NEZADOVOLJSTVO I ZLOVOLJA = GLAVOBOLJA.

Girl with a painful head
Škola za dušu ❤

 

Glavobolja najčešće proizlazi iz nezadovoljstva i zlovolje. Glava je nadležna za misli, i razlog neke bolesti bi prečesto trebali potražiti u našim mislima. Glavobolja je povezana sa strahom da nismo voljeni, takvi kakvi jesmo, sa željom da postanemo bolji, s ponosom, osjećajem obaveze i s prisilom, sve ovo ukazuje na glavu.
Bijes zbog osjećaja da nismo voljeni, poštovani, stvara glavobolju. Kada mi ne ide kako ja hoću, ovo se dešava. Glavobolju još izaziva i bespomoćnost jer ona vodi do gubitka snage. Ona se pogoršava ukoliko pokušavamo očajnički iznaći izlaz iz krize. Tupa glavobolja dolazi od kroničnih bolesti i od prehlade. Glavobolja iz osjećaja stida što posao nije završen. Opet, i ovdje dolazi do bijesa na sebe i na život. Ako kod najmanjeg uzbuđenja ili uzrujanosti imamo glavobolju to je znak da se ponos nalazi u našoj glavi. Što više upotrebljavamo racionalnu snagu volje, veća je napetost u zadnjem dijelu glave. Glavobolja uz mučninu i povraćanje je nezadovoljstvo samim sobom i svojim postignućima.

Želja za osvetom izaziva možda i najveću glavobolju kao i poremećaj ravnoteže i osjećaj težine u glavi. Ko želi da dokaže da su njegovi ljudski kvaliteti bolji od drugih, vrlo šteti sebi, a posebno su pogođeni tom štetom glava i mozak. Glavobolja kroz napetost dolazi zbog negodovanja zbog toga što radimo nešto na što smo prisiljeni.

(Odaberite neku od knjiga u našem autorstvu)

 

Glavobolja nakon naprezanja, ili čak i jake koncentracije na neki cilj ili zadatak, ukazuje da smo potisnuli napetost ili bijes toliko dugo dok ih svjesno ne pustimo. Ako se svjesno oslobodimo te situacije, prekida se lančana reakcija i glavobolja trajno prestaje.

Osvijestite sve svoje glavobolje i prekinite biti žrtvom vlastitih crnih misli. 

 

Postanite svjesni sebe i svoga života, svoje okoline. 

                                      (Neki od polaznika našeg Reiki tečaja online)

 

Provjerite zašto ‘Škola za dušu’ uživa povjerenje klijenata širom svijeta.
Onima koji se zanimaju za duhovni razvoj, za rad na sebi, slobodni smo prezentirati neke od naših programa, specijaliziranih za razvoj svijesti, brži duhovni napredak i svakako programa koji će vas povesti ka buđenju. Razmotrite neke od opcija i slobodno nam se obratite, rad s klijentima je strogo povjerljiv i diskrecija je svakome zagarantovana. Svi programi se odvijaju on-line tako da je velika pogodnost što u svakome od njih uživate iz udobnosti svoga doma.
Svakako, termini su fleksibilni i vrijeme se dogovara sa terapeutom/učiteljem.
-UNUTARNJE PUTOVANJE  

Program koji vas vodi da istražite vlastitu unutrašnjost. Uči vas emotivnim integracijama i bavi se pronalaženjem uzroka negativnih događaja koji se sada manifestuju kao vid blokada u bilo kojem segmentu vašeg života. Program koji vam ukazuje na svijet onakvim kakav jeste, a ne onakvim kakav mislimo da jeste; program koji će vas “probuditi”.
-21 DAN DO SAMOPOUZDANJA

Program koji vas uči kako da podignete nivo samopouzdanja te kročite kroz život gordo i stameno, kako da otklonite strahove koji vas sprječavaju da ostvarite svoje ciljeve.

-POBIJEDITE PANIČNI POREMEĆAJ I ANKSIOZNOST

Program koji vas uči kako da pogledate strahu u oči, kako da prijeđete s druge strane straha, kako da podignete kvalitet vlastitog života, kako da uvidite svu minornost i iluzornost straha.

-MOJIH 15 MINUTA

Program koji vas uvodi u svijet meditacije, svijet plesnih pokreta koji služe za podizanje nivoa svijesti. Vrlo učinkovit antistres program.
-REIKI TEČAJ

Ukoliko ste nekad vidjeli da je neko icjelio neku bolest samo polaganjem ruku na bolesnika, ili da je isti iscjeljen tako što su mu slali energiju na daljinu, vi ste svjedočili Reiki iscjeljenju. Bilo da se radi o samotretmanu ili isjeljivanju drugih, Reiki je jednostavna tehnika koju svako može naučiti i svaka porodica bi trebala da ima jednog Reiki praktičara.
Balansirajte vaše čakre, dozvolite energiji života da slobodno struji kroz vas. Očistite prošlost (karmu) i otvorite sebi put za bolje životne okolnosti. Po završetku tečaja, na kućnu adresu dobijete diplomu o završenom stepenu, a postoji i mogućnost dobijanja vlastitog pečata s vašim imenom, prezimenom i Reiki titulom.

Ukoliko vas zanima više informacija o bilo kojem programu iz naše ponude, slobodno nam se obratite i rado ćemo vam iste proslijediti u inbox ili na vaš e-mail.
Azra & Nedzad (Škola za dušu) ❤

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s