ZNANJE JE APSOLUTNO

readers-leaders

 

 

 

Koliko puta ste htjeli nešto učiniti ali nije vam baš kliknulo kao dobra odluka?, no, ipak ste to učinili – upravo toliko puta niste nešto učinili, a činilo se kao odlična prilika.

Svako od nas zna da postoje odluke razuma i odluke srca. Put koji odabere razum, često se čini ispravnim, ipak, jedna takva ‘razumna’ odluka (ako je drugačija od odluke srca), ne mora uvijek ostaviti i dobar osjećaj, nego nam može uzeti duševni mir, često i trajno. Unutarnje znanje koje duši daje mir stabilizira ritam srca, odnosi strahove, brige i stres, čini naše odluke jednostavnima i jasnima.

Ono, dakle, to unutarnje znanje, povećava našu kreativnost i emotivnu inteligenciju, poboljšava komunikaciju s ljudima, balansira imuni sistem i krvni pritisak, održava nas mladima, vraća osmijeh i miran san. Ako počnemo shvatati da čovjek na sve promjene u životu, na unutarnje konflikte, poslovne i privatne stresove, reaguje i duhovno i tjelesno, možemo prepoznati povezanost uzroka naših problema.

To može biti jako zanimljivo, ako odmah ne nađemo krivca u nekom ‘neprijatelju’, ili u ‘lošem vremenu’, nego SHVATIMO da razlog naše patnje leži duboko u nama samima, i da ga možemo pronaći mnogo ranije nego što vanjski simptomi počnu ukazivati na nastanak bolesti. Kao što smo već rekli, Reiki povećava brzinu titraja kod praktikanta.

Stoga, zbog povećane brzine titraja fizičkog i eteričkog tijela, stara gusta negativna energija potisnuta je prema “površini” i otpušta se. Ovdje se radi o dovođenju do kontakta između nas i naše suštine koji postepeno dovodi u sklad naše bivanje. Tako, kada smo u dodiru s najboljim u sebi, tada možemo i dati drugima najbolje od sebe. Svaki puta kada Reiki praktikant radi sebi Reiki tretman on produbljuje ovaj kontakt i čini ga svetim i neraskidivim.

 

Neki od polaznika našeg Reiki tečaja

 

Učimo i rastimo skupa. Pratite Školu za dušu i na Facebooku.

 

13438812_1639509426375453_4084149929461541813_n

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s