35 RAZLOGA ZA KOMBINACIJU MEDITACIJE I REIKIJA

 

Wall-Decals-Mandala-Yoga-OM-Symbol-Indian-Decal-Vinyl-Sticker-Home-Decor-22inX22in.jpg_640x640.jpg

Meditacija, joga i Reiki, uz jos neke tehnike, su elementarni faktori koji cine duhovni život individue bogatijim. No, treba znati da uopštena mišljenja ili stereotipi koji se vežu za neku od ovih tehnika jesu samo stereotipi. Naime, joga nije samo tjelovježba i njoj nije cilj da se bude viđen na času joge ili da mnogi pričaju kako idu na jogu. Joga, dakle, nije ni onaj put naše glave do nožnih prstiju, već je joga ono što se dešava između toga.  Reiki nije samo tehnika iscjeljivanja, Reiki je puno, puno više od toga. Reiki je prekrasan put kojim idu mnogi kako bi u svoj život unijeli sreću i balans, iako reiki pomaže iscijeliti mnoge bolesti pa je to često razlog iz kojeg se ljudi odluče za ovaj put. Meditacija nije puko sanjarenje, polumajstorski položaj, oči sklopljene i odoosmo daleko, na neke plaže ili ostrva ili gdje sve ne. To nije meditacija. Meditacija je stanje bivanja, čistog bivanja bez misli o bivanju.

 

 

No, pročitajte više u nastavku članka.

ikjdfikdggngngnggnmfdkgfmmfkfddfdfdfdfd

Za sve koji su inicirani reikisti kao i za one koji meditiraju, predlažemo sjajnu kombinaciju Reikija i meditacija. Otvorite sebi kanal, uradite asmotretman i nemojte zatvarati kanal, već sjednite u polumajstorski polozaj i nastavite meditirati. Osjetićete kako vam cijelo tijelo vibrira, osjetićete doslovno protok energije.

Ovo su 35 razloga za kombinaciju Reikija i meditacije:

1 Gradi samopouzdanje
2 Povećava nivo serotonina
3 Ublažava fobije i strahove
4 Pomaže kontrolirati vlastite misli
5 Povećava fokus i koncentraciju
6 Povećava kreativnost
7 Poboljšava pamćenje i mogućnost učenja
8 Povećava emocionalnu stabilnost
9 Poboljšava konekciju među ljudima, samim tim i vezama
10 Razvija untuiciju
11 Poboljšava socijalizaciju, kako kod kuće tako i na poslu
12 Daje mogućnost uviđanja šire slike date situacije
13 Povećava moć volje
14 Poboljšava toleranciju
15 Umanjuje tendenciju za brigom
16 Poboljšava protok krvi i smanjuje artikuliše otkucaje srca
17 Vodi na najdublji nivo fizičke relaksacije
18 Snižava krvni pritisak
19 Poboljšava imunološki sistem
20 Smanjuje simptome kroničnih bolesti kao što su artritis, alergije…
21 Smanjuje nivo kolesterola
22 Smanjuje nivo mogućnosti kardiovaskularnih obljenja
23 Ublžava i liječi glavobolje i migrene
24 Harminizira endokrini sistem
25 Opušta nervni sistem
26 Dovodi mir u um i srce
27 Povećava suosjećanje
28 Povečava toleranciju
29 Povećava bolje razumijevanje sebe i drugih
30 Pomaže lakšem oprostu
31 Pomaže živjeti u sadašnjem trenutku
32 Povećava kapacitet za ljubav
33 Ukazzuje na iskustvo jednote
34 Pomaže prihvatanju sebe
35 Pomaže dubljem razumijevanju božanskog

Reiki je put svjetla, put duhovnosti. Neka vaš put harmoničnog razvoja krene sa Reikijem, jer će Reiki osvjetljavati vaš put.

Prijavi se za Reiki tečaj.

 

neki od nasih reikista sa svojim diplomama

 

Reiki tečaj se odvija korespodentno, putem facebooka ili maila. Odvija se samostalno; svaki polaznik ima svoje vrijeme i prostor; a odvija se tako što vam postepeno šaljemo materijal za čitanje koji je popraćen ilustracijama, jedan dio služi informativno dok jedan dio trebate apsolvirati. Zatim se dogovori inicijacija koja traje dva dana uzastopno po jedan sat, na daljinu također jer Reiki nadilazi vrijeme i prostor koje inače pojmimo umom. Zatim slijedi praktični dio od 21 dan gdje sami sebi radite tretmane reikija. Sva pojašnjenja dobijete kada za njih dođe vrijeme. U sklopu tih 21 dan saljemo vam i diplomu na vašu kućnu adresu. Svakako, sve detalje oko reikija, pozivanja reikija, položaja prilikom tretmana, kao i završetak, pojasnimo svakom polazniku tečaja posebno putem facebooka, maila ili skypea. Moramo naglasiti da imamo polaznike tečaja širom svijeta i da su neki već dospjeli do 4 (učiteljskog) stepena. Svaki polaznik naše Škole za dušu je u stalnom kontaktu sa nama i u svakom trenutku nam može postaviti pitanje ili iznijeti nejasnoće oko materije.

Svakako, blagodati reikija su čudesne, jedna od njih je ublažavanje ili konačno otklanjanje svih problema koje su u nasem umu, jer, reiki je put srca, jezik ljubavi, razasut cijelim univerzumom.

Učite iz udobnosti vlastitog doma i uštedite vrijeme i novac.

Također za one koji žele meditirati a ne znaju kako, imamo program meditacija koji je također online. Program se odvija on-line, korespodentno; dakle u udobnosti svoga doma učite ispravno meditirati. Prvo vam proslijedimo jednu aktivnu meditaciju koja sadrži puno plesa u sebi (plesati volimo svi) zatim slijede jos dvije aktivne meditacije s opisima, detaljima i svakako video prezentacijom. Zatim slijede, kada vi kažete da idemo dalje, da ste prevazišli aktivne medtiacije, to se osjeti, zatim idemo na vođene meditacije, također ih ima 3 i to su meditacije s mantrama. Zatim konkretni uvod u klasičnu meditaciju, i sve meditacije vi praktikujete onoliko vremena koliko želite prije nego što pređete na slijedeću meditaciju, i na kraju, cijeli program vam ostaje naravno i možete isti ponoviti kad god osjetite potrebu.

 

 

Više informacija zatražite porukom u inbox na našem Fb profilu Azra Nedžad Džakulić, naše Fb stranice Škola za dušu ili na naš e-mail: skolazadusu@hotmail.com

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s