VIZUALIZACIJA BOJA KAO POMOĆ KOD ISCJELJENJA

4aa7c541adbbc2a9e2a8f5963bc4ed85

 

Jeste li depresivni? Jeste li pokušali sa vizualizacijom boja?

Izreke “Zacrvenio se od gnjeva”, “Pomodrio od hladnoće”, “Pozelenio od zavisti”, odnose se na stvarne promjene koje se dešavaju u bojama našeg elektromagnetnog polja zbog promjene u našim emocijama. Ovo elektromagnetno polje koje okružuje sve, a ne samo ljudska bića,
često se naziva aura.

 

10814181180

 

Boje za uobičajena oboljenja Dijagnoza se različitim metodama usmjerava na eterično tijelo i njegovih sedam glavnih izvora snage. Prije svega treba ispitati stanje i aktivnost ovih centara, pošto su ovo polja snage i nevidljiva tijela čovjeka, a posebno eterična, koja čine ram ili mrežu u okviru koje je fizičko tijelo izgrađeno, a to determiniše vitalnu aktivnost i zdravlje tog tijela. Terapeut je također svjestan da su pravilno disanje i adekvatan svjež vazduh neophodni za zdravlje, pa će možda preporučiti vježbe udisanja boje da bi se nadoknadio gubitak koji je ustanovio. Također će naglasiti pacijentu značaj sunčeve svjetlosti, morskog vazduha i prirode kao velikog pomoćnika u ponovnom uspostavljanju vitalnosti. Također neće zaboraviti ni značaj vitamina u snabdijevanju organizma neophodnom energijom. Ovo postaje sve značajnije od kako je naša hrana izgubila vitamine zbog dodataka i konzervansa. Drevna učenja ukazuju na sedam glavnih čakri duž kičme i u glavi. Ovo su točkovi gdje fina materija rotira i predstavljaju centre energije; tjelesni organi su povezani sa svakim od ovih centara. Crvena čakra u bazi kičme kontroliše sistem za kreativnost i reprodukciju. Ovo je fokus za tretman tih problema.

 

chakras-800x421

 

Primjera radi; Narandžasta čakra se nalazi u slezeni i utiče na proces varenja i asimilacija. Ako se liječe ovakvi poremećaji, onda treba fokusirati ovaj centar. Žuta čakra leži u solarnom pleksusu i tretman se na njoj primjenjuje ukoliko postoje poremećaji nadbubrežne žlijezde, pankreasa i jetre. Zelena čakra je srce. Preko nje se liječe bolesti srca, krvi i cirkulacije. Plava čakra se odnosi na grlo i nalazi se sa zadnje strane vrata. Preko nje se liječe oboljenja grla, tiroidne i paratiroidne žlijezde. Čakra koja se nalazi na čelu je indigo boje, locirana je između obrva i u vezi je sa hipofizom. Ovo je glavna žlijezda koja kontroliše cio endokrini sistem. Njen zadatak je da balansira prejaku ili preslabu aktivnost drugih žlijezda, pa može na neki način da postane premorena. Bolesti mozga, očiju, nosa, ušiju i nervnog sistema se liječe fokusiranjem na ovu čakru.

 

chakra_banner-copy

 

Na pravilan način, pravilinim redoslijedom, vizualizacija boja uvelike otklanja depresiju. Taj pravilan slijed učimo klijente prvog stepena Reikija u našoj dopisnoj školi.

Prijavite se i vi. Dobro došli ste.

 

 

 

Više informacija vezanih za Reiki tečaj zatražite porukom u inbox naše Fb stranice Škola za dušu, Fb profila Azra i Nedžad Džakulić, ili na naš e-mail; skolazadusu@hotmail.com

 

Komentariši