IDEALAN PUT ZA POČETAK RADA NA SEBI

 

ššškollllll

Sokrat je rekao da ne možemo iscijeliti oko bez da iscjeljujemo glavu, ne možemo iscijeliti glavu bez da iscjeljujemo tijelo, ne možemo iscijeliti tijelo bez da iscjeljujemo dušu. Stoga, iscijelite svoju dušu i sve u vašem tijelu će se posložiti u jedan prekrasan sklad. Vaše tijelo će vam biti zahvalno. Počećete osjećati veliki priliv sreće i zadovoljstva, jer, zdravo tijelo je poletno, radosno. Dodirnite svoju srž, konektujte se sa najboljim u sebi, vašom suštinom. No, postavlja se pitanje kako izliječiti dušu?

 

Potrebno je svakako integrisati negativne emocije, to je prvo i osnovno.

Potrebna nam je tehnika koja razlučuje naše negativne od pozivtivnih i izbacuje ih, razdvaja, kao ulje od vode.

Nakon iniciranje, reikista započinje čišćenje, samotretmane, koji traju 21 dan i u tom periodu se dešavaju čarobne stvari za svakog reikistu. Sve negativne emocije se pokazuju, i postepeno razlažu. Tako da čovjek može živjeti jednim zdravim emotivnim životom.

 

Postoje i loše navike koje truju naš organizam, a kojih se ne možemo baš olako riješiti. Prakticiranjem reikija raste naša svijest i obzirom na to, sve negativno i loše po nas, postepeno će početi gubiti značaj za nas. Veliki broj svjedočenja govori u korist ive izjave. Mnogi su prestali jesti crveno meso, mnogi su prestali pušiti, mnogu su zaista odustali od raznih poroka koji su polako, ali sigurno uništavali njihov imunološki sistem. I sada, kada bismo pitali bilo koga od njih, kako se to desilo, oni će reći da jednostavno ne znaju ali da su počeli gubiti interes za te stvari. Ali, mi znamo, odgovor je Reiki.

Reiki je spiritualna, pozitivna, visoko vibrirajuća energija koja prodire u čovjekov sistem dolazeći preko eteričkog tijela. U naš sistem donosi balans i sklad, pokrećuči naše energetske točkove, vrtloge ili čakre da rade optimalno. Ova tehnika ne uključuje nikakvu psihološku manipulaciju niti apliciranje bilo kakvih aditiva u vidu lijekova ili slično. Dakle, radi se o jednoj energiji koja ima frekvenciju visokih vibracija i koja tako polagano prodire dio naših čakri. Reiki tretman možete dobiti od osobe koja je opsosobljena za reiki ili ga možete sami sebi uraditi ukoliko ste osposobljeni i inicirani u reiki. Radi se na način da se ove visoke energetske vibracije prenose klijentu ali ne dodirom, reiki ne uključuje nikakve dodire, ili ako ih uključuje, Reiki praktičar mora tražiti dozvolu od klijenta, mada za tim nema potrebe obzirom da se energija ne dira. Ljudi koji su primili reiki energiju, kojima je urađen tretman, često svoja iskustva opisuju na način da su osjetili konekciju sa svojim višim ja, da su osjetili neki unutarnji spokoj i mir. Mnogi klijenti, prilikom reiki tretmana zaspu što jasno upućuje na laganu smirujuću energiju koja prija čovjekovom bistvu. Većina reikista nakon inicijacije opisuje svoja iskustva na način da su osjetili ogroman priliv energije u svoj sistem i čak da se to manifestuje isključivanjem potrebe za snom, pretjeranim spavanjem. Dakle, mnogi inicirani reikisti, par dana nakon inicijacije ne osječaju potrebu za spavanjem, dovoljno im je po par sati sna u sklopu 24 sata i osjećaju se iznimno odmornima i svježima. Zašto? Zato što Reiki osvježava svaku ćeliju našeg tijela i balansira te pokreće svaki aspekt čovjeka dovodeći njegov rad i postojanje na jedan viši novo. Nije pretjerano reći da osobe nakon inicijacije počinju mijenjati zone svojih zanimanja, više se počnu zanimati za duhovni rast, njihovo bistvo ih vodi ka višem cilju, ka ostvarenjima pothvata za koje do tada nisu imali želje, hrabrosti niti snage. Reiki zaista pokreće najbolje u čovjeku, zato što je reiki najbolje za čovjeka.

Na internetu možete pronaći mnogo o dobrobitima reikija, ali možete pronaći i neke neupućene osobe koje govore protiv reikija. Ukoliko uzmete malo više vremena i prosurfate o osobama koje govore protiv reikija, vidjećete da iste imaju razrađen biznis neke druge pseudo healing tehnike koja je nastala na osnovu reikija. Reiki nema, uopšte štetnih efekata za čovjeka. Još jednom vrijedi pravilo; gledaj ko je rekao, ne što je rekao. Mnogi proslavljeni širom svijeta uživaju u reiki energiji. Jedan od velikih doktora, proslavljenih doktora, Dr. Oz, svi smo gledali njegov show, uživa u reikiju i njegova supruga je reiki majstor.

Razna su svjedočenja o uspjehu reikija kod teških oboljenja. Mi sami vam možemo potvrditi veliki broj iscjeljenja raznih bolesti i disfunkcionalnosti kroz našu praksu.

 

 

                                                          Neki od naših Reikista sa svojim diplomama

Više o reikiju možete pročitati u našoj knjizi ‘REIKI, JER VRIJEDI’, ili se možete prijaviti za Reiki tečaj online i sami postati Reiki praktičar. Svi naši reikisti imaju pristum zatvorenoj Fb grupi namijenjenon baš zanjih i tu su im na raspolaganju datoteke i fajlovi koji služe za učenje o Reikiju kao i za duhovni rast, plus, u stalnom su kontaktu sa nama i u svakom momentu mogu putem chata zatražiti smjernice ili iznijeti nejasnoće ukoliko ih ima.

 

 

 

reiki promo1

Ovu prekrasnu tehniku kao elementarnu primjesu duhovnosti izučavamo već skoro 10 godina. Reiki je put ljubavi razasut cijelim Univerzumom. Reiki spaja sve ljude, bez obzira na iluzorne razlike. Put reikija je put svjetla za one koji znaju da mora postojati još nešto osim ovog života kojeg, takoreći živimo.

Moramo napomenuti da su svi naši polaznici tečaja okupljeni na našoj Fb grupi Reikisti Škole za dušu, kao i na grupnom chatu gdje su svi podrška jedni drugima i gdje imaju stalni kontakt sa nama, kao i pristup velikom broju fajlova i literaturi za razvoj svijesti i duhovni rast.

Također, sve informacije vezane za reiki tretmane i reiki tečaj možete zatražiti porukom u inbox našeg Facebook profila Azra i Nedžad Džakulić, našoj Fb stranici Škola za dušu ili na naš e-mail: skolazadusu@hotmail.com

 

DOPSKO

Škola za dušu (Azra & Nedzad )

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s