ZAKONI KOJI MIJENJAJU KARMU

karma

Univerzum povlači konce, i sve prema savršenom redu, organizaciji i skladu. Postoje zakoni i pravila, i njihovo izvršenje. Univerzum djeluje po pravilima koje možemo nazvati zakonom, jer posljedice djelovanja ili nedjelovanja prema ovim svetim pravilima, neminovno se odražava na naše živote, smrtnika ili vječnih duša.

Mnogi se plaše KARME, ali to je zakon uzroka i posljedice, koji ne upućuje na ništa drugo nego da ćemo požnjeti ono što posijemo, odnosno, da naši postupci određuju naš život ili živote nakon ovog vijeka na zemlji. Postoji mnoštvo zakona Univerzuma, a njihovo poštivanje može utjecati na Zakon KARME koji djeluje na nas htjeli mi to priznati ili ne. Zakone kršimo ako ih ne poznajemo, i stoga osjećamo posljedice. Upoznajte neke od zakona univerzuma, i djelujte na svoju karmu.

UNIVERZALNI ZAKON HARMONIJE

Ovaj zakon ruši čak i temeljni zakon Karme, jer harmonija je najviša mogućnost ravnoteže, a glavna svrha Karme je postići sklad. Kako djeluje; ako bacimo kamenčić u vodu on remeti sklad glatke površine. Da, ti si uzrok pljuska i valova koji teku van i natrag dok se harmonija ne uspostavi. Istovjetno, vaše neskladne akcije plove ka Svemiru i natrag vama, iz života u život, dok se sklad ne uspostavi.

ZAKON REINKARNACIJE I KARME
Ovaj zakon govori da dok ne razriješimo svoju Karmu i ispunimo Dharmu (svrhu – djela koja moramo učiniti), mi ćemo se nastaviti reinkarnirati na Zemlji. Svako pojedinačno odlučuje šta učiniti tokom boravka na zemlji, i često traži osobe skladne duše, obično slične prošlosti, i uvijek sa karmičkim konfiguracijama u skladu s vašim potrebama. I svaki put kad djelujete s Namjerom, vi kreirate Karmu. Djelima se smatraju misli, emocije, riječi i postupci, a motivi su želje i namjere koje stoje iza svake od njih. Neskladna djela moraju biti usklađena i balansirana u budućnosti, ili budućim životima, zbog razvoja Duše.

UNIVERZALNI ZAKON MUDROSTI
Da, mudrost briše Karmu. Dakle, ako imate mudrosti da naučite svoje lekcije kroz ljubav i vrhovnu mudrost možete ublažiti svoju patnju. Nažalost, čini se da najbrže učimo kroz bol kada direktno iskusimo posljedice naših djela. Npr. ako pohlepno uzimate od drugih, umjesto da kroz ljubav i mudrost spoznate da to nije ispravno, neminovno ćete iskusiti da će i drugi uzimati od vas, u ovom ili nekom drugom životu.

we1

UNIVERZALNI ZAKON MILOSTI
Karmu možete iskusiti kroz ljubav i milosrđe koje dajete drugima, i koje će vam biti vraćeno kroz druge i od drugih zauzvrat.

UNIVERZALNI ZAKON EVOLUCIJE DUŠE
Svi na ovoj planeti teže evoluciji duše (svijesti) bili toga svjesni ili ne. Mi se reinkarniramo zato što se želimo razvijati duhovno. Rastući iznad naših strahova utemeljenim na emocijama i učeći kako ispoljiti bezuvjetnu ljubav mi podižemo svoje vibracije, i bliži smo stanju sklada. Čak i kada se čini da nismo uključeni u proces donošenja odluka mi u stvarnosti djelujemo. Učimo kroz bol naših neskladnih akcija, što možemo uvidjeti kroz naše greške i propuste.

UNIVERZALNI ZAKON SLOBODE
Većina nas zna da su mnogi od naših važnih životnih događaja unaprijed astrološki određeni. Ali najvažnije je shvatiti da mi imamo slobodnu volju da promijenimo utjecaj ovih događaja, ili transcendiramo u cijelosti. To ovisi od načina kako ćemo reagirati na događaje koju su nam “suđeni” da ih doživimo. Ukoliko pokažete ljubav, milost, razumijevanje, bezuslovnu ljubav za sebe i druge, i pokažete da ste naučili lekcije iz prošlosti, možete smanjiti neskladna iskustva. Kada postanete osviještenima i razvijete svjesno odvajanje od materijalnog, bićete manje pogođeni svjetovnim događajima. Osviješteni uživa toplinu i radost života ali se odvaja od njega na način da ne dopušta da na njega utječe, već da teče kroz njega. Uvijek imate slobodnu volju u tome kako reagirati u određenoj situaciji. Ako ste odgovorili s pozitivnim emocijama, suosjećanjem, integritetom vjerovatno ste naučili karmičke lekcije i nećete doživjeti sličnu situaciju u budućnosti.

ZAKON JEDNOGA
Mi smo svi dio jedne univerzalne prisutnosti koju nazivamo Bog, jer smo mi dio Boga, mi smo Bog. Da, i to znači da je svaka duša živa i spojena na kosmičkom planu. Kada povećavamo svoje vibracije, direktno učestvujemo na kolektivnu vibraciju, i obrnuto. Ono što mislite, govorite, činite utiče na svaku drugu Dušu.

UNIVERZALNI ZAKON MANIFESTACIJE
Posljednji, ali ne i najmanje važan zakon manifestacije. Svaki manifest počinje kao misao, ideja. Ideje i iskustva stvaraju vjerovanja, svoju stvarnost. Uvjerenja se mogu mijenjati kada prepoznate ona koja ne rade za vaše dobro, i počnete programirati ono što će donijeti uspjeh i sklad u vaš život. Neograničena kreativna moć našeg uma, kroz predanost, svijest i obuku, može biti mudrost koja će se uzdići iznad Karme. Unutar fizičkih i duhovnih zakona možete manifestirati stvarnost koju želite, ali pazite da eleminirate ponašanje koje će vam donijeti nesklad. Sve je u vašoj spremnosti da to učinite!

REIKI JER VRIJEDI – PROGRAM ONLINE UČENJA REIKIJA – PRIJAVI SE!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s