AUTORSKE KNJIGE

 

reklama-za-knjige-1

vodic za pocetnikePRIRUČNIK KROZ ČAKRE
Izaberite jednu od 4 knjige iz naše edicije. Knjige koje nećete pronaći u slobodnoj prodaji, već ih poklanjamo svima koje potraga za čudesnim vodi. Ovo su knjige sa sadržajem koji se rijetko pronalazi na policama knjižara, knjige koje podižu vašu svijest na višu razinu.
~ Knjiga o čovjeku ~ Nedžad Džakulić
~ Revolucija žene ~ Azra Pleše Džakulić (u pripremi)
~ Reiki, jer vrijedi ~ Azra Pleše Džakulić & Nedžad Džakulić

 

1. KNJIGA O ČOVJEKU, autor Nedžad Džakulić

12825172_1092721930786631_407602192_n
“Sve što se dešava na Zemlji, ima nekog odjeka u Univerzumu i obratno. Sve što čovjek kao pojedinac čini, ima nekog odjeka za Zemlju. Zaključak je svakako da smo svi povezani na više nivoa postojanja, ali o tome ne želimo pričati. Volimo misliti da smo bolji ljudi od onih drugih ljudi. Mi otprilike znamo gdje smo mi u odnosu na naš planet. Znamo otprilike i gdje je naš planet u odnosu na Univerzum. Ali, gdje je ovaj Univerzum? Eto, svi znaju da su negdje, na nekom mjestu, ali niko ne zna gdje je to mjesto. Kako onda i s kojim pravom neko ko ne zna gdje je, može sebe smatrati boljim u nečemu/svačemu, od prvog do sebe, koji također ne zna gdje je. Sve to možemo staviti pod devizu: “Ne slijedi me, i ja sam se izgubio.”

2. REIKI, JER VRIJEDI, autori Azra i Nedžad Džakulić

12167331_1092722630786561_404888316_nZa sve koje zanima izvorni Reiki, Reiki kao put, kao duhovnost pa tek onda Reiki kao tehnika iscjeljenja, knjiga koja će u pravom svjetlu predstaviti bit Reikija, njegovu svrhu, njegove načine djelovanja, njegove tajne koje drugi zloupotrebljavaju s ciljem mistificiranja kako Reikija tako i sebe. Reiki kao tehnika iscjeljenja je mnogima pomogao da vrate balans u svoj život, mnogima je i spasio život. Kroz svoju dugogodišnju praksu svjedočili smo mnogim divnim čudima kao rezultatima prakticiranja Reikija. Ponosni smo na sve naše učenike, polaznike našeg on-line Reiki tečaja koji su Reiki shvatili kao dobrobit koju treba podijeliti sa ostatkom svijeta i koji bez imalo sebičnosti proklamišu ovu divnu tehniku u njenom izvornom svjetlu.
U ovoj knjizi sadržana su pojašnjenja prakticiranja Reikija, sadržan je opis izvornog, tradicionalnog Reikija kao i praćenje njegova razvoja preko određenih Majstora, sadržan je opis čakri, položaji ruku i sve je popraćeno ilustracijama tako da možete vidjeti odmah kako to izgleda u praksi.

13820358_10153979263368579_1474072218_n

 

Učenje Reikija podrazumijeva poznavanje endokrinog sustava, sustava žlijezda sa unutarnjim lučenjem. Kako Reiki preko nadija prenosi energiju, o auri, o čakrama dodatno i potpuno pojašnjeno je u knjizi “Vodič kroz čakre”

vodic za pocetnike

Knjiga o čovjeku-AUTOR-Nedzad Dzakulic

REIKI JER VRIJEDI – autor; Azra Plese Džakulic i Nedzad Dzakulic

VODIČ KROZ ČAKRE – AUTOR; AZRA PLESE DZAKULIC I NEDZAD DZAKULIC