Jogate li?

72f1eb684d1fd9ba_454863233.xxxlarge_2x

Jogu mnogi danas koriste jednostavno kao životni stil, obzirom da je trend joge u porastu.
No, to je samo površna primjena joge. Prije svega moramo znati da joga nije samo sljed vježbi, joga je vrlo dobro osmišljen sistem koji dovodi u sklad naš um, tijelo i duh. U Školi za dušu vam želimo prikazati drugu stranu, duhovnu stranu joge. Kroz jogu vas uvodimo u duhovnu praksu i rad na sebi.

Za svaku asanu trebamo znati da se iza nje krije namjera, svaki pokret i udisaj imaju svoj cilj što će reći da sami pokret i udisaj nisu cilj kao što mnogi misle. Ukoliko jogu koristite pogrešno, to može biti i opasno. Može biti opasno po vašu kralježnicu, ligamente itd… Ukoliko na ovaj način koristite jogu, tada je sve što radite zapravo sljed vježbi koje služe za istezanje, zagrijavanje, sljed tjelovježbi za koji je odgovoran motorički centar. Ako se već znojite, lomite i gubite vrijeme na vježbanje, iskoristite to vrijeme da naučite i duhovni aspekt joge.

Škola za dušu će vas naučiti kako da jogi vratite njenu pravu vrijednost, kako da u jogu uključite i vaš emotivni i intelektualni centar. Pored beneficija koje stječete jogom a koje se odnose na vašu duhovnost, i beneficija za tijelo, tu su i beneficije za naše organe. Naime, postoje asane koje, ispravnim korištenjem masiraju vaše unutarnje organe i time dovode energiju do njih. Dakle, prije nego počnete jogati, upoznajte se sa jogom. Škola za dušu vas poziva da se prijavite za naš online program JOGA SA ŠKOLOM ZA DUŠU. Škola za dušu vam nudi jogu na drugačiji način. Uz svaku asanu dobićete opis i ilustriran prikaz te njenu namjenu. U programu za početnike, kombinujemo jogu sa drevnim, svetim pokretima koji služe vašem bržem duhovnom osvještavanju. Također ćemo vas naučiti neke nove tehnike disanja koje su vrlo korisne u sinergiji s jogom. Ne morate više odlaziti na joga časove, sada možete samostalno jogati u svome domu. Sada možete i članove vaše porodice uključiti da jogaju s vama. Sve što vam je potrebno je malo vremena i…vaša prostirka za jogu.

Više informacija o našoj on line školi joge zatražite porukom u inbox ili na naš e-mail: skolazadusu@hotmail.com

AZra & Nedžad ❤

Komentariši