OD HORMONA STRESA DO HORMONA LJUBAVI

happy-people.jpg

 

Energetske blokade same po sebi stvaraju se na različite načine; u većini slučajeva nastaju kao rezultat potisnutih emocija, koje nisu mogle doći do izražaja. Drugi uzrok energetskih blokada negativne su misli koje, čini se, poprimaju svoju vlastitu energiju ili životnu silu, ako je osoba opsjednuta njima. Reiki je sam po sebi veoma moćan i s vremenom će postepeno rastopiti većinu energetskih blokada.

Eteričko tijelo je energetsko tijelo veoma finih titraja koje potpuno obavija fizičko tijelo. Obadva su međusobno povezana strujama energije. Eteričko tijelo upija fine razine energije iz okoline i provodi tu energiju preko čakri u fizičko tijelo pomoću endokrinih žlijezda. Endokrini sustav nadzire ravnotežu hormona u tijelu, koji imaju jaki učinak na raspoloženje i emocije čovjeka. Iz ovoga se dakle, može razabrati da kad je sustav čakri izvan ravnoteže, izvan ravnoteže je i njegov duplikat, endokrini sustav. Ako se neki nesklad dogodi najprije u endokrinom sustavu, on će izbaciti iz ravnoteže i čakre jer se energija kreće tamo i ovamo, između to dvoje. Oba sustava istodobno upijaju reiki energiju što je čini izvrsnim sredstvom za stvaranje ravnoteže u čakrama i u endokrinim žlijezdama.

☆ ❤ Donosimo i ilustraciju kako Reiki može utjecati na vaš život jer svaka od ovih žlijezda odgovara tačnom položaju čakri raspoređenim po tijelu. Ovo je direktan naučni dokaz i pojašnjenje zašto se svi inicirani Reikisti već nakon položenog prvog stepena Reikija osjećaju sretnijima i zdravijima.

☆ OKSITOCIN, Ljubavni hormon, ne utječe samo na vaše emocije vezane za ljubav u vezi, već na cijeli spektar emocija koje nastaju tokom društvenih odnosa, od prijateljstva, preko ljubavi do ljubomore. Oksitocin je hormon koji se oslobađa iz zadnjeg režnja HIPOFIZE.

☆ DOPAMIN je hemijska supstanca koju proizvodi organizam. Dopamin djeluje i kao hormon koga luči HIPOTALAMUS, a koji inhibira lučenje prolaktina iz hipofize. Iz dopamina se sintetiše adrenalin i noradrenalin.

☆ SEROTONIN je poznata neurotransmiterska kemikalija, koja regulira funkcije poput fine mišićne kontrakcije, regulacije temperature, apetita, osjećaja boli, ponašanja, krvnog tlaka i disanja. Kada je u ravnoteži, daje osjećaj zadovoljstva i mentalne opuštenosti. Previše ili premalo serotonina dovodi do abnormalnih mentalnih stanja, poput depresije. Serotonin se stvara u mozgu, PINEALNOJ žlijezdi.

☆ ADRENALIN je jedan od hormona stresa. Uslijed stresne reakcije dolazi do lučenja adrenalina iz nadbubrežne žlijezde. Najveći dio adrenalina se sintetiše i oslobađa iz srži NADBUBREŽNIH žlijezda kao hormon.

zareeeeikikikikiki44747474747444.jpg

Postanite i vi inicirani i certificirani Reikista Škole za dušu.

Dodatne informacije o Reiki tečaju online, zatražite porukom u inbox našeg Fb profila Azra i Nedzad Dzakulic, naše Fb stranice Škola za dušu ili na naš e-mail; skolazadusu@hotmail.com

Više o Reiki tečaju potražite OVDJE I OVDJE.

 

10101010

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s