OTVORENI BIJES – DOBROĆUDNI TUMOR, PRIKRIVENI BIJES -ZLOĆUDNI TUMOR

anger.jpgwoman-975339_960_720.jpg

 

 

Lagana ljutnja se može pretvoriti u…pročitajte u nastavku.

Bijes i pakost, odnosno zloba, koji su izvana prikriveni, vide se u ponašanju i nastojanju da poučimo druge. Bijes ima dva oblika; otvoreni bijes; koji dovodi do krivičnog djela ili do dobroćudnih tumora, i prikriveni bijes koji prouzrokuje bolesti i vodi do zloćudnih procesa u tijelu i na kraju do karcinoma.

Bijes postaje zloban ako ne dobijemo ono što želimo i ako ustrajemo u toj želji. Zbog toga ćemo se, neminovno je; razboljeti.

Još jednom; prikriveni bijes prouzrokuje karcinom, zloćudni.

Bijes razara tijelo i vodi do drugih oboljenja kao što su kožna oboljenja i oboljenja jetre. Pošto strah privlači loše stvari za nas, svaki strah se naposljetku pretvori u bijes, manjeg ili većeg intenziteta.

Indikatori da njegujemo bijes su;

-bol, koji je zapravo optuživanje i pokušaj bola prebaciti na drugoga; tipa; ko je kriv za moje stanje – je najčešći vid prebacivanja krivice.

-Crvenilo, povećanje tjelesne temperature, otekline, odbacivanje i raspadanje tkiva, sve su to faze koje prolazimo po redoslijedu; krivac je nađen i tada se počnemo crveniti u licu, temperatura se povećava jer u nama ključa bijes, i tada prelazimo na osuđivanje krivca, tada počinje i preuveličavanje problema koje dovodi do oticanja lica i oteklina.

Sve ovo dešava nam se kada mislimo da smo našli krivca. U biti, sve ovo skupa je bijes zbog poniženja.

Ukoliko dugo zatomljavamo bijes, najveći indikatori najtežih bolesti su upravo gnojni procesi, sepse. I pazite, osuđivanje samoga sebe je bijes opasan po život, upravo ovaj je najpogubniji po naš život. Ljutnja uključuje psihološke i fiziološke promjene kao što su lupanje srca i povišenje krvnog tlaka, adrenalina i noradrenalina, a što neminovno narušava zdravlje našeg fizičkog tijela- Ovo negativno utiče na rad kardiovaskularnog sistema i poremećaj rada nadbubrežne žlijezde.

Počnite raditi na sebi, na integraciji svojih emocija jer zatomljavanje emocija nije preporučivo. Bijes, ljutnja, zloba, pakost, sve to živi u nama i tu ih moramo locirati i na njima poraditi.

Stoga je rad na sebi, za one koji brinu o sebi, neophodan.

Počnite meditirati; u našem programu MEDITIRAJTE SA ŠKOLOM ZA DUŠU, imamo aktivne meditacije koje su odlična pomoć pri integraciji negativnih emocija.

Prijavite se za naš Reiki tečaj online jer reiki tretmani su odlični za razdjeljivanje vode od ulja, i kao sjajan pokazatelj da reiki djeluje na emotivno tijelo je da skoro nakon svakog reiki tretmana klijent utone u čvrst san.

Za dodatna pitanja budite slobodni da nas kontaktirate porukom u inbox našeg Fb profila Azra i Nedzad Dzakulic, naše Fb stranice Škola za dušu ili na naš e-mail: skolazadusu@hotmail.com

Više o našoj ponudi; kliknite ovdje, ili ovdje.

 

10101010

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s