savjet, ljekari su u većini slučajeva bili šokirani krajnjim rezultatima iscjeljenja (bez liječničke intervencije).

Postoji jedan faktor koji je zajednički svim ovim osobama koje su pomoću vizualizacije riješile svoje zdravstvene probleme – zajednički faktor za sve njih je REIKI. Svi su bili podvrgnuti Reiki tretmanima Škole za dušu ili su sami sebi radili Reiki nakon što su bili inicirani od strane Reiki Majstora Učitelja Škole za dušu. Da, malo mistično; ni danas osobe koje su ozdravile ne znaju šta je bio presudni faktor njihova ozdravljenja, ali znaju da ih to ni ne zanima, one uživaju u životu, u zdravlju.

Već u prvom stepenu, prilikom učenja Reikija,  osoba kroz samotretmane zapravo uči vizualizirati boje. Kod samotretmana praktikant/inicijant treba tretirati svih 7 čakri, a svaka od njih ima svoju boju, tako da je to period koji inicijanta uči fokusu i podiže moć vizualizacije.

Otključajte svoje moći – pomozite i drugima. U drugom stepenu inicijant dobije 3 simbola, 3 ključa kako ih mnogi nazivaju. Pomoću ovih simbola osoba inicirana u reiki, drugi stepen, može pomoći i drugim ljudima, i kanalisati energiju daljinu ili prostor/vrijeme, jer reiki nadilazi vrijeme i prostor.

52c604519003eac509e52798356a4ca6--chakra-chart-chakras-reiki.jpg

U trećem stepenu inicijant postaje Majstor Reikija i već je stekao određeno iskustvo te mu je prirodnije koristiti “Reiki finese”. Ovdje se Majstori Reikija već “igraju” i ishodima situacija čak, jer je Reiki moguće poslati na situaciju s ciljem boljeg rasvjetljavanja ili rješavanja.

Čvrstog smo uvjerenja da NIJE TAČNO da osoba mora biti rođena za Reiki, stoga što znamo da je Reiki rođen za svaku osobu i pomaže svima bez obzira na dob, spol, rasu, filozofsko i religijsko uvjerenje, političku partiju…Reiki je jezik Ljubavi razasut cijelim Univerzumom – naučite i Vi jezik Ljubavi.

Predstavljanje Reikija ilustracijama;

 

rrrrrrerererererererererererrerererere.jpg

 

predstavljanjereikija 1.jpg

reikistepen 2.jpg

 

trecistepen reikikikiiy.jpg

PRISTUPITE SVOJIM MOĆIMA – PRIJAVITE SE ZA REIKI TEČAJ ONLINE OVDJE.

Pratite nas na našem Fb profilu, našoj Fb stranici, ili zatražite više informacija na naš e-mail; skolazadusu@hotmail.com

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s