BIJES JE SAM PO SEBI KAZNA

chakrabody.jpg

 

Zdravlje, ali i bolest, dolaze iznutra. Bijes i pakost, odnsno zloba, koji su izvana prikriveni, vide se u ponašanju i nastojanju da poučimo druge. Bijes ima dva oblika; otvoreni bijes; koji dovodi do krivičnog djela ili do dobroćudnih tumora, i prikriveni bijes koji prouzrokuje bolesti i vodi do zloćudnih procesa u tijelu i na kraju do karcinoma. Bijes postaje zloban ako ne dobijemo ono što želimo i ako ustrajemo u toj želji. Zbog toga ćemo se, neminovno je; razboljeti.

Iako je bijes sam po sebi kazna, ukoliko ga ne uspijete brzo staviti pod kontrolu, prijeti vam ozbiljna bolest fizičkog tijela.

Još jednom; prikriveni bijes prouzrokuje karcinom, zloćudni.

Bijes razara tijelo i vodi do drugih oboljenja kao što su kožna oboljenja i oboljenja jetre. Pošto strah privlači loše stvari za nas, svaki strah se naposlijetku pretvori u bijes, manjeg ili većeg intenziteta. Indikatori da njegujemo bijes su; bol, koji je zapravo optuživanje i pokušaj bola prebaciti na drugoga; tipa; ko je kriv za moje stanje?, je najčešći vid prebacivanja krivice. Crvenilo, povećanje tjelesne temperature, otekline, odbacivanje i raspadanje tkiva, sve su to faze koje prolazimo po redoslijedu; krivac je nađen i tada se počnemo crveniti u licu, temperatura se povećava jer u nama ključa bijes, i tada prelazimo na osuđivanje krivca, tada počinje i preuveličavanje problema koje dovodi do oticanja lica i oteklina. Sve ovo dešava nam se kada mislimo da smo našli krivca. U biti, sve ovo skupa je bijes zbog poniženja. Ukoliko dugo zatomljavamo bijes, najveći indikatori najtežih bolesti su upravo gnojni procesi, sepse. I pazite, osuđivanje samoga sebe je bijes opasan po život, upravo ovaj je najpogubniji po naš život. Ljutnja uključuje psihološke i fiziološke promjene kao što su lupanje srca i povišenje krvnog tlaka, adrenalina i noradrenalina, a što neminovno narušava zdravlje našeg fizičkog tijela- Ovo negativno utiče na rad kardiovaskularnog sistema i poremećaj rada nadbubrežne žlijezde.

 

Suočite se s bijesom u sebi, suočite se sa sobom. Integrirajte sve negativne emocije i izbjegnite teška oboljenja. Još jednom; zdravlje, ali i bolest, dolaze iznutra. Počnite brinuti o sebi. Tjelovježba vam ovdje neće baš biti od velike pomoći, ovdje morate krenuti unutra, u sebe. Rad na sebi će vam pomoći da naučite sebe, da se naučite nositi sa svime što život donosi. Meditacija kao medicina za sve naše unutarnje razdore je neprikosnovena i odlična metoda.

Veliki uspjeh kod liječenja već težih oboljenja je imao Reiki. Preporučite onome za koga znate da mu je potreban ovaj vid pomoći.

Probajte Reiki tretmane Škole za dušu i uvjerite se u djelotvornost Reikija. Želite odvojiti “vodu od ulja”? Reiki je tehnika koju tražite.

 

 

Odlična metoda za inegraciju nakupljenih emocija je naš program meditacija

 

 

Odaberite jedan od naših iscjeljujućih Reiki privjesaka; svaki privjesak je nabijen Reiki energijom i svaki posebno djeluje na datu čakru sukladno boji čakre i privjeska

 

Provjerite zašto ‘Škola za dušu’ uživa povjerenje klijenata širom svijeta.
Onima koji se zanimaju za duhovni razvoj, za rad na sebi, slobodni smo prezentirati neke od naših programa, specijaliziranih za razvoj svijesti, brži duhovni napredak i svakako programa koji će vas povesti ka buđenju. Razmotrite neke od opcija i slobodno nam se obratite, rad s klijentima je strogo povjerljiv i diskrecija je svakome zagarantovana. Svi programi se odvijaju on-line tako da je velika pogodnost što u svakome od njih uživate iz udobnosti svoga doma.

 

 

Neki od iniciranih i certificiranih Reiki praktičara Škole za dušu. Želite postati Reiki praktičar? Javite nam se na našu Fb stranicu Škola za dušu ili na naš e-mail; skolazadusu@hotmail.com
Svakako, termini su fleksibilni i vrijeme se dogovara sa terapeutom/učiteljem.
-UNUTARNJE PUTOVANJE

Program koji vas vodi da istražite vlastitu unutrašnjost. Uči vas emotivnim integracijama i bavi se pronalaženjem uzroka negativnih događaja koji se sada manifestuju kao vid blokada u bilo kojem segmentu vašeg života. Program koji vam ukazuje na svijet onakvim kakav jeste, a ne onakvim kakav mislimo da jeste; program koji će vas “probuditi”.
-21 DAN DO SAMOPOUZDANJA

Program koji vas uči kako da podignete nivo samopouzdanja te kročite kroz život gordo i stameno, kako da otklonite strahove koji vas sprječavaju da ostvarite svoje ciljeve.

-POBIJEDITE PANIČNI POREMEĆAJ I ANKSIOZNOST

Program koji vas uči kako da pogledate strahu u oči, kako da prijeđete s druge strane straha, kako da podignete kvalitet vlastitog života, kako da uvidite svu minornost i iluzornost straha.

-MOJIH 15 MINUTA

Program koji vas uvodi u svijet meditacije, svijet plesnih pokreta koji služe za podizanje nivoa svijesti. Vrlo učinkovit antistres program.
– REIKI TRETMANI

Već dugo vremena ste bolesni i probali ste sve konvencijalne metode, dali ste šansu ljekarima i farmaceutici, ali, nisu vam pomogli? Javite sa za Reiki tretmane i uvjerite se i sami koliko blizu i lako vam je bilo rješenje.
-REIKI TEČAJ

Ukoliko ste nekad vidjeli da je neko icjelio neku bolest samo polaganjem ruku na bolesnika, ili da je isti iscjeljen tako što su mu slali energiju na daljinu, vi ste svjedočili Reiki iscjeljenju. Bilo da se radi o samotretmanu ili isjeljivanju drugih, Reiki je jednostavna tehnika koju svako može naučiti i svaka porodica bi trebala da ima jednog Reiki praktičara.
Balansirajte vaše čakre, dozvolite energiji života da slobodno struji kroz vas. Očistite prošlost (karmu) i otvorite sebi put za bolje životne okolnosti. Po završetku tečaja, na kućnu adresu dobijete diplomu o završenom stepenu, a postoji i mogućnost dobijanja vlastitog pečata s vašim imenom, prezimenom i Reiki titulom.

Ukoliko vas zanima više informacija o bilo kojem programu iz naše ponude, slobodno nam se obratite putema Facebooka na Škola za dušu stranici ili Fb profilu Azra i Nedžad,  i rado ćemo vam iste proslijediti u inbox ili na vaš e-mail: skolazadusu@hotmail.com
Azra & Nedzad (Škola za dušu) ❤

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s