OSJEĆAJ KRIVICE SLABI NAŠE SRCE – U SVAKOM POGLEDU

360268830

Zbog čega žene obolijevaju na vene, a muškarci na arterije?

Nastavljamo prenositi neke od najčešćih manifesta određenih unutarnjih stanja na fizičko tijelo. Medicina zna o bolesti onda kada je proglasi takvom; bolešću, a proglasi je kada se manifest bolesti može izmjeriti medicinskim pomagalima. No, uzroci bolesti i sami tok nastajanja su za medicinu i dalje skriveni. Ponekad nam kažu da nas nešto boli zbog toga i toga, ali nam nikad ne kažu šta je krajnji uzrok svemu. Voljeti sebe, paziti na sebe, voditi brigu o svakom aspektu sebe, kako fizičkom tako i duhovnom i intelektualnom. Počnite već danas brinuti se o sebi, jer, niko to neće uraditi bolje od vas samih.

Arterije se simbolično odnose na žene, a vene na muškarce. Muškarci češće pate od oboljelih arterija, a žene od vena. Ako je muškarac ljut zato što žene stalno zabadaju nos u muške poslove, a u to se baš i ne razumiju, onda će ga i ubuduće žena nervirati svojim naređivanjem, smetanjem, upadanjem, a on će navući neko oboljenje arterija. A ako još proklinje i psuje, ako gnjevno reaguje, dobiće i gangrenu i začepljenje krvnih sudova. Oboljenja arterija i vena su povezana sa snagom volje. Arterije nose žensku energiju i obolijevaju ako ženu optužuju, okrivljuju, ili čak i ako ona samu sebe okrivljuje. Vene su muške i oboljevaju ako muškarca okrivljuju, kao i ako sam sebe krivi.

 

6-stages-of-spiritual-heart-disease

 

Ako nastanu privredni problemi, ili problemi u domaćinstvu, pa se muž i žena počnu međusobno kriviti, dolazi do oboljenja vena ili arterija. Stres se tako skuplja u krvnim sudovima. Vene i arterije su u biti povezane sa životnom snagom. Zbog financijskih problema i problema u domaćinstvu, pucaju kapilari. Ustrajavanje na vlastitom mišljenju, krutost i nepokolebljivi stavovi dovode čak i do arterioskleroze.

MEDICINA NE LIJEČI UZROK, MEDICINA VAS NE UČI KAKO DA OZDRAVITE ILI DA NE BUDETE BOLESNI – I MEDICINA NE ŽELI DA ZNATE ZBOG ČEGA STE BOLESNI JER JE TO U INTERESU FARMACEUTSKE INDUSTRIJE.

Osjećaji krivice slabe naše srce. Samo-optuživanje ga najgore pogađa. Aritmija dolazi od straha da moramo umrijeti. Slabo srce imaju ljudi koji plaču u sebi. Ovo su osobe koje plaču ali ne mogu govoriti o razlogu, ili potiskuju suze, plaču u sebi. Tako se stvara samosažaljenje. Posljedice mogu biti veliki i mali edemi sve do bujanja cijelog tijela. Tipični edemi su povezani sa slabim srcem, teškim alergijama, slabim radom bubrega, kasnom toksikozom kod trudnica itd. Pojavljuju se ciste ispunjene vodom, skuplja se tečnost u plućima, stomačnoj duplji i lobanji.

Kao što rekosmo, brinite se o sebi i počnite već danas, jer, sutra može biti prekasno stoga što sutra nikad ne dolazi. Danas, sada, brinite se o sebi. Izađite vani i prošetajte, počnite sa tjelovježbom, krenite na jogu.

 

Neki od nasih reikista sa svojim diplomama

 

Počnite brinuti o svakom aspektu sebe jer ste sebi najvažniji. Uradite nešto za svoje duhovno srce; uradite Reiki tretman, brinite i o svome umu jer mi smo ono što konzumiramo; pročitajte dooobru knjigu, ili dvije; (preporuka za knjige, kliknite na link)

Pratite nas na našoj Fb stranici Škola za dušu, našem Fb profilu Azra i Nedzad, na našoj Fb grupi Škola za dušu.

 

13438812_1639509426375453_4084149929461541813_n

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s