PLAŠITE LI SE DA NE BUDETE VOLJENI, ILI SE PLAŠITE OSJEĆAJA STRAHA…?

ff_lightbulbs_f.jpg

 

Plašite li se mraka? Jeste li pokušali upaliti svjetlo? Ne, ne mislimo na sijalicu, mislimo na unutarnje svjetlo koje je uvijek tu za vas, sa vama. Pročitajte u nastavku koji vid straha će vas dovesti do potpune disfunkcionalnosti, pročitajte kako neki, maleni strah, može deklasirati naše tjelesne funkcije i tiltovati naš mentalni sklop na jako dugo.

Strah je veliko opterećenje za dušu i tijelo, posebno za bubrege i nadbubrežnu žlijezdu. Strah vodi do napetosti, grčeva, i privlači širok spektar bolesti. Strah je stres, i čini nas bespomoćnima, blokira i smanjuje snagu volje, izaziva nerazumijevanje i nesposobnost. Strah sprječava trezveno razmišljanje i slabi volju za životom. Vjerovali ili ne; naš strah će privući upravo ono čega se bojimo. Strah blokira tok ljubavi i životnu energiju, prodirući preko bubrega i nadbudrežne žlijezde u tijelo. Zbog toga u bubrezima nastaju grčevi i bolovi, energetski kanali, odnosno meridijani se blokiraju. Djeluje između 6. tog i 11.tog prsnog pršljena, na sračni mišić, poplućnicu ili visceralnu pleuru, (to je unutarnji dio opne koja prekriva plućna krila), dijafragmu, jetru, želudac, slezenu. Područje solarnog pleksusa – područje moći. Ovo se posebno odnosi na strah i osjećaj krivice.

Strah i privredni problemi odražavaju se na spolne organe i mokraćni mjehur, vode problemima s potencijom i ženskim bolestima. Infarkt muškarca prilikom spolnog odnosa je samo-optuživanje  što ženi ne može pružiti sigurnost u materijalnom pogledu.
Infarkt je strah da smo krivi! Infarkt želi izgraditi želju za životom u čovjeku i stoga se često javlja skvencijalno, odnosno, opomene u vidu manjeg infarkta. Ukoliko se nakon prvog infarkta želja za životom ne probudi, drugi je smrtonosan.

Mnogi misle da su sebi olakšali tako što odbijaju da se suoče, pokušavaju zaboraviti i odgoditi neminovno, a to je sve samo pokušaj da se strah ignoriše. Strah izražavamo i kada ispitujemo druge osobe i pokušavamo time prebaciti odgovornost na njih, ponekad čak i idealiziranjem druge osobe u smislu; doći će neko i riješiti sve moje probleme.
Način na koji strah traži da se izrazi je postavljanje uslova i pregovaranje, manifest; kakav si ti prema meni i ja ću biti prema tebi.

Ne biti voljen, odnosno strah od ne bivanja voljenim je osjećaj koji u potpunosti blokira razum.

Strah od mraka je strah od stida i poniženja jer ‘mrak skriva stid’.

Kod muškaraca se strah izražava najviše kroz napetost, tvrdoglavost i probojnost, dok kod žena izražava kod iznenađenje, zapanjenost, ili ostajanje bez teksta.

Strah se izražava općenito kroz zbrkane misli, rastrojenost, poricanje, postavljanje uslova, odustajanje od ciljeva i motorički nemir.

 

FEAR

 

NAPADI PANIKE, STRAHOVI I FOBIJE

A šta ako se ne plašite ničega određenog, nego se jednostavno plašite osjećaja straha, ili se plašite vlastite reakcije na osjećaj straha?

Patite od paničnog poremećaja, anksioznosti, imate dijagnosticirane fobije? Ako živite strah, a ne Ljubav, i ne znate sebi pomoći, Škola za dušu ima iskustva u uspješnom implementiranju programa koji eliminišu vaše probleme. Program kombinira rad sa terapeutom i reiki za koji se pouzdano zna da donosi svjetlo u naš život. Uzrok ovakvih stanja može biti neki nemili događaj kada ste prvi put počeli osjećati fizičke, psihičke i emotivne simptome. Također, djelovanje raznih negativnih entiteta kojima ste izloženi ili energetski disbalans, mogu se manifestovati učestalim napadima panike i dovesti nas do raznih oblika fobija. Posjećivali ste doktore, uzimali lijekove, ali sve s kratkotrajnim učinkom? Želite li trajno da riješite svoj problem, bez doktora i lijekova? Mi vam možemo pomoći.

Rad sa terapeutom je individualan i diskrecija je zagarantovana.
Više informacija zatražite porukom u inbox našeg Fb profila Azra i Nedžad Džakulić, naše Fb stranice Škola za dušu ili na naš e-mail: skolazadusu@hotmail.com

reikistrahovii

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s