EMOCIJE KOJE PRETHODE KARCINOMU

GettyImages-525848853-56a7971b5f9b58b7d0ebf53a.jpg

 

Uvijek neugodna tema, ali, bolje je o neugodnoj temi pričati nego doći u situaciju da se bavite tom temom. Nikad ne zaboravite da dobroćudni tumor lako može postati zloćudni ukoliko osoba sama postane zla. Sve je u nama, stoga, integrišite svoje negativne emocije, nemojte dozvoliti da eskaliraju u jednu od ovih teških oboljenja. U trenutku očajanja započinje proces stvaranja raka (karcinoma). Ognjište ove bolesti sadrži sve vrste bijesa; bol, crvenilo, temeperaturu, upalu, izlučivanja.

Ako pretjerujemo sa ljubaznošću, po svaku cijenu nastojimo zadržati privid nedodirljivosti, gutamo poniženja jer želimo biti iznad situacije, možemo vrlo lako dobiti rak. Čuvajte se prezira. Prezir je namjerna zloba. O tome smo više pričali u našim prošlim člancima o bijesu.

Ako u toku operacije, jedna jedina oboljela ćelija ostane u tijelu, a pacijent nakon operacije počne, ili nastavi da se sažalijeva, kompletna energija raka se prenosi na tu jednu ćeliju. Rak je karakterističan za heroje našeg vremena. Heroj ubija svoje neprijatelje. Energija heroja jeste želja da po svaku cijenu sakrije svoj stid i sramotu pa čak i po cijenu vlastitog života. Želja za osvetom (ovoga se posebno čuvajte) je ciljana zloba koja vodi do oboljenja od raka. Ali, malo varljivo, ali ipak istinito je da ta želja počinje na skroz drugom kraju osjecaja; Što je veća želja da se svima ugodi, to će biti veća želja za osvetom. Skriveni i suzdržani bijes vodi do skrivenog raka. Kada se tužna osoba osjeća bespomoćno, postaje loša i može nastati gnojni čir ili tumor. Otvoreni bijes, nasuprot, vodi do otvorenog, vidljivog raka.

Evo kako neke emocije zapravo izazivaju rak.

Ko se stidi da je svojim jezikom pokvario život, dobije rak jezika.

Rak kože često počinje kao pigmentne fleke i dolazi jer osobi fali priznanje. Ne može se sama potvrditi i prihvatiti vlastitu vrijednost jer joj je poljuljan taj osjećaj, osjećaj vlastite vrijednosti.

Bradavice i druge iritacije kože, koje se pojavljuju na licu, nastaju iz želje za uništenjem. Želja da raskrinkamo druge, i objelodanimo greške drugih, pokazuje vlastito pravo lice i vlastite greške. U drugome vidimo sebe, drugi je naše ogledalo.

eric-pare-light-painting-signs-of-light-_Q4A8572-2048

Bijes na samog sebe, zloba prema samome sebi, ili kada se prisiljavamo da radimo stvari koje ne volimo, škola npr. posao, studij i slično, dovode do raka želuca.

Rak maternice nastaje kada žena podcjenjuje muškarca i ne može da voli svog partnera, osjeća se poniženo kroz svoju neposlušnu djecu, ili pati jer ne može imati djece.

Rak limfnih čvorova izaziva bijes žene na muškarca, kod žena, a bijes muškarca na samoga sebe ili na drugoga muškarca.

Bijes velikodušnog čovjeka zbog toga što mora biti sitničav, izaziva rak debelog crijeva.

Kada žena optužuje partnera da je ne voli, stvara zid od straha. Ne može niti pružiti niti prihvatiti ljubav. Plače, psuje, i postaje ljubomorna na sve. Ovako nastaje oboljenje dojke.

Sve koji su dovoljno samosvjesni i znaju da se u njima talože ili rastu ili tinjaju neke od negativnih emocija, pozivamo da se jave u inbox našeg Fb profila Azra i Nedzad Dzakulić, inbox naše Fb stranice Škola za dušu, ili na naš e-mail; skolazadusu@hotmail.com, a radi integracije spomenutih, negativnih emocija, prije nego prerastu u bolest.

 

 

 

 

 

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s