ZBOG ČEGA SMO BOLESNI?

soul-spirit-website

“Bolesti nas ne napadaju iz vedra neba, nego nastaju iz svakodnevnih, sitnih grijehova protiv prirode. Kada se nakupe, izbijaju prividno odjednom. Kada bolest nastane kao rezultat pogrešnog načina života, ispravnim se načinom može ponovo izliječiti. Terapija mora djelovati na uzrok bolesti, što znači da u takvim slučajevima treba izmijeniti životne navike.”
Hipokrat

Postoji samo jedna riječ za zdravlje, ali beskonačno mnogo njih za bolest.

MEDICINA NE LIJEČI UZROK, MEDICINA VAS NE UČI KAKO DA OZDRAVITE ILI DA NE BUDETE BOLESNI – I MEDICINA NE ŽELI DA ZNATE ZBOG ČEGA STE BOLESNI JER JE TO U INTERESU FARMACEUTSKE INDUSTRIJE.

Svaki pogođeni organ, stanje, bolest, imaju svoj uzrok (nadležnost, stres, osjećaj).

Sada ćemo vam prenijeti neke od najčešćih manifesta određenih unutarnjih stanja na fizičko tijelo. Počećemo od našeg lica, na kojem se ogleda šta želimo da pokažemo svijetu, kao i naš stav prema iluzijama i snovima, ali i najbitnije, ono što želimo da skrijemo.

Akne – do gnojnih procesa na licu dolazi kada poniženje osobe postane nepodnošljivo i ona više ne može da potiskuje protest protiv okoline koji želi izraziti. To je bijes zbog nemoći i poniženja. Gnojne bubuljice su prokletstvo omladine, jer svaka ružna riječ koja se mladom čovjeku kaže u lice, za njega predstavlja poniženje. Svaka gnojna bubuljica prerasta u čir ako u bijesu pokuša da se odstrani silom. Ko reaguje na ponižavajuće situacije bijesom, imaće još veće zagnojene akne.

Akne na leđima imaju oni koji imaju prevelike zahtjeve prema sebi.
Akne na grudima imaju oni koji su sojetili poniženje povezano sa ljubavnim osjećajima.
Akne ispod pazuha imaju oni koji su prisliljeni da skrivaju ljubav.
Akne na stražnjici su sram zbog siromaštva.

Alergije nastaju uslijed straha da nismo ili nećemo biti voljeni. Alergija kod djece su njihova bespomoćnost prema jačima koja dovodi do očajanja i protesta. Od alergija pate ljudi koji plaču u sebi.

Anoreksija – osobama s anroeksijom je život odvratan, javlja se gađenje. Posljedica je povraćanje.

Apatija – nastaje od egoizma i samoljublja.
Osobi je svejedno da li drugi pate. Ova osoba je uvenula kako za druge tako i ne uvidjevši i za sebe, sve što čini ova osoba je loše po nju i po druge, iako na trenutke se može činiti samoj ovakvoj osobi da radi u svoju korist.

Apetit – stalni osjećaj gladi dolazi zbog stalnog povećanog stresa, uvijek prisutna želja za jelom pokazuje da minerali i vitamini stalno nedostaju za normalan metabolizam. U ovakvim stanjima, više jesti znači i više hraniti stres. Skriveno nezadovoljstvo se reflektuje na apetit, veće nezadovoljstvo, veći apetit.

Smanjen apetit – nastaje u čovjeku čija dobrota nije prihvaćena od drugih. I uslijed vlastite želje da se bude iznad situacije, nedodirljiv.

Svakim danom ćemo objavljivati nove manifeste naših unutarnjih stanja na naše fizičko tijelo. Ali, znajte, to su manifesti našeg UNUTARNJEG STANJA. Stoga vas pozivamo da počnete voditi brigu ne samo o svome tijelu i izgledu nego i o svojoj unutrašnjosti, jer, vi živite u svome tijelu. Osvijetlite sve svoje ljutnje koje su zakopane duboko u vama, one su velika opasnost po vaše zdravlje. Oprostite drugima. Oprostite sebi. Oproštaj je prvi korak ka ozdravljenju.

“Opraštam Ti i puštam Te.
U meni nema mržnje prema Tebi.
Moj oprost je potpun.
Ja sam slobodan, i Ti si slobodan.
Najbolji lijek za čovjeka je čovjek.
Najviši stepen medicine je ljubav.”
Paracelzus

Kada jednom postignete stanje unutarnjeg mira koje je nastalo zbog oproštaja, počnite svakodnevno meditirati; uspostavite dublju vezu između vašeg vječnog i prolaznog, tihog i bučnog, duha i materije.

Pokrenite fazu iscjeljenja Reikijem. Ovo je najbolji način da se svi vaši disbalansi energije dovedu u red i da vaša unutarnja nelagoda izađe na površinu gdje će se integrisati.

 

Neki od naših reikista sa svojim diplomama

Sva pitanja vezana za meditaciju ili Reiki možete nam svakodnevno postaviti na našem Fb profilu Azra i Nežad Džakulić, na našoj Fb stranici Škola za dušu ili nam postavite pitanje putem e-maila; skolazadusu@hotmail.com

Škola za dušu (A & N)

 

13438812_1639509426375453_4084149929461541813_n

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s