MEDITACIJOM DO SREĆE

harmony-1229886_960_720

 

Postoje razne vrste meditacija, i postoje razni načini i razne interpretacije nekih od već isprobanih meditacija koje su za nas ostavili veliki majstori. Potrebno je znati koje meditacije su dobre za naš stadij duhovnog razvoja i kako ih koristiti. Stoga smo osmislili program MEDITIRAJ SA ŠKOLOM ZA DUŠU, program koji se odvija online, putem Facebooka ili e-maila. Za svaku meditaciju postoje opis, ilustracije i video prezentacije. Postepeno se šalju klijentu meditacije po redoslijedu, kako bi klijent doživio u potpunosti meditaciju, a ne misao o meditaciji.

 

endlllllllessssssss

Da bismo lakše shvatili šta meditacija jeste, prenijećemo vam neka od svjedočenja osoba o njihovim načinima meditiranja prije nego su postali korisnici našeg programa “MEDITIRAJTE SA ŠKOLOM ZA DUŠU”, dakle, prenijećemo svjedočenja o onome šta meditacija nije.

“Nakon što sklopim oči, srce mi počne treperiti i osjećam vid nelagode. Nikada nisam mogla u ovom stanju ostati duže od par minuta”

“Prilikom meditiranja, moje misli su bile na na meni jako dragom mjestu, ali često sam znala…da kazem skliznuti i čak par puta pasti sa fotelje”

“Ja zaista volim meditaciju, odvede me daleko, u univerzum, u beztežinsko neko stanje”…

“Često sam imao ne znam kako to da kazem, ali mi se činilo da vidim sebe kako meditiram. Ne znam šta je to, da li su neka astralna putovanja ali mi se sviđa”
Sve ovo NIJE meditacija. Ispravna meditacija, pravo meditativno stanje je blaženstvo, dar od Božanskog. Učite ispravno meditirati sa Školom za duŠu. Sve meditacije u ovom programu sadrže opise, a neke i linkove za yutube video gdje možete vidjeti prezentaciju. Ovaj program namijenjen je onima koji žele poceti meditirati a ne znaju kako, kao i onima koji već meditiraju a nisu sigurni da li to rade ispravno.

 

izvorr

 

U ovome programu ima svega; plesa, skakanja, vrištanja, a možda čak i plakanja, i sve to kroz aktivne meditacije da bi se negativni naboji pokrenuli i integrisali.

Meditacija smanjuje stres, smanjuje krvni pritisak, pomaže u borbi protiv dijabetesa. Dakle, meditacijom do zdravlja.

Osoba koja redovno meditira ima drugačiju vibraciju, finiju, smireniju, i tako zapravo djeluje na druge u njenom prisustvu; postaju opušteniji, pozitivniji.

Meditacija nas čini osjećajnijima, sretnijima, inteligentnijima, poboljšava pamćenje i koncentraciju, širi empatiju.
Meditacija usporava proces starenja moždanih stanica i pojačava neuroplastičnost mozga, što zapravo znači da nam omogućuje da lakše promijenimo sebe, odnosno svoje loše navike.

Ukoliko imate problem sa nesanicom; meditacija će vrlo uspješno otkloniti taj problem. Naime, meditacija djeluje kao vrlo moćan medikament protiv nesanice stoga što utječe direktno na njene uzroke; depresiju, stres, strah ili nervozu.

Meditacija nas dovodi u dodir sa najboljim u nama; sa našom suštinom.

 

gfrttrrrtrttt

 

MEDITIRAJTE SA ŠKOLOM ZA DUŠU.

U sklopu programa koji se odvija korespodentno, online, klijenti će biti detaljno upućeni u meditaciju i njene blagodati. Klijentima se na njihov e-mail ili inbox Facebook-a šalju ilustrirani prikazi, opisi kao i video prezentacije svake meditacije. Program počinje s dvjema aktivnim meditacijama koje služe kao uvod u meditativno stanje, zatim slijede meditacije s mantrama i konačno, duboki mir ili klasična meditacija. U sklopu programa, polaznik će biti u mogućnosti sve nejasnoće podijeliti sa nama i tražiti smjernice za ispravno meditiranje. Također ćemo svakom polazniku proslijediti stručnu literaturu za izučavanje meditacije i njenih blagodati.
Škola za dušu njeguje elementarne primjese duhovnosti: reiki, jogu i meditaciju. Stoga je Škola za dušu i škola meditacije.

Sve informacije zatražite u inbox naše Fb stranice Škola za dušu, našeg Fb profila Azra i Nedžad Džakulić, ili na naš e-mail: skolazadusu@hotmail.com

 

meddddddddd

 

One Comment Add yours

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s